Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Ha zavarja a munkahelyi stressz

Nemcsak nálunk, de világszerte sok gondot okoz az irodai - munkahelyi stressz. A hajszolt életforma, a túlvállalások, a megnövelt munkaidő számos testi és lelki probléma okozója lehet. Éppen ezért fokozottabban kell ügyelnünk a mindennapjainkra. Az USA Today néhány tippje feltételezhetően a magyar munkavállalóknak is hasznos lehet.

A legfőbb szempont: munkája közben többször is lazítson, tartson hoszabb-rövidebb szünetet! - figyelmeztetnek az Integra Research Resources tanácsadói.

- Ha több órán keresztül egy helyben ülünk, akkor a tejsav beépül az izmokba,s feszültséget, merevséget és fájdalmat okozhat. Sőt, előfordulhat az is, mint azt a légi utazások kapcsán nemrégiben világszenzációként tálaltak, hogy trombózis lép fel a lábban.

Második fontos szabály: nem szabad éhezni! A kihagyott ebéd csökkenti a vércukorszintet, ez pedig növeli az agresszivitást, a dühkitörések, fölösleges viták, hisztériák lehetőségét.

Harmadik szabály: tervezze meg előre a napi feladatait! Szakértők szerint 20-25 százalékkal több munkát lehet elvégezni naponta, ha előre megtervezzük a feladatainkat. A tervezés biztosítja a kijelölt munka elvégzésének sikerességét, valamint hogy pontosan végezzünk vele.

Negyedik szabály: igyon kevesebb kávét! A koffein ugyanis ugyanazt a hormont szabadítja fel a testben, mint a stressz. A férfiak 10, a nőknek pedig 5 százakléka viszi túlzásba a felmérések szerint a kávéfogyasztást.

Ötödik szabály: vegye körül magát növényekkel! Az irodák levegője épp olyan szennyezett tud lenni, mint az utaké. A növények nemcsak megtisztítják a környező levegőt, de színűkkel, illatukkal, látványukkal pihentetnek is.

Hatodik szabály: dolgozzon megfelelő fényviszonyok mellett! Az irodai világítócsövek állandó pislákolása, zúgása olyan hatást fejt ki, mint a stimuláló szerek, melyek elszívják az energiát. Ráadásul fölöslegesen lekötik a figyelmet. Lehetőleg üljünk ablak mellé, s használjunk természetes fényforrásokat.

Hetedik szabály: tegye irodáját stresszmentes övezetté! Számitógépének monitorját úgy állítsa be, hogy a képernyő közepe legyen szemmagasságban. Elleőrizze a széke magasságát, helyezze magát mindig maximális kényelembe!



Forrás: http://www.she.hu/

Címkék: hely helyzet munka stressz

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu