Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Pénz, pénz, pénz, és megint csak pénz. Egyesek gyűlölik, mások imádják, sőt szerelmesei, a szeretői lélekállapot minden kiszolgáltatottságával együtt. Semlegesek azonban csak igen kevesek maradnak. Mi lehet ennek az oka? Egy független pénzügyi tanácsadó meglátásai a pénzről, sikerről, anyagi jólétről – kicsit másképp. Ébresztő 2007-ben új a pénzügyi rend, váltsunk szemléletet!

 

A pénz olyan a számunkra, mint a levegő
A vélt vagy valós hiányától fulladozunk, ha pedig van, akkor vagy sehogy, vagy nem megfelelően bánunk vele. Ez pedig törvényszerűen olyan rendezetlenségekhez vezet, hogy akár van pénzünk, akár nincs, általában feszít bennünket a léte. A végső célunk azonban az, hogy szeressük a pénzt, és a pénz is szeressen bennünket, és ez a kölcsönös szeretet már egy belső harmóniához, egy kiegyensúlyozott rendhez vezessen el bennünket.

 

Hogy miért olyan fontos ez?
Mert az életünknek legalább az egyharmadáról van szó! Áttételes esetekben akár többről is. A földi világban az emberi élet 3 létsík összessége: anyag-lélek-szellem. Minden létsíknak megvan a maga optimális esetre vonatkozó „üzemanyaga”, hajtóereje. A szellemé a bölcsesség, a léleké a szeretet, az anyagé pedig a pénz . . .
Igen, a pénz egy energia! Nem több, és nem kevesebb. Így kell őt elfogadni, megérteni, hogy jó szolgálójává, hűséges társává válhasson az életünknek.

Ma a központi témánk a pénz, a 3 létsík közül
mostantól fókuszáljunk az anyagi lételemre!

Mi is az a pénz?
A pénz legalapvetőbb tulajdonságai, hogy energia, értékmérő, fizető- és általános csereeszköz. Ezen okoknál fogva a világ gazdaságának a vérkeringéseként értelmezhetjük. Ha pedig van vérkeringés, akkor van test is, amit nevezzünk fantáziadúsan világgazdaságnak!
Na jó, - gondolhatják néhányan, - de mi köze ennek hozzám? Rengeteg! Ugyanis 1989-1992 között lezárult egy politikai-társadalmi folyamat. E folyamat következményeként most már a magyar emberek is ebben a világgazdaság testben, egy-egy élő sejtként funkcionálnak… Ön is, kedves Olvasó… Akár akarja, akár nem, akár hisz benne, akár nem.

„Magad uram, ha szolgád nincs” – magyar mentalitás pénzügyekben!
Hogy tudatosan törekedtünk-e erre, vagy csak a nagypolitika játéka voltunk, megválaszolandó kérdés. A tény azonban tény marad. Mint ahogy az is, hogy országunk vezetői vagy nem ismerték fel azt, hogy ez a változás mivel jár együtt az egyes ember életére vonatkozóan, vagy nem voltak képesek felkészíteni a nemzetet a váltásra – lásd: munkanélküliség, egyéni létbizonytalanság, stb...
Hogy esetleg hatalmi játszmák és/vagy egyéni haszon céljából inkább elodázták a tennivalókat, amíg lehetett, azt már gondolni sem merem, ismerve a karma törvényének visszahatásait.

Ugyanakkor ha van test, és van sejt, akkor kell lennie szerveknek és szerv rendszereknek is. És van is!
A szervek az országok szimbólumai, a szervrendszerek pedig az olyan ország csoportoké, amelyek funkcionálisan is közel állnak egymáshoz (pl. Anglia, Franciaország, Németország, vagy USA, Anglia, Ausztrália, vagy Spanyolország, Portugália, Olaszország, vagy Magyarország, Horvátország, Lengyelország).

 

Kis hazánk, Magyarország melyik szerv lehet?
Szinte hallom a zúgó hangorkánt: a szív. Ahhoz pedig, hogy felnőjünk a világtestben eljátszandó szerepünkhöz, mindenkinek, minden egyes sejtnek komoly és meghatározott helye, feladata és felelőssége kell, hogy legyen. Ha pedig nem, a szív-ből szív-ás lesz…

Van-e alternatívája, van-e más út, mint a jelenlegi világgazdaság világtesthez való kapcsolódás?
Tényként megállapítható, hogy nincs, nem maradt alternatíva. Ez bizonyult a gazdasági evolúció folyamatában életképesnek. A ’70-s években az arab országok (olajválság utáni időszak), a ’80-s években Kína, India, a kistigris ázsiai országok, a ’90-s években pedig a KGST országok, szinte a teljes szocialista blokk hagyott fel a külön utas gazdaságpolitikával, és állt be a már mintegy 400 éves múltra visszatekintő tőkés gazdasági rendbe. Ez a mai világ mintegy 99%-a… Néhány afrikai törzs, valamint Észak-Korea, stb. alkotják a maradék 1%-t (már Kuba is a legnagyobb tisztelet mellett is csak Fidelre fidel).

Ha pedig ez így van, akkor milyen ajtók nyílnak a sejtecske, vagyis az egyén részére?
1. fel nem ismerve a helyét és a helyzetét öntudatlan álomban vegetálja végig az életét;
2. durcás kismalacként csakazértismajdénmegmutatomblablabla él, nem ismeri fel, hogy a nagy egészbe egészségesen integrálódva lehet csak hosszú távon, önmegvalósítva élni, és rákos sejt lesz belőle (amit aztán vagy kidob a szerv, vagy az egész szerv elrákosodik… lásd: népbetegségek és a lelki elváltozások)
3. öntudatra ébredt lényként, lélekként felismeri a helyét, szerepét, képességeit és a fontosságát a nagy egészben, a testben, és ennek megfelelően létezik, részesül a nagy egész javaiból, és teszi hozzá a magáét a nagy egész fejlődéséhez a maga mértékében, a neki megfelelő szinten.

Összefoglalásként nézzük át és értelmezzük az eseményeket, a szimbólumokat és az analógiát konkrétan, a saját életünkben!
- Mintegy 15-20 évvel ezelőtt egyetemessé vált a világ pénzügyi-gazdasági rendje. Ez Magyarországon, a magyar emberek életében is jelentős változásokat eredményezett.

- Bár a tehetetlenség lendülete még vitte a szekeret, még vegetált a régi rend, mára a lendület elfogyott, egyértelművé váltak az új játékszabályok, az új életterek, amelyek érvényesek egyaránt mindenre és mindenkire: az országra, a lakóközösségekre, a cégekre, a családokra és az egyes emberre.

- A játékszabályokat mintegy 400 évvel ezelőtt írták, azóta pedig folyamatosan csiszolódnak, a maguk nemében tökéletesednek. (Az egyetemesség szabályai és a belső dinamikája mozgatják, különben nem maradt volna külső versenytárs nélkül.)

- Célszerű a folyamatot semleges érzelmekkel úgy kezelni, mint bármi más egyetemeset és természeteset. (A vízre sem haragszunk, mert 100 fokon felforr. Tudjuk, hogy meg is égethet, de fűthetünk is vele, vagy lehet belőle például finom cseresznye leves…)

 

A tőkés gazdasági rend néhány alaptörvénye, amelyet lehetetlenség nem betartani:

Egészséges pénzügyi helyzetet feltételezve az aktív (munka típusú) és a passzív (tőke típusú) jövedelem kettős létezése és egyensúlya minden élő szervezet, és minden egyes ember számára szükségszerű és elkerülhetetlen (Jin-Jang).

Dinasztikus szellemiségű, tehát generációkon átívelő időszakokban lát, hall, gondolkodik és tesz szükségszerűvé pénzügyi (és más) lépéseket.

A központi gondoskodás nincs kódolva benne, ezzel szemben magas szintű az öngondoskodás lehetőségének a mértéke, különös figyelemmel
a. az oktatás,
b. a gyermekeknek a felnőtt, önálló életbe lépése (lakás, autó, esküvő, „inas évek” utazásai, stb.),
c. az új otthon teremtése,
d. az egészségügyi ellátás,
e. a nyugdíj típusú, idősebb kori jövedelem,
f. a pénzügyi bázis (eredeti tőkefelhalmozás)
területeire.

(A felmérések szerint, Ön, Kedves Olvasó, a felsoroltak közül legalább 2-3 témában közvetlenül is érdekelt. Gondolkodott-e már a megoldáson? Van-e már konkrét programja, elképzelése a megoldásra? Tett-e már valamit a cél elérése érdekében? Amennyiben független pénzügyi tanácsadóként konkrét megoldási javaslatot tudok tenni az Ön konkrét élethelyzetére, felkészült-e testben és lélekben a konkrét megoldási lépésekre? A fentieket valamikor, valakinek, valamiből finanszíroznia kell. Feltételezem, hogy Ön helyett sem teszi ezt senki meg...)

Szakértelem a pénzügyekben - bízzuk arra, aki birtokában van!
Ha húst akar venni, a henteshez megy, ha pénzre van szüksége bankot keres. A jó és olcsó hentest, vagy zöldségest azonban könnyebb kiválasztani mint a jó bankot. Tekintettel arra, hogy a pénzügyek legalább olyan rálátást és szakértelmet kívánnak, mint például a jog vagy az egészség, a háziorvosok és az ügyvédek mintájára a tőkés gazdasági renden belül létrejött, és mintegy 100 éves múltra tekint vissza a független pénzügyi tanácsadói hivatás és szerepkör.
Ma csak Magyarországon kb. 800 pénzintézet és 20-22.000 pénzügyi konstrukció létezik, és a számok dinamikusan emelkednek! Ezt a nagyságrendet már csak olyan szakember láthatja át – kalkulálva a reklámok manipulatív és megtévesztő jellegével is, aki hivatásszerűen foglalkozik a területtel.
A független pénzügyi tanácsadó az Ügyfél szakembere, az ő igényei szerint tesz javaslatot a piaci kínálatból pénzügyi helyzetekre (ellentétben az ügynökkel, aki egy-egy pénzintézetet képvisel).

 

Címkék: befektetés pénz szeretet szükség

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu