Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Mi kell a gazdagsághoz? Pénz? Autó? Vállalkozás? Idő? Anyagi függetlenség? Boldogság? Család? Ez attól függ ... bár a sorrend még akár némi korrekcióval jó is lehet.

Mottó: „A megtakarítás nem pénz, hanem szokás kérdése!”

Először a fogalmakat tisztázzuk, Kinek mit is jelentenek ezek a fenti szavak?
Valakinek hatalmat, óriási birtokot, vagyont, családot, sikeres vállalkozást, időt, egészséget, utazásokat, szellemi tudást, belső békét és még sorolhatnám. Nem kell szétszedni, a fenti felsorolást. Mindenki keresse meg ami számára megfelelő. Nem vagyunk egyformák és ettől kerek a világ.

Egy valamiben azért megállapodhatunk: A gazdagsághoz vezető út pénzzel van kikövezve, bármelyiket is választjuk a felsoroltakból.

Pénzkényszer? - Váltsd pénzügyi lehetőségre!
Bármennyire is tiltakozunk és nem akarunk a pénzzel foglalkozni, kénytelenek vagyunk, hiszen olyan világban élünk ahol a leggyakoribb fizető eszköz a pénz. Mindennek ára van. A kérdés, hogy hajlandóak vagyunk-e megadni? Ha változtatni akarunk az életünkön, hajlandóak vagyunk-e tenni érte, hajlandóak vagyunk-e megadni az árát, vagy élünk a hülyeség fogalmával: „Ugyanazt tenni és más eredményt várni?!”
Kezünkben a sorsunk.

Kifogás helyett nagy fogás
Ilyenkor szokott előjönni egy nagy adag kifogáshalmaz és hivatkozunk a sorsra, a politikára, a szomszédra, a főnökre, az anyósra, a férjre, a neveltetésre, az időjárásra, stb... Mindazért, amiért ez nekünk úgysem sikerülhet és így nem is teszünk érte semmit. Csak a kifogásokat gyártjuk és ettől aztán megnyugszunk, hogy ezt nem nekem találták ki, úgysem vagyok alkalmas.

Mi van ha mégis sikerülne ha elkezdjük??
Mi van ha én vagyok a legalkalmasabb?
Mi van ha tényleg tudunk tenni valamit a saját (anyagi) gyarapodásunk érdekében?

Soha sincs későn és soha sincs korán kézbe venni a pénzügyeinket
Az a pillanat fogja megváltoztatni a napjainkat, hiszen ha képesek vagyunk egy szokást megváltoztatni, akkor az anyagi gyarapodás útjára lépünk. Ha már az úton vagyunk akkor már csak a sebesség lesz a következő lépés. Hogyan fogunk haladni? Milyen tempóval? Merre kell menni? Lehet gyorsan és lassan is haladni, ez már egyénfüggő. A tempót mindenki saját maga dönti el.

Nézzünk néhány apró lépést ami segíthet a gyarapodáshoz vezető úton:
1. Vezessük a kiadásainkat.
• Mindent! Kockásfüzet vagy Excel táblázat, bármelyik megteszi. Tanulságos és gazdaságos. Érdemes ráfordítani az időt!


2. Legyen havi stratégiánk a nem „fontos” kiadásokkal kapcsolatban. Például:
• ebben a hónapban csak 1-1 ruhadarabot vehetek,
• egy héten csak egyszer megyek be a kedvenc ruhás/könyves/kacatos, stb... boltomba.
3. Érdemes a hobbival kapcsolatban is pontosan meghatározni az elkölthető összeget.

Aprópénznyi ötletek - a sok pénzhez vezető úton
1. Reggel ebéd és tízórai csomagolása.
2. Ha sikerült megállni a nem "fontos" dolgok beszerzését, érdemes a rászánt, de el nem költött pénzt összegyűjteni és egy dobozba félretenni. Hó végére ha elég következetesek vagyunk tekintélyes kis summa jöhet össze.
3. A mobil szolgáltató ügyfélszolgálatát bizonyos időnként ajánlatos megkeresni és egy újabb díjcsomagra áttérni.
4. Bizonyos címletű pénzeket gyűjteni Pl.: 50 Ft-os, 100 Ft-os, 200 Ft-os.
5. Néhány dolgot, amit eddig mással csináltattunk, magunk végezzünk el. (takarítás, kocsimosás, stb ...)
6. Szokjunk le egy rossz szokásunkról (például cigi, nassolás, vagy alkoholos italok fogasztása, kávé, stb ..) és a korábban erre költött pénzt mindig konzekvensen különítsük el. (Tényleg, Ön kiszámolta már, mennyit költ ilyesmire egy hónapban?)
7. Ha nem értünk a pénzügyekhez, nem tilos egy kevés pénzügyi jártasságot szereznünk, olyan könyveket olvasnunk, amik a pénzügyek kezeléséről, meggazdagodásról szólnak.
8. Használjunk "pénzcsináló" relaxációs kazettákat, erősítsük meg lakásunkban a feng shui szerint a pénz területét, egyszerűen erősítsük hitünket a pénzzel kapcsolatban.

Az irányt is mi magunk határozzuk meg. Amennyiben a tempón szeretnénk gyorsítani akkor nem árt egy szakember segítségét is igénybe venni, akivel együtt tudunk gondolkodni a megoldáson és felépíthetjük közösen a családi pénzügyi stratégiánkat. Ő lesz a mi pénzügyi szabászunk.

Amikor a pénzügyeinkről van szó, érdemes bölcsnek lenni és nem okosnak!

 

 

Címkék: kezelés pénz ügy

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu