Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Andrea blogja - 2009. július

 

Íme, már a II. Gomb Oli Rajzpályázat ünnepélyes eredményhirdetésének napja is beköszöntött!

 

Kedves Pályázók!

 

A második rajzpályázat kihirdetése után kicsit aggódtam, vajon most, hogy kitört a nyár és mindenki tóban lubickol, kirándul vagy táborozik, lesz kedve valakinek rajzolgatni is? Feleslegesen izgattam magam, hiszen számtalanféle és rengetegfajta rajz érkezett Szófia Lórántról, Faber Kaszperről és Antalról, a bánatos hintapaciról.

 

Megmutattátok, hogy színek nélkül is lehet élénk, tarka remekműveket alkotni!

Címkék:

Tovább 

Most jön a vihar, jégeső. Holnap már biztosan itt is lesz. Idén nyáron két-három naponta váltják egymást: a tűző napsütés, meg a fagyos jégeső.

Ez a nyár egy nyaralásellenes nyár. (A tél karácsonyellenes lesz.) Igaz, hogy tavaly is nagyon meleg volt, de az a meleg kitartott egy hétig is, nem adta föl pár nap után.

No meg más is, szinte minden a nyaralás ellen szól: robbantanak a terroristák, tombol a tűzvész, terjednek a vírusok stb stb. Meggyőztem magam (Anyut nem kellett), idén itthon nyaralok!

Címkék:

Tovább 

Ma van a II. Gomb Oli Rajzpályázat beküldési határideje.

 Egy hét elmúltával, azaz július 30.-án ünnepélyes eredményhirdetés!

Üdvözlettel:

Csandi

Címkék:

Az idei nyár nagy kalandja, a lakásfelújítás, befejeződött. Minden javító ember elment, béke van és nyugalom.
A szobámba összerakós bútor került, ez elfér. Nem tökéletes, de épp ez az, ami szimpatikussá teszi. És ami a legfontosabb, teljesült régi álmom: egy vitrin! Mostantól üveg mögött ordibálnak a kőállatkák.
A szőnyegen hatalmas, barnás-bordós virágok vannak, a lámpán pedig bolygók, ufók, műholdak és egyéb furcsaságok. Igazi Csandi-odu lett a szobámból, itt otthon érzem magam.

Címkék:

Tovább 

Figyelem!

A második Gomb Oli Rajzpályázat beküldési határideje egy hét múlva lejár!

 

 

Ámde ma kezdetét veszi a harmadik Gomb Oli rajzpályázat, melyre minden nyolc évnél idősebb és tizennyolc évnél fiatalabb, rajzos kedvű Olvasó benevezhet.

 

A pályázók nevüket, pontos címüket és csatolt mellékletként „A” és „B” témában meghatározott, egyszínű, vonalrajzaikat az alábbi e-mail címre küldhetik:

cserepes.andrea@gmail.com


Fontos:

A „Gomb Oli” mesekönyv csupán a fedelén lesz színes, a belső oldalain nem, és minthogy a II., III.

Címkék:

Tovább 

Üdvözletem Mindenkinek!

 

Közreadok egy jó ötletet, amit kedves barátnőmtől kaptam egykoron:

Szkenner helyett lehet digitális fényképezőgépet használni, képek, iratok vagy bármi más digitalizálására.

Csak megfelelő szögből és lehetőleg nappali fényben kell fotózni.

Valahogy úgy, ahogy a James Bond, csak ő sötétben művelte.

 

Pápá! Csandi

Címkék:

Elérkezett az I. Gomb Oli Rajzpályázat ünnepélyes eredményhirdetésének napja.

 

Kedves Pályázók!

 

Nagy élvezet volt számomra az elmúlt héten alaposan megszemlélni a sok, vidámabbnál vidámabb, számtalanféle rajzot. Volt, aki Gomb Olit hegyek-völgyek közé képzelte, vagy házacska kertjébe, érkeztek sapkás és sapkátlan Gomb Olik, vagy épp kalaposak, és ahogy egyre csak gyűltek a rajzok, Gomb Oli úgy lett egyre elevenebb.

 

Hősünk, Gomb Oli, a Ti rajzaitok által életre kelt!

Címkék:

Tovább 

Itt nálunk Pécsen most nagyban zajlanak az átépítések, a mi környékünkön is reggeltől estig csörömpölnek a gépek úgyhogy ritkán megyek az utcára. Anyu eddig is gondoskodott a mesemézes utánpótlásról, meg hozza a friss híreket is.

Tőle hallottam, hogy a piacon egy zöldséges arról beszélgetett egy fiatalasszonnyal, hogy mivel a jelzőcsíkot elszúrták (természetesen), újra fel kell bontani a járdát, mire a fiatal asszonyka megjegyezte: "Mindezt két vakért."

Elgondolkodtam, ez a jószándékú asszonyka, akinek bizonyára van családja, gyerekei, nap mint nap munkába, oviba, bölcsibe jár, vajon ő mit mondana, ha egy nap megvakulna.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Cserepes Andrea üzente 14 éve

Debrecenből írta Tóthné Ibolya:

Az egyik előző "asszonykás" bejegyzésedhez van nekem is több történetem. Egyet most megosztok veled. Az én nagyobbik (18 éves fiam) orvosi "beavatkozás" következtében teljesen elveszítette a látását, értelmében is erősen károsodott, illetve mozgásában is.

A történet így szól:

Kezdhetem így, hogy
"Hol volt hol nem, volt egyszer (még ma is megvan) egy csodálatos cukrászda. Történt egy szép tavaszi napon, hogy arra sétált néhány sérült, fogyatékos fiatal a nevelőjükkel. Gondolták, benéznek egy szelet süteményre. Az ajtóban szelíden útjukat állták, és nem mehettek tovább. A tulaj ugyanis kijelentette, hogy "nem fogyatékosokat ellátó intézmény", hanem CUKRÁSZDA. A fiatalok nem sokat értettek a történtekből, de azt mindenképp, hogy ide sem jöhetnek legközelebb.
Eljött a nyár és a cukrászda tulajdonos egyetlen 20 éves fia, a vadiúj, csodálatos motorjával, a házuktól nem messze belecsapódott egy kamionba. Ott, abban a pillanatban befejezte a földi pályafutását. A család elveszítette a sokat ígérő, egyetlen fiukat. Mély gyász.............. A Jó Isten nem adta meg azt a lehetőséget sem a szülőknek, hogy egy sérült, fogyatékos fiatalt gondozzanak tovább.
Eljött a karácsony. A fogyatékosokat ellátó intézményt felkereste ez a család, hogy ők szeretnének a fiataloknak egy kis édességgel kedveskedni. Ez így van azóta évente több mint 200 fiatal kap finom csokoládét, süteményt húsvétkor és karácsonykor.
Mi is voltunk a sérült, fogyatékos gyermekemmel ebben a Cukrászdában. Megkérdeztem, hogy bejöhetünk-e egy süteményt megenni.
A tulaj azt mondta: "természetesen". (Nem volt ez mindig így.)
A gyermekem jóízűen megette a süteményt. Az édesanya, aki elveszítette egyetlen gyermekét odajött az asztalunkhoz, és beszélt a mi sérült, fogyatékos fiunkhoz. ( Pedig Robi nem is tud válaszolni, illetve nem úgy tud válaszolni, mint mások.) Annyit mondott, hogy neki is volt egy fia, de már nincs. Nem kérdeztük, hogy mi történt vele (hisz ismertük a történetet).
Amit fogyasztottunk, nem kellett érte fizetni. Azt mondta, hogy bármikor ha megyünk - ha Ő nincs is ott - akkor is ingyen fogyaszthatunk."

Eddig a történet.

El lehet gondolkodni rajta.

A élet megy tovább, de nem mindegy hogy hogyan.

Tovább 

Úgy tűnik, "Rézi virágai" című novellácskám megjelenik az Irodalmi Jelen karácsonyi antológiájában!

Ihaj csuhaj!

Címkék:

 A mai napon lejárt az első Gomb Oli rajzpályázat beküldési határideje.

Most tüzetesen átböngészem a beérkezett, szebbnél szebb rajzokat, és július 9.-én kihirdetem az első, második és harmadik helyezettet.

 

Időközben javában zajlik a második Gomb Oli rajzpályázat, melyet Június 25.-én hirdettem ki eme blogban is.

Erre a rajzpályázatra már egyszínű vonalrajzokkal lehet benevezni, olyasfélékkel, mint például ez:

network.hu

 

A rajzok témája kétféle.

 

A téma:

Gomb Oli az asztalon beszélget Szófia Lóránttal, az olvasószemüveggel és a radírfejű grafitceruzával, Faber Kaszperrel.

Címkék:

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu