Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

Tóth Bori Divattervezõ ruhái - divatbemutató, ruhákTóth Bori
Nõies dekadencia a XXI. században

Tóth Bori ruhatervezõ iparmûvész elsõsorban egyedi megrendelésre dolgozik hangulatos budai szalonjában, ahol a hely atmoszférája is hûen tükrözi finoman letisztult, ugyanakkor mégis friss tervezési stílusát.


A fiatal divattervezõ tudatosan készült a tervezõi pályára, hiszen nyolcévesen már Barbie-ruhákat készített édesanyja segítségével, alig öt évvel ezelõtt pedig le is diplomázott az Iparmûvészeti Egyetem textiltervezõ szakán, melyet késõbb egy design-menedzseri képzéssel is kiegészített. Annak ellenére, hogy az iskolában a textiltervezés volt a fõ profilja, egy percig sem volt kérdés, hogy késõbb nem csupán érdekes anyagminták és textilek, hanem hordható ruhadarabok kreálása lesz a cél.

Diploma után egy rövid ideig még kereste a saját útját, dolgozott stylistként, sõt kiállításokon is kamatoztatta kreativitását, de amint tudott megpróbált a saját lábára állni, és beindult a saját vállalkozás, amit pedig hamarosan egy önálló divatszalon elindítása követett. Egyedi megrendelésre, fõleg alkalmi-esküvõi ruhák valamint kosztümök tervezésével illetve készítésével foglalkozik, különösen fontosnak tartja egy-egy ruhadarab elkészítésekor a megrendelõt is jobban megismerni, hiszen saját szárnyaló ötleteit mindig igyekszik személyre szabottan, a vevõ speciális igényeihez igazítani.

Tervezéskor legszívesebben természetes anyagokkal dolgozik, mint a selyem, a shantung, a gyapjúszövetek vagy a taft, de vannak olyan technikák és eljárások (például a látványos pliszírozás ) melyhez szükséges a kevert alapú anyagok használata, de szerencsére most már ezekbõl is igen széles a minõségi választék.
Színhasználata is igen változatos, kedveli a természetes, de ugyanakkor az élénk színeket is, örök kedvence a piros, de mostanában gyakran használ halvány illetve türkizkéket is. Tervezési stílusára jellemzõ a finom nõiesség, letisztult szabásvonalak és könnyed elegancia, de ugyanakkor ehhez némi merészség is párosul, hiszen alkalmanként szívesen játszik a formákkal és használ egyedi díszítõelemeket, mint a masni, a fényes hatású gombok, valamint visszatérõ kedvencei a különbözõ, mívesen megmunkált gyöngybetétek is öltözékeiben.

A ruhákkal harmonizáló kiegészítõket is igen fontosnak tartja, és nem csupán az ékszereket, ezért szalonjában a megrendelt ruhákhoz Vágó Réka cipõtervezõ iparmûvész különleges cipõibõl lehet választani illetve rendelni.

Távlati tervei közt szerepel egy õszi nagyszabású divatbemutató, ahol inkább a pret-a-porter vonalat szeretni erõsíteni, az exkluzív alkalmi ruhák mellett így megjelennének különféle blúzok, kosztümök, nadrágok és szoknyák is, melyek akár több alkalommal is bátran hordhatóak. Legutóbbi bemutatójának a Kiscelli Múzeum adott otthont, ahol a nõies formák mellett egyfajta maszkulinabb vonalvezetés is jellemezte a bemutatott ruhacsodákat, melyek a huszas évek hangulatát idézték, Schilling Kolos által kreált kalapokkal, és Anh Tuan által tervezett cipõkkel, táskákkal kiegészítve.

Kertész Violetta

Tóth Bori Divattervezõ ruhái - divatbemutató, ruhákTóth Bori Divattervezõ ruhái - divatbemutató, ruhákTóth Bori Divattervezõ ruhái - divatbemutató, ruhákTóth Bori Divattervezõ ruhái - divatbemutató, ruhákTóth Bori Divattervezõ ruhái - divatbemutató, ruhákTóth Bori Divattervezõ ruhái - divatbemutató, ruhák
Kertész Vivi? :D
megfejtéseket várjuk az infokukacbpfashion.hu-raTóth Bori Divattervezõ ruhái - divatbemutató, ruhákTóth Bori Divattervezõ ruhái - divatbemutató, ruhák

Címkék: divat

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu