Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Tombor Zoltán fotográfus
Játék a fénnyel, itthon és a nemzetközi divatfronton

Tombor Zoltán napjaink egyik legismertebb hazai divatfotósa, karrierje évekkel ezelõtt itt indult a fõvárosban, ám a jelek szerint ez csupán a kezdet volt, hiszen jelenleg Milánóban él, és dolgozik, munkái neves magazinokban jelennek meg, most már nem csupán itthon, hanem a világ legkülönbözõbb pontjain, ami kétségtelenül egy nemzetközi karrier kezdetét jelenti. Munkásságát itthon is elismerték, hiszen a Fashion Awards Hungary fotós kategóriájában idén õ vehette át a legjobbnak járó szobrocskát.

Tombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képek

Tombor Zoltán már igen korán kapcsolatba került a divattal, mivel édesapja kelmefestéssel és kereskedéssel foglakozott a hetvenes években, ezért az akkori hazai piac szinte összes szereplõjével kapcsolatban állt, talán ezért is vált Zoltán számára is vonzóvá ez a világ, csupán az nem volt egyértelmu még, milyen formában is szeretné ezt az álmát megvalósítani. A textil technikum sikeres elvégzése után ugyanis nem igazán érezte magáénak a kelmefestõi hivatást, és pont ebben az idõben, többek között a kíváncsiság, na meg persze egy szerelem az Egyesült Államokba sodorta tanulni, és Tombor Zoltán divatfotóemellett persze világot látni. Hazaérkezése utan eleinte csak baráti szívességbõl, és kedvtelésbõl kezdett modell ismerõsöket, barátnõket fotózni, vizuálisan mindig is érzékeny volt, a filmek és a fotógráfia világa már régóta érdekelte, mely valószínuleg már elsõ munkáin is meglátszott, hiszen egyre többen kezdték keresni az alig 21 éves fiatal fotóst. Ezt követõen modellügynökségek tesztfotóit készítette, valamint divatbemutatókat fényképezett.

Ez volt a kezdet, amit tíz tudatosan felépített, folyamatos munkával és fejlõdéssel eltöltött év követett, eközben dolgozott szinte az összes jelentõs hazai divatmagazinnak, többek között az Elle, a Marie Claire, a The Room a Design Room, valamint a Stílus magazin munkatársaként, valamint olyan tervezõk kampányfotóit készítette el az évek során mint Katti Zoób, Anda Emília, Naray Tamas,S. Hegyi Lucia, valamint a fiatal tervezõ Nanushka, de rengeteg ismert divatmárka reklámfotója is sokszor az õ nevéhez köthetõ, mint a Retro, a Persona vagy a Yellow Cab. Emellett lemezborítókat is gyakran fotózott sok magyar és külföldi eloadónak és máig állandó fotósa Stahl Juditnak is. A kreativitás mellett ez a sokszínuség és kísérletezõ kedv is fontos szerepet játszott abban, hogy tapasztalt és kiforrott fotós váljon belõle, egységes, letisztult és lendületes stílusa mára már határozottan felismerhetõ munkáin.

Több kezdeti és közös próbálkozás után elsõ önálló mutermét a filmgyárban alakította ki 2001-ben, ekkor már az egyik legfelkapottabb fotósnak számított a reklám, és a divat területén is, talán ezért is érezte úgy, fogynak a kihívások, a munkái egysíkúvá váltak. 2003 nyaran motorbalesetete utani gyógyulás alatt volt ideje átgondolni régi terveit, egy kicsit kiesett a megszokott pörgésbõl, és ekkor érezte úgy, hogy talán elérkezett az ideje egy komolyabb váltásnak. Több, muvészeti értékkel bíró munkára, új kihívásokra és lelki feltöltõdésre volt szüksége, még ha ez kockázattal jár is, amihez egy idegen ország, és az ebben rejlõ új lehetõségek jelentették a megoldást. Többszöri mérlegelés után a választásTombor Zoltán divatfotó Milánóra esett, ahová az akkori barátnõje is elkísérte, új életet kezdeni és új kihívásokat keresni. Az elsõ évben újra a nulláról kellett indulnia, ugyanúgy nevet kellett szereznie, mint egykor itthon, és ez, ahogy õszintén bevallotta egyáltalán nem ment könnyen, apróbb munkák mellett persze itthon is vállalt fotózásokat, mint ahogy ezt alkalmanként a mai napig is teszi.

Az elsõ évben fõleg beauty anyagokat készített, majd egy ismerõs révén Sellõk címû kiállításának már egy meglévõ fotójat leközölte az olasz Vogue, ám az igazi áttörést a 2005-ös év hozta meg számára, mikor is pártfogóra és barátra lelt egy neves, és megbízható ügynök Paola Sciarretta személyében, ami elengedhetetlen fontosságú ebben a szakmában, ha valaki nemzetközi szinten szeretne boldogulni. Ezután új távlatok nyíltak meg elõtte, ügynökének köszönhetõen uj kapcsolatokat épített a szakmán belül, valamint a kinti portfoliója és épülni kezdett, több kampányt csinált a Revlonnak, a Calzedoniának, North Sails-nek valamint a La Perlának, Samsungnak és a Max Factornak,ezen kívül editorialjai jelentek meg a Vogue Gioiello,Vogue Pelle,olasz Marie-Claire,Grazia,A Magazine,az angol The Guardian és a francia Clam magazinokban is.

Zoltán számára az állandó munka és pörgés mellett fontos a család is, szülei mellett nõvérével is nagyon szoros a kapcsolata (Tombor Sarolta, sminkmester) itthon szinte mindig együtt is dolgoznak. Az elmúlt években Zoltán a filmezésbe is belekóstolt, operatõrként számos videó klipet valamint reklámfilmet is jegyez, alapító tagja az Artmafia ( www.artmafia.hu ) névre hallgató kreatív formációnak, Vigh Dávid art director/grafikus, Dobos Tamás fotós/operatõr valamint Dorogi KrisztinaTombor Zoltán divatfotó produkciós vezetõ mellett. Olyan zenekaroknak készített klipet mint Roy és Ádám, Zséda,Tóth Vera, Fresh Fabrick, Létray Ákos, vagy az angol Marc Almond, Elevator Suite és a Crazy P.

Mindent összevetve egy igen sokoldalú, nyitott és vállalkozó szellemet ismerhetünk meg Zoltánban, kinek érdeklõdési köre igen kiterjedt és épp olyan jól feltalálja magát kreatív divatanyagok kitalálásakor mint egy reklámfilm operatõreként.

Jelenleg is Milanoban él de idén már dolgozott Londonban és tervei szerint jövore megpróbál bemutatkozni talán New Yorkban is.

Kertész Violetta
2007.10.17.

További info: www.tombor.com

 


Tombor Zoltán divatfotó képeibõl, a fotós ajánlásával
Minden kép: ©Tombor Zoltán - all rights reserved

Tombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képek
Fotó: © Tombor ZoltánTombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képekTombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képekTombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képek
Fotó: © Tombor Zoltán Tombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képek
Divatfotó: © Tombor Zoltán Tombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képek
Divatfotó: © Tombor Zoltán Tombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képekTombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képekTombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képekTombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képekTombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képekTombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képek
Divatfotó: © Tombor Zoltán Tombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képek
Divatfotó: © Tombor Zoltán Tombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képekTombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képekTombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képek
Divatfotó: © Tombor Zoltán Tombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képek
Divatfotó: © Tombor Zoltán Tombor Zoltán, Divatfotós : Divatfotó - képek

Címkék: divat

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu