Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Természetgyógyász alapképzés

 

ETI vizsgára felkészítő TERMÉSZETGYÓGYÁSZ MODUL - alapképzés

 



Időtartama: 4 hétvége, 8 nap +2nap visgaelőkészítő Részvételi díj: 65.000,- Ft

A Természetgyógyászati alapismeretek képzés átfogó és széleskörű képet ad a természetgyógyászat egészéről, tisztázza a természetgyógyászati fogalmakat és módszereinek alkalmazási lehetőségét. Megfelelő alapot biztosít, amire a szakképzéseket fel lehet építeni.

A természetgyógyászati tanfolyam tananyaga:

1. Természetgyógyászati bevezetés:
A természetgyógyászat története, filozófiai alapjai: Taoista filozófia - a tao fogalma, hagyományos kínai medicina, életmód, kezelési módszerek. Védikus filozófia - ayurvédikus orvoslás: filozófiai áttekintés, életmód, kezelési módszerek - a dharma, az ayurvéda, a 3 dosha, a 3 guna. Buddhista filozófia - a zen buddhizmus, tibeti orvoslás; filozófiai háttér, gyógyszerek, egyéb módszerek. Holisztika, bioreform, a természetgyógyászat felosztása, kapcsolatrendszere, helye az orvoslásban. A természetgyógyászat kapcsolódása a mai orvostudomány egyes módszereihez.

2. Komplementer állapotfelmérő módszerek:
Természetgyógyászati állapotfelmérő módszerek. Az orvosi diagnosztika és a természetgyógyászati vizsgálatok kapcsolata. Anamnézis a természetgyógyászatban. Műszeres vizsgálatok, bioenergetikai és laboratóriumi vizsgálatok. Asztrológiai értékelések.

3. Klasszikus természetgyógyászati módszerek
Táplálkozástan és dietetika, fizio- és elemterápiák, a fitoterápia alapjai. Természetgyógyászati mozgás- és mozgatásterápiák. Apiterápia.

4. Újabbkori természetgyógyászati módszerek:
Mikrorendszerek diagnosztikai értékelése: mikroakupunktúrás rendszerek, az akupunktúrális pont jellemzői; arc-fül-írisz-nyelv-orr-szájüreg-szájüregi képletek reflexológiai vizsgálata. Biológiai fogorvoslás: története, meghatározása, jelentősége. Diagnosztika; a Voll-féle elekroakupunktúra szerepe a biológiai fogorvoslásban, terápiás lehetőségek. Kineziológia. Szemtréning

5. Természetgyógyászati klinikum
Szív- és érrendszeri betegségek, gasztroenterológiai, légzőrendszeri, urulógiai betegségek. Bőrgyógyászati, biológiai daganatkezelés. Szemészeti, nőgyógyászati, reumatológiai betegségek.

Oktató: Daróczi Zoltán Természetgyógyász,
Alternatív masszázs és mozgásterapeuta, Bioenergetikus, Életmód tanácsadó és terapeuta, Reflexológus
az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet vizsgabizottsági tagja

Részvétel feltétele:
Érettségi bizonyítvány, betöltött 18. életév. Az alapvizsgák érettségivel is letehetők, de bizonyos, az alapvizsgákra épülő szakvizsgák esetén meghatározott felsőfokú végzettség és életkor szükséges.

A modulvizsgákra történő jelentkezés módja:
Vizsgáztatási joggal Magyarországon - minőségbiztosítási okokból - kizárólag az ETI rendelkezik. A vizsgára jelentkezni csak az arra feljogosított oktatási intézmény által kiállított, a tanfolyam eredményes elvégzését igazoló irattal lehet. A modulvizsgára a jelentkezés a "Jelentkezési lap vizsgára" c. nyomtatvány kitöltésével történik, melyhez csatolni kell a tanfolyam elvégzését igazoló "Adatlap" eredeti példányát, az érettségi bizonyítvány fénymásolatát, 1 db normál és 1 db közepes borítékot felbélyegezve és saját nevére megcímezve, valamint a befizetett vizsgadíjról szóló csekk másolatát.

Az ETI által lebonyolított úgynevezett köztes vizsga egy 100 pontértékű feladatlap kitöltéséből áll. A vizsgázó megfelelt, ha legalább 50+1 pontra teljesíti, amennyiben a feladatlapban szereplő kizáró kérdések legalább 51% -át is jól megoldja. A sikeres modulvizsgáról "Igazolást" kap a vizsgázó, mely természetgyógyászati tevékenységre nem jogosít, de a szakmai vizsgára jelentkezés elengedhetetlen feltétele.

Természetgyógyász vizsgára jelentkezni csak egy életmódtáborban való részvétel után lehet!

Életmód tábor
Időtartama: 5 nap Részvételi díj: 48.000,- Ft

A tábor célja, hogy a résztvevők egyéni élmény formájában találkozhassanak a természetgyógyászat gyakorlatával.
Itt nem csak az iskola tanáraival, hanem más gyakorló szakemberekkel találkozva, betekintést nyerhetnek a természetgyógyászat egy-egy területére, különös hangsúlyt fektetve a prevenciós módszerekre.

Tábor vezető: Daróczi Zoltán Természetgyógyász,
Alternatív masszázs és mozgásterapeuta, Bioenergetikus, Életmód tanácsadó és terapeuta, Reflexológus
az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet vizsgabizottsági tagja

A képzések és a tábor időpontjait, valamint a tábor részleteit rövidesen közöljük, de előzetes jelentkezéseket már elfogadunk!

Az alábbi linkre kattintva kitöltheti és elküldheti jelentkezési lapját.
A jelentkezési lap megérkezését követően felvesszük Önnel a kapcsolatot telefonon!

Jelentkezés

Címkék: természetgyógyász

Kapcsolódó cikkek:

  Természetgyógyászok

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu