Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A tenger partvonulatát követő P2 -es ut vezet  Tangertől Rabatig. A távolsáág 278 km.

Délnyugat felé haladva néhány  római kori ásatás mellett haladhatunk el. Az V. Mohamed hidon átjutva, amely a Tahadart folyót keresztezi 31 km után  Asilah kisvárosába  érhetünk. Nevét a római Julia Constancia Asila kolonia  után kapta. Nevezetessége a Raissouli-palota. Két emeletes épület belső udvarral.Helyiségeinek stukkó díszeit, faragott mennyezetgerendáit és padlóburkolatait korának híres Fésből idehívott művészei és kézművesei készítették. Első emeleti ebédlőjének loggiájáról szép kilátás nyilik az Atlanti-óceán partjára.

Tangertől  62 km távolságra a 37-es ut elágazásánál van az ókori romváros Lixus. A várost jelentő Akropoliszból és az azt félkörben körülvevő Alsóvárosból áll.. Eredetileg az egész várost fal övezte, és ezen belül is védte egy az Akropoliszt.. A falak romjai most is sok helyen állnak.

Lixustól délre kb 5km-re fekszik a Loukkos folyó torkolatánál Larache. A mondák szerint itt volt a  Heszperidák  kertje, piacán azonban ma  már nem árulják a szólásmondás szerinti aranyalmát, hanem zamatos és olcsó narancs kapható. Festői fekvésű, forgalmas, mozgalmas város, kereskedelmi központ, a Belső Marokkóból érkező áruk átrakodóhelye.

A város közeppontja egy ovális tér a place de la Libération, korábbi neve laza de  Espania. A tér nyugati oldalán torkollik be az európai városrész  hét utcája., a keleti oldalán árkádok határolják ezek közepén nyilik az árkádokon túl elterülő Medina bejárata. a Bab el-Khemis a csütörtöki piac kapuja. A kapun áthaladva néhány lépés után egy négyszögletes festői térre a Medina központjába jutunk, ez a Socco Chico, vagyis a kispiac. Patkóives árkádsor veszi körül. ez mögött huzódnak meg az üzletek. A tér mozgalmasságát növelik a fonott árukat, edényeket, vizet kiináló mozgóárusok.

A tér délkeleti oldalán a  Bab el-Kasba kapun áthaladva, szük utcácskák sikátorok utvesztőjébe kerülünk.

Tangertől 123 k-relevő mezőváros Ksar el-Kebir. Jól megművelt termékeny földek között fekszik a Loukkos folyó jobb partján.  A városrész látnivalója a Essaidia mecset.

Érdemes kitérőt tenni Ouezzane érintetlen óvárosába. A 609 m méter magas Djebel bou Helal-hegy lejtőjén fekszik. Olajfa és narancsültetvények, dohányföldek övezik. A szukok kicsik, de eredeti hangulatuk varázsát változatlanul megőrizték.

Itt található a S' Mades  Zaouia mecset. Ez a hires vallásközösség  fő egyházi épülete és belépni szigoruan tilos. Igy csak kivülről lehet ezt a nevezetességet megnézni. finom ornamentikáju, nyolcszögletes zöld majolikával boritott minarettje miatt nevezték el  Zöld mecsetnek.

Rabat felé haladva Kénitrát elhagyva Mehdiyát  kitünő strandjai miatt rengeteg turista keresi fel.

Salé felé  haladva  egy 60 km hosszu és 30 km széles paratölgyekkel boritott terület  terül el.                                                                                                                                                                                                                             

 

52539_648403_normal

Címkék: Asilah Lixus larache

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu