Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A labdarugás története során sokszor változott a játékosok felszereléséről szóló szabály, elsősorban a cipők miatt. Bármilyen furcsán hangzik is bajnoki, vagy dijmérkőzéseken a játékosok nem kötelesek cipőt viselni., legalább is a szabályok ezt nem irják elő. Azt viszont igen, hogy trikót, vagy inget, rövidnadrágot, vagy melegítőt, illetve hasonló nadrágot és harisnyát hordjanak.Az sem engedhető meg, hogy egyesek cipőben, mások anélkül játszanak.Ha viszont a résztvevők cipőt viselnek, akkor annak már szigorú előirásai vannak.

Alapelv: A játékosok semmi olyat nem viselhetnek, amellyel a többi játékos  testi épségét veszélyeztetik.

A cipőre mindig kiemelt figyelmet fordított a szabályalkotó testület.. 1886-ban mondták ki, hogy a játékosok nem viselheetnek szögeket a cipőjükön, kivéve a bőrrel borítottakat, nem viselhetnek vaslapokat (fémstoplit). Aki ezt a szabály megsértette, azt el kellett tiltani a további játéktól.

Az 1950-es évek második felében a FIFA-JB a nyilonból készült cipőstoplit nem találta megfelelőnek.

Az 1959-es évi IB döntés megengedte, hogy a stoplik bőrből, gumiból, aluminiumból, vagy plasztikból készüljenek, sőt a formájukat is szabályozták.A FIFA-JB 1960-ban előirta, hogy a játékvezetőknek ellenőrizniük kell a mérkőzés előtt  a játékosok cipőjét.

Címkék: cipő és ruhaviselés

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu