Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Friedrich Károly kapta idén a Szabó Gábor-díjat
2006.02.13.


A Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Jazz Alapítvány 1992-ben alapított művészeti díját azzal a céllal hozták létre, hogy emléket állítsanak Szabó Gábor jazzgitáros emlékének és évente elismerjék egy-egy olyan személyiség munkásságát, aki életművével, művészi és szellemi tevékenységével hozzájárult a magyar jazzművészet fejlődéséhez, a magyar zenei élet gazdagításához és nemzetközi elismertségéhez. A díjat előadóművészek, zeneszerzők, fotóművészek, kritikusok, újságírók kaphatják meg. A százezer forinttal járó bronz emlékplakettet a szövetség döntése alapján idén Friedrich Károly jazzpozanos kapta. Friedrich mellett a díj esélyese volt Oláh Kálmán és Binder Károly zongoraművész, Dresch Mihály szaxofonos, Snétberger Ferenc gitárművész és Maloschik Róbert szerkesztő is.

Friedrich Károly a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola tanára, a Magyar Jazz Szövetség vezetőségének tagja. A hatvanas évek elejétől számos együttes, többek közt a Szabados és a Syrius együttes, valamint Binder Károly együttesének tagja.

A Szabó Gábor-díjjal első ízben Kovács Gyulát jutalmazták, majd Gonda János, Szakcsi Lakatos Béla, Kőszegi Imre, Garay Attila, Lakatos „Ablakos" Dezső (posztumusz), Berkes Balázs, László Attila, Vukán György, Tomsits Rudolf, Babos Gyula és Berki Tamás részesült az elismerésben.
(T.N.)


Kapcsolódó linkek:
Az Index híre
A Magyar Jazz Szövetség oldala

Címkék: jazz

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu