Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

http://palyazatfigyelo.info/2013/10/10/alberlet-tamogatas-vissza-nem-teritendo-allami-tamogatas.php

írja a palyazatfigyelo.info


Albérlet támogatás – vissza nem térítendő állami támogatás

A gazdasági válság és a magas munkanélküliség egyre nagyobb gondot jelent a kormány számára. A válság eredmény hogy sok vállalkozás tönkrement, mivel csökkent a fogyasztás és megváltoztak a vásárlói szokások. Nagyon sok vállalkozás pedig megszüntette tevékenységét, ennek hatására egyre nagyobb lett a munkanélküliség. Vannak olyan családok, ahol nem csak egyik szülő, hanem mindketten elvesztették a munkahelyüket, így egyre több háztartás ütközik nehézségekbe a rezsi, és ha van akkor albérlet kifizetése terén.
A kormány tisztában van a helyzettel, igyekszik csökkenteni a terheket, és próbál különböző állami támogatásokkal segíteni a bajbajutottakon.


Az egyik ilyen támogatás a lakhatási, albérleti támogatás. A támogatást igénylők szigorú feltételeknek kell megfelelniük, a támogatás finanszírozása a Nemzeti Foglalkoztatási Alap által történik és olyan személyek számára nyújt támogatást, akik esetleg a lakóhelyüktől távol kaphatnának munkahelyet.



Alapjában a következő feltételeknek kell megfelelniük az igénylőknek:


- a lakhelyüktől több mint 100 km-re van a munkahelyük.
- vagy ha közelebb laknak, de több mint 6 órába telik a munkahely elérése tömegközlekedési eszközzel.
- abban a városban, ahol dolgozni fog nem lehet lakástulajdona .
- legalább 3 hónapja bejegyzett munkanélküli
- vagy csoportos leépítés miatt vesztette el munkahelyét.
- vagy pályakezdő


A fent említett igénylők a lakhatásukat bérleti jogviszonnyal, albérlettel tudják megoldani.
Fontos feltétel még, hogy az igénylő számára nem folyósítanak más támogatást – más jogcímen lakhatási támogatást vagy közüzemi támogatás.
Az igénylőnek természetesen rendelkeznie kell új munkaszerződéssel és a jövedelme nem haladhatja meg a minimálbér 300%-át.


A támogatást az igénylő 18 hónapig veheti igénybe és ennek összege hat havonta csökken.
Amennyiben egyedülálló az igénylő a következő mértékű támogatást kapja:
- az első 6 hónap – 100 ezer forint
- 2. hat hónapban 60 ezer forint
- 3. hat hónapban 40 ezer forint.


Amennyiben család kapja a támogatást:
az első 6 hónapra 150 ezer forint
- a 2. hat hónapra 90 ezer forint
- 3. hat hónapra 60 ezer forint.


Előfordulhat olyan eset, hogy ugyanabba az albérletbe, lakásba 3 vagy több külön-külön saját jogon is jogosult személy költözik, ilyen esetekben a következőképpen folyósítják a támogatást:


- első 6 hónap 200 ezer forint
- 2. hat hónap 120 ezer forint
- 3. hat hónap 80 ezer forint támogatást kapnak összesen.

A támogatás igényléséhez szükséges nyomtatványokat az igénylő lakóhelyén területileg illetékes munkaügyi központban lehet kérni, a kitöltött nyomtatványokat szintén ide kell benyújtani, 30 napon belül bírálja el a Munkaügyi központ a kérelmet. Amennyiben pozitív elbírásban részesül az igénylő a munkaügyi központ egy keretszerződést köt vele, amely tartalmazza a jogosult kötelezettségeit és jogait és azokat az eseteket, amelyekben megszüntethetik a folyósítást. A támogatás nem csak a bérleti díj kifizetésére használható fel, hanem közüzemi díjak kiegyenlítésére is.

 

 

Kategóriák

Címkék: albérlet bérleti díj bérleti jogviszony csoportos leépítés gazdasági válság háztartás igénylés keretszerződés közüzemi díj közüzemi támogatás lakhatási támogatás lakás minimálbér munkanélküli munkaszerződés munkaügyi központ nemzeti foglalkoztatási alap pályakezdő pályázat rezsi támogatás tömegközlekedés állami támogatás

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu