Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Zugló a divatkerület: még a panel is eladható








Felmérések szerint a főváros XIV. kerülete már jó ideje az úgynevezett divatkerületek közé tartozik, a vásárlást tervezők közül sokan költöznének szívesen Zuglóba, a zöld környezet, a kertvárosias részek és a belváros közelsége miatt.

A kerület jó hírnévnek örvend, szinte minden ingatlantípust keresnek, noha az eladók időnként meglehetősen túlárazzák a kínált lakásokat, családi házakat – mondta lapunknak Murányi Ákos, a Duna House Kft. elemzési vezetője. Ez különösen a családi házak esetében van így, az igazán jó állapotban lévők ára általában 50 millió forintnál kezdődik, ezért sokan inkább továbbmennek a XVI. kerületbe, ahol 10–15 millióval kevesebbért is tudnak vásárolni.

A kínálatban 30 millió alatt csak elvétve szerepel családi ház, ennyiért az Istvánfy út környékén lehet közepes állapotú ingatlant vásárolni, egy hasonlóért a Szugló utcánál már 40 millió forintot kérnek. A vevők által igen kedvelt Alsórákoson 50 millió alatt nemigen akad eladó családi ház: az Írottkő utcánál 2 szintes, 200 négyzetméteres, felújítandó ingatlanért csaknem 49 millió forintot kell fizetni, hasonló, némileg jobb állapotú házért a Kalauz utcánál már 53 millió forintot kérnek, míg a Kalocsa utcában egy viszonylag modern, 276 négyzetméteres házért 65 millió forintot várnak el.
Mindenesetre az ennél igényesebbet keresők sem maradnak ingatlan nélkül: egy, a Hermina úton található 400 négyzetméteres, jó kialakítású villaházért 180 millió forintot kell leszurkolni.

Élénk az érdeklődés az új építésű lakások iránt is, amelyek közül elsősorban a kis, 6–12 lakásos társasházakban lévőket keresik. A vásárlók jó része fiatal, a kellemes környezetért cserébe szívesen kifizetik az akár 25–30 millió forintos árat is. Ennél azért olcsóbban is lehet új lakást vásárolni a kerületben: a metróhoz közeli Bíbor utcában 310–330 ezer forint között alakulnak a négyzetméterárak, a Nagy Lajos király úthoz közeli, jó közlekedéssel rendelkező épületben 330–360 ezer forint a négyzetméterár, ugyanakkor a Stefánia úton, közel a diplomatanegyedhez már 400 ezer forint felett kell kalkulálni, sőt a Cinkotai úttól nem messze egy csendes utcában a 450–470 ezer forintos négyzetméterár sem meglepő.

A közlekedési lehetőségek és az alacsonynak mondható árak miatt viszonylag jól megy a panelek piaca is, az ilyen típusú lakások jellemzően 8–11 millió forint között cserélnek gazdát, függően elhelyezkedésüktől. Általában igaz, hogy a forgalmas főutakra néző lakások kevésbé kedveltek, a Hungária körút mellett például nem a legegyszerűbb feladat az ingatlanok értékesítése. A panelárak utcáról utcára változnak, a Pillangó parkban például 8,5 millió forintért 37 négyzetmétert lehet vásárolni, 50 négyzetméterért 9,8 millió forintot kérnek. (Ebben az esetben is jól látszik a kis alapterületű lakásoknál jellemző relatíve magasabb négyzetméterár.) A Füredi út mellett 33 négyzetméterért már 9 millió forintot kérnek, míg az Örs vezér terénél, az Ikea bútoráruház közelében 49 négyzetméterért az V. emeleten 10,5 millió forintot kell fizetni, míg ugyanitt 68 négyzetméterért 12,5 milliót kérnek. A négyemeletes panelekben az árak valamivel magasabbak, az Ormánság utcában például a négyzetméterár 230 ezer forint is lehet.

Aki mégis inkább a téglaépítésű lakásokat preferálja, bőséges kínálatból választhat 9 millió és 90 millió forint között. Előbbi összegért az Erzsébet királyné útján 33 négyzetméteres lakást lehet vásárolni, utóbbiért pedig az Uzsoki utcában egy 5 szobás, 214 négyzetméteres, impozáns villát kapunk a pénzünkért. A használt téglalakások átlagos négyzetméterára 293 ezer forint, 13–15 millióért már viszonylag bő kínálatból lehet válogatni.

Címkék: négyzetméter panel zugló ár

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu