Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A sangría (jelentése spanyolul „érvágás”, a sangre „vér” szóból) eredetileg Spanyolországból  származó, bor alapú, alacsony alkoholtartalmú édes ízesített üdítőitalfajta. Nevezik borpuncsnak, illetve aromás bornak is.

Az utóbbi időkben más országokban is gyártják; hazánkban is elterjedt. Különböző fajta vörösborok keverékéhez citrom- és narancsaroma, illetve cukor hozzáadásával készül. Alkoholtartalma 7 tf % körüli. Fogyasztása hidegen ajánlott. A nyári melegben népszerű hűsítő ital.

Sangria

3 narancs
2 citrom
4 őszibarack
1 alma
50 gr cukor
1 citrom leve
1/4 narancs leve
6 cl borpárlat
4 cl narancslikőr
2 rúd fahéj
12 cl szénsavas ásványvíz
4 üveg vörösbor

A narancsot és a citromot felszeleteljük, az őszibarackot és az almát hámozzuk, majd az előbbit szeletekre, az utóbbit kockákra vágjuk, végül mindezt egy bólésedényben óvatosan összekeverjük a cukorral, a citrom- és narancslével, a borpárlattal, a likőrrel és a fahéjrudakkal. Lefedjük, 3-4 órára hidegre tesszük, majd kivesszük a fahéjat, hozzáadjuk a bort, megkeverjük, s végül beleöntjük az ásványvizet.

 

Címkék: ital sangría spanyol

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu