Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

oda megyünk lakni, ahol horchata-t kapni

 

Egy élménybeszámoló Valenciából:

Reggelire kipróbáltuk a helyi speckó italt a horchatát. Épp a legrégebbi horchateriába tévedtünk be a Santa Catalinaba. Elmesélem, hogyan is kell ezt az italt elképzelni. Tulajdonképpen jó pohár hideg tej, aminek meglepetésszerûen erõs marcipán íze van. Sajnos a marcipán vízválasztó az édességkedvelõk között is, így aztán nem biztos, hogy mindenkinek bejön.

Címkék: Valencia horchata ital

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

B Klári üzente 17 éve

  • Chufa de Valencia - Cyperus esculentus L. var. sativus mandulafű; a palka- vagy sásfélék (Cyperaceae) családjába tartozó, ehető föld alatti gumókat fejlesztő földimandula, más néven ehető palka, kávégyökér vagy tigrismandula;chufas, tigernuts, Erdmandeln, Tigernüsse, noix tigrées, souchetA 4000 éve ismert, mediterrán eredetű mandulafű sárgás-barnás rizómája, a földimandula 5-20 cm nagy, 'llargueta' (hosszúkás) vagy 'gordeta' (gömbölyű) formájú ehető gumó. Főleg “horchata”-ként fogyasztják, ami a tehéntej és a szójatej alternatívájaként egy egészséges, vegetáriánus mandulatej. A rizómák levéből készül. Frissítő, tápláló , gazdag ásványi sókban, E- és C-vitaminban.A rizómák két évig raktározhatók és vízbe áztatva néhány óra után felhasználhatók.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu