Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Aguardiente = (törköly)pálinka
Anís = ánizslikőr
Brandy (de Jerez) = spanyol konyak
Cava = spanyol pezsgő, száraz habzóbor
Chider (sidra) = almabor
Malagabor, malaga = csemegebor

rendszerint vörös, szesszel dúsított édes likőrbor; eredetileg a dél-spanyolországi Málaga tartományban termelték, de az elnevezés általánosabb értelemben minden testes, édes vörösborra alkalmazható. A legnemesebb spanyol malagabor muskotályos szőlőből és a Pedro-Ximéneznek nevezett szőlőfajtából készül; ez utóbbi szemeit rendszerint meg is aszalják, hogy fokozzák a cukortartalmukat.

Orujo = törkölypálinka
Pacharán = fekete ribizke likőr

Vino de Jerez = sherry
A jerez nevű spanyol bor nemzetközi megjelölése, Jerez de Frontera város fehér szőlőjéből készül. A musthoz szeszt töltenek, ezzel együtt erjesztik. Az erjedés megszűntével a bort lefejtik, és újból szeszt öntenek hozzá, hogy az utóerjedést meggátolják. Magas szeszfoka minden borbetegségtől megóvja a palackban. A kellő minőség eléréséhez hat évig érlelik. Arab krónikák már 1153-ban tesznek említést a sherryről. Két nagy csoportra osztják: FINOS - OROLOSOS. Mind két csoporthoz, nagyon száraz, száraz, és édes borok tartoznak.

Almacenista
Spanyolországban a legjobb sherryket kis mennyiségben nagypénzű magánemberek, kistermelők érlelik, inkább hobbiként. Ezeket a kistermelők által készített borokat nevezik a helyiek almacenista sherrynek.

 

Amontillado
Koncentrált zamatokkal rendelkező, mogyorós felhangokkal készített sherry típus.

 

Címkék: bor ital pezsgő pálinka spanyol

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu