Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke csütörtök délután tőle szokatlan módon heves és érzelmekkel teli sajtótájékoztatón ítélte el az újabb baloldali korrupciós botrányt és a tegnap napvilágot látott társadalombiztosítási modellt. Orbán szerint a tervezett tb-rendszer tartalmát látva világos a paktum, hogy egy Zuschlag-modell válik általánossá a kormányzati munkában. A pártelnök úgy látja, lassan már minden napszakban előkerül egy újabb korrupciós botrány, kezdődött ez a Zuschlag-féle ifjúsági ügyekkel, csütörtökön az EU-s pénzekkel, és folytatódni fog a több-biztosítós tb-átalakításnál is.


Orbán a napokban kikerült újabb MSZP-s korrupciós botrányra reagálva azt mondta, az EU-s pénzek elosztása nyakig úszik a korrupcióban, láthatóan a kormányzati körökben komplett, kiforrt szisztéma van arra, hogy hogyan kell elsíbolni az elvileg az állampolgároknak járó pénzeket, s mint leszögezte, a legnagyobb baj, hogy a fejétől, azaz a kormánytól bűzlik a hal. Orbán szerint ez már nem a Horn Gyula-féle régi baloldal, ez az új baloldal, új vitáik vannak.

Az állami pénzeket maffiamódszerekkel osztják szét, és mindezt, ami történik, azt párthovatartozástól függetlenül jó érzésű ember nem fogadja el. Az új elit gátlástalanul építi ki korrupciós rendszerét, a jog határain belül és túl, saját üzleti köreit táplálva az állampolgároknak szánt közpénzekből. A Fidesz pártelnökének az a véleménye, hogy a baloldalnak át kell menni egy megtisztuláson, mert különben nemcsak a kormányzat csúszik szét, hanem az egész politikai rendszer is. A Fidesz elnöke szerint jól látható, hogy a kormányzati munka nem folyik megfelelően, mert a központi hatalom korrupciós ügyei miatt megbomlott, rojtosodik, mint a szőnyeg és a fő probléma, hogy "minden alsóbb hatalmi szinten érzik, hogy ha fönt ezt megtehetik, akkor lejjebb is meg lehet csinálni".

Orbán Viktor saját miniszterelnöki tapasztalataiból kiindulva kifejtette, a kormányzás nem más, mint a morális rend érvényesítése, ha ez a rend nincs, akkor mindenféle rossz dolog történik. Orbán szerint már rég nem pártügy, hogy ebből kijussunk, hanem egy ország érdeke. A baloldalnak pedig sürgősen meg kell tisztulnia, ugyanis az EU-ból érkező összegek csak nőni fognak, ha így megy tovább, sokkal több pénz nem fog eljutni a választópolgárokhoz, hanem kormány közeli zsebekben fog landolni. A pártelnök újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: természetesen, miután Zuschlag ügyében még nincs érvényes ítélet, illetve Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel kapcsolatban sem merült fel eddig korrupciós botrány, ezért ők csak szimbólumok, a maffiamódszerek szimbólumai, de alapvetően van egy kórság, ami emészt: a kormányzati elit módszeresen eltűnteti azokat a pénzeket, ami nem őket illeti.

Szintén újságírói kérdésre Orbán azt mondta, nem volt előre tudomása a szerdán a kormányzati korrupciót bizonyító felvételek létezéséről, azért beszélt már hetekkel-hónapokkal ezelőtt az EU-pénzek gyanús ellopásairól, mert minden helyi önkormányzati szálon visszajelzések érkeztek feléjük. Csak az nem veszi észre, hogy baj van, aki nem akarja. Természetes, hogyha a Fidesz tudomására jut, hogy léteznek korrupciót bizonyító felvételek, akkor nem fognak vele a népszavazásig spájzolni, azonnal nyilvánosságra hozzák és megteszik a szükséges feljelentéseket.

Címkék: botrány elosztás kormány korrupció közpénz párt

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu