Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Lajosné blogja - 2011. március

 

 

 

 

 

Sajtos perec

1 kg liszt

50 dkg margarin

4 kiskanal so

50 dkg sajt

1 kis pohar tejfol

2 tojassargaja

2 dkg szalakali

A lisztet a margarinnal es soval eldorzsolni, majd hozzaadni a sajtot es azzal is eldolgozni. Vegul a

maradek hozzavalokat beledolgozni, kinyujtani, szaggatni. A tetejet tojassal jol megkenni es

előmelegitett sutőben pirosra sutni. Nagyon finom es nagy adag lesz belőle.

Sajtos pogácsa

1 kg liszt

25 dkg margarin

10 dkg vaj

1 evőkanal so

1 tojassargaja

1 nagy pohar tejfol

7,5 dkg elesztő

1,5 dl tej

A lisztet a margarinnal es vajjal elmorzsolni, majd a tobbi hozzavaloval jol eldolgozni.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Fazekasné rocknagyi üzente 8 éve

Szia Ilcsi!
Köszi, vannak benn nagyon jók!

Szia: Rozál

Tovább 

 

 

 

 

 

 

Fehér kifli (prücskös)

70 dkg liszt

2 dkg elesztő

30dkg zsir

Az elesztőt es a zsirt habosra keverjuk, hozzaadjuk a lisztet es egy keves sot. Annyi tejet adunk

hozza, hogy jol nyujthato tesztat kapjunk. Vekonyra nyujtjuk, kiszaggatjuk es lekvarral toltjuk.

Kikent sutőlemezre rakjuk es sutjuk. Porcukorban meghempergetjuk.

Hókifli

Hozzávalók:

50 dkg retesliszt

25 dkg margarin

1 evőkanal porcukor, 2 dkg elesztő, csipet so

2 dl tejfol, ha szukseges 1 – 1.5 dl tej

Elkészítés:

Az elesztőt keves langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

Címkék:

Tovább 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fontos.

Süllyedős meggyes

Hozzávalók:

4 db nagy vagy 5 db kisebb tojas

25 dkg margarin

25 dkg cukor

25 dkg liszt, 1 cs. sutőpor

kb. 60 dkg magozott meggy

A szobahőmersekletű margarint a cukorral jo habosra keverem. Egyenkent hozzakeverem a

tojasokat, majd a sutőporral elkevert lisztet. Addig keverem geppel, mig az egesz habos, kremes

allagu lesz. Ettől majd nagyon konnyű es puha lesz a teszta. Egy tepsit kibelelek sutőpapirral.

Címkék:

Tovább 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mákvirág kalács

A tésztához:

500 g finomliszt

40 g friss elesztő

350 ml langyos tej

3 evőkanal porcukor

1 mokkaskanal so, 2 evőkanal etolaj

A töltelékhez:

8 evőkanal daralt mak

8 evőkanal porcukor

50 g olvasztott vaj

1 cs. vanilias cukor, 1 db citrom reszelt heja

Elkészítés:

Az elesztőt a langyos tejnek kb egyharmad reszevel, csipet cukorral felfuttatjuk, majd beletesszuk az

osszetevőket a kenyersutő tartalyaba az osszes hozzavalot a felfuttatott elesztővel egyutt.

Címkék:

Tovább 

 

Darázsfészek

50 dkg liszt

2 kisebb tojas

2,5 dkg elesztő

1,5 dkg cukor

3,5 dl tej

Töltelék: Tetejére:

15 dkg porcukor 10 dkg vaj

15 dkg vaj 1 dl tej

15 dkg daralt dio vagy mak

A hozzavalokat jol eldolgozzuk. 1 orat pihentetjuk, majd ismet holyagosra dolgozzuk, addig, hogy az

edeny falatol elvaljon. 30 percig ismet kelesztjuk es 3 mm vastagra kinyujtjuk. A toltelekkel

megtoltjuk, feltekerjuk es 3 cm szeles szeletekre elvagjuk. Lapjara teve jol kivajazott tepsibe tesszuk,

olvasztott vajjal megkenjuk es 180 fokos sutőben 15-20 percig sutjuk.

Címkék:

Tovább 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyszerű túrófánk

Hozzávalók:

25 dkg liszt

1 cs sutőpor

25 dkg turo

3 db tojas

2 evőkanal cukor

1 cs vanilias cukor

1 doboz tejfol (175 gramm)

1 csipet so.

Elkészítés:

A turot villaval osszetorjuk, hozzakeverjuk a tojasokat, a kristaly es vanilias cukrot, a tejfolt, a sot,

vegul a sutőporos lisztet. 15 percet pihentetjuk, majd nagyon bő, forro (de nem sistergő!), olajba

szaggatjuk ket teaskanal segitsegevel.

Címkék:

Tovább 

Kekszes őzgerinc

Hozzávalók:

5 dkg keserű kakaopor

25 dkg porcukor

2 dl viz

50 dkg haztartasi keksz

0,3-0,5 dl rum

25 dkg margarin

Elkészítése:

A haztartasi keksz felet ledaraljuk, masik felet kisebb darabokra torjuk. A vizet egy labasba ontjuk, a

porcukrot, a kakaot es a margarint hozzaadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzuk. A tűzről lehuzzuk, a

rummal izesitjuk, a ketfele kekszet belekeverjuk. Egy őzgerincformat folpackkal kibelelunk, a

kekszes masszat elsimitjuk benne.

Címkék:

Tovább 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Német karácsonyi kalács

Hozzávalók:

 

/12 főre/

50 dkg nagyszemű mazsola

30 dkg kisszemű mazsola

4 dl rum

8 dkg friss elesztő

2,5 dl tej

1 kg liszt

40 dkg cukor

1 citrom reszelt heja

1 narancs reszelt heja

1 tk so

2 keshegynyi kardamom

70 dkg vaj

10 dkg kandirozott citromhej, aprora vagva

10 dkg kandirozott narancshej, aprora vagva

nehany csepp keserűmandula aroma

Elkészítés:

A mazsolakat forro vizzel lemossuk, szarazra toroljuk, majd a rummal osszevegyitjuk es egy jol

zarhato edenyben legalabb 8 orat allni hagyjuk.

Címkék:

Tovább 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gesztenyés - babapiskótás szelet

Alap:

2 csomag gesztenyemassza

25 dkg daralt keksz

rum vagy rumaroma (izles szerint)

15 dkg porcukor

A hozzavalokat keveske tejjel jol osszegyurjuk! ( nekem 1 dl tej sem kellett hozza, ezert ajanlatos

fokozatosan hozzaadni, nehogy tul lagy legyen )

Krém:

9 dl tej

3 csomag vanilias puding Felfőzzuk, majd ha kihűlt 25 dkg margarint hozzakeverunk.

20 dkg porcukor

Összeállítás:

Gesztenyes masszat ( alap ) egyenletesen a tepsi aljara nyomogatjuk.

Címkék:

Tovább 

Címkék

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu