Kis türelmet...
13 éve | 0 hozzászólás
Fehér kifli (prücskös) 70 dkg liszt 2 dkg elesztő 30dkg zsir Az elesztőt es a zsirt habosra keverjuk, hozzaadjuk a lisztet es egy keves sot. Annyi tejet adunk hozza, hogy jol nyujthato tesztat kapjunk. Vekonyra nyujtjuk, kiszaggatjuk es lekvarral toltjuk. Kikent sutőlemezre rakjuk es sutjuk. Porcukorban meghempergetjuk. Hókifli Hozzávalók: 50 dkg retesliszt 25 dkg margarin 1 evőkanal porcukor, 2 dkg elesztő, csipet so 2 dl tejfol, ha szukseges 1 – 1.5 dl tej Elkészítés: Az elesztőt keves langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
13 éve | 0 hozzászólás
fontos. Süllyedős meggyes Hozzávalók: 4 db nagy vagy 5 db kisebb tojas 25 dkg margarin 25 dkg cukor 25 dkg liszt, 1 cs. sutőpor kb. 60 dkg magozott meggy A szobahőmersekletű margarint a cukorral jo habosra keverem. Egyenkent hozzakeverem a tojasokat, majd a sutőporral elkevert lisztet. Addig keverem geppel, mig az egesz habos, kremes allagu lesz. Ettől majd nagyon konnyű es puha lesz a teszta. Egy tepsit kibelelek sutőpapirral.
13 éve | 0 hozzászólás
Mákvirág kalács A tésztához: 500 g finomliszt 40 g friss elesztő 350 ml langyos tej 3 evőkanal porcukor 1 mokkaskanal so, 2 evőkanal etolaj A töltelékhez: 8 evőkanal daralt mak 8 evőkanal porcukor 50 g olvasztott vaj 1 cs. vanilias cukor, 1 db citrom reszelt heja Elkészítés: Az elesztőt a langyos tejnek kb egyharmad reszevel, csipet cukorral felfuttatjuk, majd beletesszuk az osszetevőket a kenyersutő tartalyaba az osszes hozzavalot a felfuttatott elesztővel egyutt.
13 éve | 0 hozzászólás
Darázsfészek 50 dkg liszt 2 kisebb tojas 2,5 dkg elesztő 1,5 dkg cukor 3,5 dl tej Töltelék: Tetejére: 15 dkg porcukor 10 dkg vaj 15 dkg vaj 1 dl tej 15 dkg daralt dio vagy mak A hozzavalokat jol eldolgozzuk. 1 orat pihentetjuk, majd ismet holyagosra dolgozzuk, addig, hogy az edeny falatol elvaljon. 30 percig ismet kelesztjuk es 3 mm vastagra kinyujtjuk. A toltelekkel megtoltjuk, feltekerjuk es 3 cm szeles szeletekre elvagjuk. Lapjara teve jol kivajazott tepsibe tesszuk, olvasztott vajjal megkenjuk es 180 fokos sutőben 15-20 percig sutjuk.
13 éve | 0 hozzászólás
Egyszerű túrófánk Hozzávalók: 25 dkg liszt 1 cs sutőpor 25 dkg turo 3 db tojas 2 evőkanal cukor 1 cs vanilias cukor 1 doboz tejfol (175 gramm) 1 csipet so. Elkészítés: A turot villaval osszetorjuk, hozzakeverjuk a tojasokat, a kristaly es vanilias cukrot, a tejfolt, a sot, vegul a sutőporos lisztet. 15 percet pihentetjuk, majd nagyon bő, forro (de nem sistergő!), olajba szaggatjuk ket teaskanal segitsegevel.
13 éve | 0 hozzászólás
Kekszes őzgerinc Hozzávalók: 5 dkg keserű kakaopor 25 dkg porcukor 2 dl viz 50 dkg haztartasi keksz 0,3-0,5 dl rum 25 dkg margarin Elkészítése: A haztartasi keksz felet ledaraljuk, masik felet kisebb darabokra torjuk. A vizet egy labasba ontjuk, a porcukrot, a kakaot es a margarint hozzaadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzuk. A tűzről lehuzzuk, a rummal izesitjuk, a ketfele kekszet belekeverjuk. Egy őzgerincformat folpackkal kibelelunk, a kekszes masszat elsimitjuk benne.
13 éve | 0 hozzászólás
Német karácsonyi kalács Hozzávalók:
/12 főre/
50 dkg nagyszemű mazsola 30 dkg kisszemű mazsola 4 dl rum 8 dkg friss elesztő 2,5 dl tej 1 kg liszt 40 dkg cukor 1 citrom reszelt heja 1 narancs reszelt heja 1 tk so 2 keshegynyi kardamom 70 dkg vaj 10 dkg kandirozott citromhej, aprora vagva 10 dkg kandirozott narancshej, aprora vagva nehany csepp keserűmandula aroma
Elkészítés:
A mazsolakat forro vizzel lemossuk, szarazra toroljuk, majd a rummal osszevegyitjuk es egy jol
zarhato edenyben legalabb 8 orat allni hagyjuk.
13 éve | 0 hozzászólás
Gesztenyés - babapiskótás szelet Alap: 2 csomag gesztenyemassza 25 dkg daralt keksz rum vagy rumaroma (izles szerint) 15 dkg porcukor A hozzavalokat keveske tejjel jol osszegyurjuk! ( nekem 1 dl tej sem kellett hozza, ezert ajanlatos fokozatosan hozzaadni, nehogy tul lagy legyen ) Krém: 9 dl tej 3 csomag vanilias puding Felfőzzuk, majd ha kihűlt 25 dkg margarint hozzakeverunk. 20 dkg porcukor Összeállítás: Gesztenyes masszat ( alap ) egyenletesen a tepsi aljara nyomogatjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Süti receptgyűjtemény,nem számoltam, de rengeteg:))mindegyik bejegyzésnél, kattints a továbbra!!
13 éve | 2 hozzászólás
Sajtos perec
1 kg liszt
50 dkg margarin
4 kiskanal so
50 dkg sajt
1 kis pohar tejfol
2 tojassargaja
2 dkg szalakali
A lisztet a margarinnal es soval eldorzsolni, majd hozzaadni a sajtot es azzal is eldolgozni. Vegul a
maradek hozzavalokat beledolgozni, kinyujtani, szaggatni. A tetejet tojassal jol megkenni es
előmelegitett sutőben pirosra sutni. Nagyon finom es nagy adag lesz belőle.
Sajtos pogácsa
1 kg liszt
25 dkg margarin
10 dkg vaj
1 evőkanal so
1 tojassargaja
1 nagy pohar tejfol
7,5 dkg elesztő
1,5 dl tej
A lisztet a margarinnal es vajjal elmorzsolni, majd a tobbi hozzavaloval jol eldolgozni.
Címkék:
Utolsó hozzászólás
Tovább