Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

 

 

 

Sajtos perec

1 kg liszt

50 dkg margarin

4 kiskanal so

50 dkg sajt

1 kis pohar tejfol

2 tojassargaja

2 dkg szalakali

A lisztet a margarinnal es soval eldorzsolni, majd hozzaadni a sajtot es azzal is eldolgozni. Vegul a

maradek hozzavalokat beledolgozni, kinyujtani, szaggatni. A tetejet tojassal jol megkenni es

előmelegitett sutőben pirosra sutni. Nagyon finom es nagy adag lesz belőle.

Sajtos pogácsa

1 kg liszt

25 dkg margarin

10 dkg vaj

1 evőkanal so

1 tojassargaja

1 nagy pohar tejfol

7,5 dkg elesztő

1,5 dl tej

A lisztet a margarinnal es vajjal elmorzsolni, majd a tobbi hozzavaloval jol eldolgozni. Lisztezett

deszkan kinyujtani kb 1,5 cm vastagsagra. Beracsozni a tetejet, felvert tojasfeherjevel megkenni es

sajttal jol megszorni. Kiszaggatni, kezzel formazni es sutni.

Sajtos tekercs

50 dkg liszt Osszedolgozni, majd 4 cipoba osztani, egyenkent kinyujtani

25 dkg margarin a kremmel megkenni, feltekerni es rovid időre a hűtőbe tenni.

2 dl tejfol Ezutan kisujjnyira szeletelni es a sutőben megsutni.

2 kaveskanal so

. cs. sutőpor

Krém:

20 dkg margarin Kikeverni, lehet beletenni pirospaprikat, reszelt sonkat.

30 dkg reszelt sajt

Sós süti

/Peter-fele/

25 dkg margarin

1 kis doboz tejfol

1 tojassargaja

1 keshegynyi szodabikarbona

1 lapos kaveskanal so

liszt, amennyit felvesz, hogy jol nyujthato tesztat kapjunk

A hozzavalokat jol eldolgozzuk es vekonyra elnyujtjuk, csikokra vagjuk es előmelegitett sutőben

megsutjuk. Tetejet tojassal megkenjuk, soval es komenymaggal szorjuk meg.

Sajtos rúd

30 dkg liszt

25 dkg margarin

25 dkg turo

1 teaskanal so

Az osszetevőket jol eldolgozni, majd legalabb egy ejszakara betenni a hűtőbe. Masnap kinyujtani,

tetejet tojassal megkenni, sajttal megszorni es kiszaggatni vagy csikokra vagni. Előmelegitett sutőben

kb.15-20 perc alatt megsutjuk.

Sós pogácsa

/ mami-fele /

60 dkg liszt

50 dkg margarin

1 nagy pohar tejfol

1 evőkanal so

A hozzavalokat jol eldolgozzuk es a hűtőben pihentetjuk egy ejszakat. 2 cm vastagra nyujtjuk es

pogacsaszaggatoval kiszurjuk. Előmelegitett sutőben megsutjuk.

Mindenki kedvenc pogácsája

/Andi-fele/

1 kg liszt /ha van felfogos/

30 dkg főtt burgonya

5 dkg elesztő

5 dl tej

so

25 dkg margarin

Az elesztőt felfuttatjuk es a margarin kivetelevel a hozzavalokkal osszeallitjuk. Kinyujtjuk kb . cm

vastagra es a margarint rakenjuk. 3-szor hajtogatjuk 20-20 perc kulonbseggel. Vegul 2 cm vastagra

kinyujtjuk, pogacsa szaggatoval kiszurjuk e előmelegitett sutőben megsutjuk.

Pogácsa füstölt sajttal

/Ibolya-fele/

50 dkg liszt

50 dkg margarin

20 dkg reszelt fustolt sajt

2 evőkanal ecet /10%/

2 evőkanal viz

so

A hozzavalokat jol osszekeverjuk, kinyujtjuk es pogacsa szaggatoval kiszurjuk. Előmelegitett

sutőben megsutjuk.

Pogácsa füstölt sajttal

Hozzávalók:

50 dkg liszt

10 dkg fustolt sajt

25 dkg margarin

1 tojas

0,5 pohar tejfol

2,5 dkg elesztő

2 dl tej

1 evőkanal cukor, so

Elkészítés:

A tejet meglangyositom, belekeverem a cukrot es az elesztőt. Amig felfut, osszekeverem a lisztet, a

sot, a sajtot, elmorzsolom benne a margarint, vegul a tojassal, tejfollel es az elesztős tejjel rugalmas

tesztava gyurom. Ha tul szaraz, es nem allna ossze, bele lehet tenni a tejfol masik felet is. Ezutan 30

percig pihentetem, majd haromszor ismetelve kinyujtani es hajtogatni 10-10 perc pihentetessel.

Vegul ujjnyi vastagra nyujtom, es szorosan egymas melle rakva sutom, mert akkor szepen feljon.

Meg lehet kenni a tetejet tojassal vagy tejjel is.

Pogácsa

/Gasparne –fele /

1 kg liszt A hozzavalokat jol osszedolgozzuk es megkelesztjuk.

50 dkg margarin Mielőtt elnyujtjuk jol osszegyurjuk meg egyszer,

1 nagy pohar tejfol ugy nyujtjuk es szaggatjuk ki. Azonnal megsutjuk kb. 15-20 perc.

50 dkg turo

1 cs elesztő

2 tojas

4 kavekanal so

Sajtos pogácsa

/Ibolya-fele/

35 dkg felfogos liszt A hozzavalokat osszedolgozom es a kesz tesztat lefagyasztom.

25 dkg margarin Sutes előtt annyi idővel veszem ki, hogy dolgozni tudjak vele.

1 kis tejfol A pogacsa tetejet sajttal szorom es sutom.

1 teaskanal so

1 tojassargaja

sajt

Kanizsai sós keksz (sütőformával készül)

70 dkg liszt A hozzavalokat jol eldolgozni, ha kemeny a teszta sorrel lehet puhitani.

4 dl etolaj Dionyi gombocokat formalunk belőle.

. cs sutőpor A sutőt előszor meg kell olajozni.

10 dkg szezammag

. uveg sor

3 teaskanal so

Finom ropogós keksz (sütőformával készül)

1 kg liszt A hozzavalokat jol eldolgozzuk es dionyi gombocokat

25-30 dkg sajt formalunk belőle. A sutőt előszor meg kell olajozni.

25 dkg margarin

1 cs sutőpor, 2 tojas, 1 evőkanal so

3 kis pohar tejfol

Sajtos ropogós

1 kg liszt

25 dkg margarin

30 dkg trappista sajt lereszelve, so izles szerint (1 evőkanal)

tejfol, amennyit felvesz. (Kb. 0,5 liter tejfol kell hozza. A lenyeg, hogy osszealljon a teszta, es jol

tudjunk golyokat formazni belőle.)

Gázkeksz

Hozzávalók:

50 dkg liszt

25 dkg margarin Jol osszedolgozzuk, a sutőt előszor

2 tojas, 1 cs sutőpor beolajozzuk, es jol felmelegitjuk.

2 teaskanal so, es komenymag

Borzas sajtos pogácsa

Tészta : Krém:

50 dkg liszt 1/2 l tej

3 dl tejfol 2 tojas, so

2 tojassargaja, so 8 dkg liszt, 8 dkg reszelt sajt

25 dkg margarin 8 dkg margarin

Elkészítése:

A teszta hozzavaloit jol osszedolgozzuk es 1 orat pihentetjuk, vekonyra kinyujtjuk, pogacsat

szaggatunk belőle. Tojassargajaval megkenjuk, sutjuk.A kremhez a margarin kivetelevel mindent

osszekeverunk es sűrűre főzzuk. A tűzről leveve hozzaadjuk a margarint es simara dolgozzuk. A

kremet 2 pogacsa koze kenjuk ugy, hogy kicsit ki is folyjon kozuluk, es reszelt sajtban megforgatjuk.

Sajtos labda

/Andi-fele/

Tészta: Töltelék:

20 dkg liszt 1 cs camping sajt

1 tojassargaja 0,5 tejfol

sutőpor 25 dkg margarin

6 dkg sajt so, fustolt sajt

A hozzavalokbol elkeszitjuk a tesztat, melyhűtőbe tesszuk . orara, vekonyra nyujtjuk es kb 4 percig

sutjuk. A tolteleket osszedolgozzuk es a pogacsakat megtoltjuk, majd reszelt sajtban megforgatjuk.

Nagyi pogácsája

Tészta:

50 dkg liszt

10 dkg margarin

1 lapos evőkanal so

3 dkg elesztő

1 dl tej

1 mokkaskanal cukor

1,5 pohar tejfol (150 grammos pohar, 20%-os).

Hajtogatáshoz:

20 dkg margarin

20 dkg sajt

Elkészítés:

Az elesztőt felfuttatjuk a cukrozott langyos tejben. Egy kelesztő talba szitaljuk a lisztet, elmorzsoljuk

a margarinnal, hozzaadjuk a sot, a felfuttatott elesztőt es a tejfolt. Alaposan osszegyurjuk, es egy

oraig kelesszuk. A megkelt tesztat teglalap alakura nyujtjuk, es megkenjuk a puha vaj 1/3 reszevel,

megszorjuk reszelt sajttal, es hajtogatjuk.

Felulről lefele ugy, hogy a teszta egyharmada maradjon ki, majd ezt az egyharmadot rahajtjuk az

előző hajtasra. Ezutan balrol jobbra is behajtjuk, ugy, hogy a teszta egyharmada maradjon szabadon,

vegul ezt a szabad reszt is rahajtjuk a tesztara.

Ezt a margarinnal kenest, sajtszorast, hajtogatast meg ketszer megismeteljuk, fel oras időkozonkent,

kozben a tesztat lefedjuk a kelesztő tallal, vagy letakarjuk egy tiszta konyharuhaval. Fontos, hogy a

hajtogatas sorrendje mindig ugyanaz legyen.

Az utolso pihentetes utan a tesztat ujjnyi vastagra nyujtjuk, bekockazzuk, pogacsaszaggatoval

kiszaggatjuk, ket tenyerunk kozott kicsit megsodorjuk, majd tepsire sorakoztatjuk. Tetejuket

megkenjuk egy kisse felvert tojassal, pici reszelt sajtot ultetunk mindegyik pogacsa tetejere, es

előmelegitett, forro sutőben, vilagos aranyszinűre sutjuk.

Tepertős pogácsa

Hozzávalók:

25 dkg liszt

15 dkg tepertő (ledaralva)

2 dkg vaj

2,5 dkg elesztő

1 dl tej

1 teaskanal cukor

1 tojas sargaja

1 evőkanal tejfol

1,5 teaskanal so

Elkészítés:

Az elesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjuk a soval, elmorzsoljuk benne a

vajat. Hozzaadjuk az elesztős tejet, a daralt tepertőt, a tojas sargajat es a tejfolt. Jol osszedolgozzuk.

Langyos helyen 1 oran at kelesztjuk a tesztat. Lisztezett feluleten 2 cm vastagra nyujtjuk a tesztat,

bevagdossuk a tetejet es kiszaggatjuk a pogacsakat. Sutőpapirral belelt tepsire helyezzuk, megkenjuk

a tetejuket tojassal. 220 fokra előmelegitett sutőben aranyszinűre sutjuk.

Tepertős pogácsa

/Martika-fele/

1 kg liszt

. kg tepertő, 10 dkg zsir

1 nagy doboz tejfol

4 tojassargaja

4 dkg elesztő

so, bors

A lisztet osszegyurjuk a daralt tepertővel, a keves tejben megfuttatott elesztővel, 2 tojassargajaval, a

tejfollel meg a zsirral. Soval, torott borssal izesitjuk, es jol kidolgozva masfel orat pihentetjuk.

Ezutan ujjnyi vastagra nyujtjuk, pogacsaszaggatoval kiszaggatjuk. A tetejet kessel beracsozzuk, es

tojassargajaval megkenjuk. Meg 10 percig pihentetjuk, előmelegitett sutőben szep pirosra sutjuk

Tésztában sült kolbász

Hozzávalók:

40 dkg langolt kolbasz vagy virsli

45 dkg liszt

2,5 dkg elesztő

2 dl tej

15 dkg vaj

3 tojas

so, cukor

Langyos tejbe az elesztőt felfuttatom. A lisztet előszor a puha vajjal, osszekeverem, majd hozzaadom

a felfuttatott elesztőt, a tojasokat es a sot. Alaposan kidolgozom es letakarva 30-40 percig kelesztem.

A megkelt tesztat lisztezett deszkan felujjnyi vastagra nyujtom, es 2 cm-es csikokra vagom. A

tesztacsikokba egy-egy darab kolbaszt tekerek, tojassal megkenem es 200 C-os sutőben megsutom.

Tésztába csavart virsli

Hozzávalók:

1 kg virsli

75 dkg liszt

4 kaveskanal so

2 evőkanal cukor

10 dkg margarin

5 dkg elesztő

2 dl tej

1-1,5 dl viz

Elkészítése:

Az elesztőt langyos tejben felfuttatom. A hozzavalokat osszegyurom, es az elesztőt is beledolgozom.

Kozepes kemenysegűnek kell lenni a tesztanak. Langyos helyen kelesztem. A virsliket felbe vagom.

Ha megkelt a teszta kinyujtom 5mm vastagra, csikokra vagom es a virsliket beletekerem.

Sutőpapiros tepsibe teszem, lekenem a tetejet tojassal es megszorom sajttal, szezam-es

komenymaggal. Kelesztem meg 15 percig es sutom.

Sajtos kifli

/Vera-fele/

70 dkg liszt

2 tojas+ a keneshez

1 kefir

1 dl olaj

1 dl tej

5 dkg elesztő

1 evőkanal cukor

1 evőkanal so

Töltelék:

25 dkg margarin

1 evőkanal so

Készítés:

Előszor a margarint jo habosra keverem egy evőkanal soval. Azutan az elesztőt felfuttatom a tejjel es

a cukorral. A lisztet egy talba merem es osszeallitom a tesztat az elesztővel, kefirrel, olajjal, tojassal,

soval. Rugalmas pogacsatesztat kapok. Ha szukseges, a kefirből tobbet teszek vagy tejfollel potolom.

A tesztat kilenc egyenlő reszre vagom. Egyet tanyer nagysagu, kerek lappa nyujtom es kiteszem

oldalra, a gyurodeszka szelere. Megkenem a sos margarin egynegyed reszevel. Egy masik kerek

lappal beboritom. A harmadik korteszta ratetele utan, mint a tortat 16 egyenlő reszre szeleteljuk.

Egy- egy szeletet a szelesebbik feletől foltekerunk es enyhen kikent tepsibe rakjuk, tojassal

megkenem, tetejere reszelt sajtot szorok. Egy orat pihentetem, utana 200 fokon zsemleszinőre sutom.

Ebből az adagbol 48 db lesz. Ket tepsibe sutom. Nagyobb kifliket is keszithetunk, ha a tesztat

kevesebb reszre vagjuk. Nagyon finom sutemeny!

Joghurtos ropi recept

hozzávalók:

20 dkg liszt

10 dkg puha vaj vagy margarin

1,5 dl joghurt

so

Tetejére:

sajt

durva szemű so

szezammag

Keverjuk jol ossze a lisztet a soval, majd adjuk hozza a margarint es a joghurtot. Ezt gyurjuk jo

simara. Minel tovabb all a hűtőben, annal finomabb. Belisztezett munkalapon nyujtsuk ki a tesztat,

kenjuk meg a tojassal, es szorjunk ra sot, sajtot es szezammagot. Vagjuk vekony rudakra, majd

tegyuk sutőpapirral belelt tepsibe. 200 fokon sussuk 15-20 percig, amig szep, pirosas nem lesz.

Túrós pogácsa

Hozzávalók:

60 dkg liszt

2 tojassargaja

1 evőkanal so

1 dl tejfol

15 dkg tehenturo, 15 dkg juhturo

25 dkg olvasztott margarin

kb. 20 – 25 dkg reszelt sajt

3 dkg elesztő, 1 dl tej ( hozza egy kis cukor es liszt )

Elkészítés:

1 dl langyos tejben kis cukorral, liszttel 3 dkg elesztőt futtass fel. Egy nagy talban 2 tojassargajat 1

evőkanal soval,1 dl tejfollel, 15 dkg tehenturoval, 15 dkg juhturoval, 25 dkg olvasztott margarinnal

keverd simara. Ebbe mehet bele az elesztő es a 60 dkg liszt. Gyurd ossze (lagy tesztat kapsz), es

keleszd fel orat. Nyujtsd ki, szord meg sajttal es tekerd fel mint a piskotatekercset.

A tekercset ismet nyujts ki kb. 1.5 cm vastagsagura, szaggasd ki tetszes szerinti pogacsaszaggatoval,

helyezd őket sutőpapiros tepsire, kend le tojassargajaval, szord meg a tetejuket sajttal es

előmelegitett sutőben 180 fokon, kb. 20 percig susd.

Grissini - zöldfűszeres

Hozzávalók:

50 dkg liszt

5 dkg elesztő

1 teaskanal so, 1 teaskanal porcukor

1,25 dl natur joghurt, 1 dl olaj, 1,5 dl langyos viz

2 teaskanal zoldfűszer-keverek (pl. bazsalikom, oregano, lestyan, metelőhagyma...)

Elkészítés:

Az elesztőt felfuttatjuk a langyos vizben. A lisztben elkeverjuk a felfuttatott elesztőt, majd a tobbi

hozzavalot is, es sima tesztava gyurjuk. Meleg helyen kelesztjuk, mig megnő (~20-30 perc).

A tesztat atgyurjuk, majd vekony rudacskakat sodrunk belőle, olyan vastagra es hosszura, amilyet

szeretnenk. A sutőpapirral belelt tepsibe tesszuk, majd ott tovabbi 20 percet kelesztjuk.

Előmelegitett sutőben 200 fokon 10-15 percig sutjuk

Tihanyi sajtos rudacskák

Hozzávalók:

25 dkg reszelt sajt

32 dkg retesliszt

16 dkg vaj

2 tojassargaja, 1 egesz tojas

2 dl tejfol, so, 1/2 mokkaskanal Cayenne-bors

Elkészítés:

A vajat 20 dkg reszelt sajttal es a liszttel osszemorzsoljuk. Hozzaadjuk a tojassargakat es a tejfolt,

(1 evőkanalnyit felreteszunk a keneshez), so es a Cayenne-bors, osszegyurjuk. Legalabb ket oran at

hűtőszekrenyben pihentetjuk, folpackba bugyolalva. Fel cm vastagra nyujtjuk, felszeleteljuk csikokra

es a tepsibe rakjuk. Az evőkanal tejfolhoz hozzautunk egy tojast, felverjuk es megkenjuk a tesztat.

A maradek reszelt sajtot raszorjuk. Előmelegitett sutőben nem tul erős langon sutjuk.

Nugátos koszorú

Hozzávalók:

38 dkg liszt

8 dkg cukor, 8 dkg margarin

2,5 dkg elesztő, 1,3 dl tej

1 db tojas, csipet so, nugatkrem

A langyos tejbe az elesztőt felfuttatom. A lisztet osszekeverem az olvasztott margarinnal, a soval,

cukorral, tojassal es a felfutott elesztővel. Tesztat dagasztok belőle es hagyom kelni. Amikor a

duplajara nőtt kinyujtom, kb. 40x50 cm-es teglalappa, rakenem a nugatkremet, a szeleket megkenem

egesz tojassal, majd feltekerem. Tepsibe sutőpapirt teszek, a rudat rafektetem es kb. 2 cm-es

szeletekre vagom ugy, hogy egy resze egyben maradjon. A ket veget osszeillesztem es a szeleteket

felig egymasra fektetem. Megkenem tojassal es 180-200 fokos sutőben megsutom.

Nutellás kuglóf

Hozzávalók:

10 dkg margarin

30 dkg liszt

13 dkg cukor

2 tojas, 2,5 dl tej

1 cs. sutőpor, 2 evőkanal kakaopor, 2 evőkanal nutella, csipetnyi so

A puha margarint a tojassal, a cukorral, es a soval habosra keverem, majd felvaltva hozzaadom a

sutőporos lisztet es a tejet. Ket reszre osztom es az egyik felebe belekeverem a nutellat es a

kakaoport. A kuglofformat kivajazom, kilisztezem, es felvaltva teszem bele a ketfele tesztat.

Előmelegitett 180 C-os sutőben megsutom. Ha mar nagyon pirul a teteje, egy alufoliaval letakarom.

Töltött briós

Tésztához:

54 dkg liszt

75 g margarin, 2 db tojas

2-3 evőkanal cukor

1 cs. elesztő, tej, 2 csipet so

Töltelékhez:

1 csomag vanilias pudingpor

4 dl tej

4 evőkanal cukor (izles szerint lehet tobb vagy kevesebb)

Elkészítése:

A tojasokat egy merőpoharba teszem es felontom annyi tejjel, hogy 300 ml legyen osszesen. Az

osszes hozzavalot belerakom a kenyersutőgepbe es a dagasztoprogramra allitom. Kozben a szokasos

modon megfőzom a pudingot es ujjnyi vastagon egy sutőpapirral belelt kis tepsibe ontom. Kihűtom,

es olyan szeles csikokra szeletelem, mint a vastagsaga.

Amikor a teszta megkelt egy kicsit atgyurom, egyforma darabokra szeletelem, egyenkent

hosszukasra nyujtom es mindegyikbe egy rud pudingot csomagolok. Alaposan lenyomkodom, hogy

sules kozben ne suljon ki belőle a toltelek. Csigakat tekerek belőle es sutőpapiros tepsibe

rakosgatom. Megkenem tejes tojassal es megszorom darabos cukorral. Kb. 200 C-os előmelegitett

sutőben sutom. Ha nagyon gyorsan barnul a teteje, letakarom sutőpapirral.

Megjegyzés:

 

ilyen tesztabol keszitettem a fonott kalacsot is, mert ez a recept nagyon jo.

A legtutibb bögrés kakaós kocka

Hozzávalók :

3 bogre liszt

2 bogre cukor

1 bogre olaj

1 bogre szodaviz

4 db tojas

20 g sutőpor

cukrozatlan kakao izles szerint

Elkészítés:

A hozzavalokat robotgeppel osszekeverni simara. Sutőpapirral belelt tepsibe tolteni, es előmelegitett

sutőben 180 fokon 50 percig sutni.

Pudingos lapocskák

Hozzávalók:

25 dkg liszt

25 dkg puha margarin

10 dkg porcukor

1 cs vanilias cukor

10 dkg pudingpor /vanilia vagy csoki/

Elkészítés:

A puha margarint, a cukrot, vanilias cukrot alaposan kikeverjuk. Hozzaadjuk az atszitalt lisztet es

pudingport. A tesztabol kisebb dio nagysagu golyokat formazunk, sutőpapirral belelt tepsire tesszuk.

Egy villaval ranyomunk. 180-200 fokon 10-12 percig sutjuk, vilagos maradjon a vanilias. Racson

hagyjuk kihűlni. Lehet felezni is, akkor egyik resze kakaos a masik vanilias lesz.

Csiga linzer

Hozzávalók:

50 dkg liszt

25 dkg margarin

2 evőkanal kakaopor

1 cs. sutőpor

1 cs. vanilias cukor

2 db tojas

20 dkg porcukor

csipetnyi so

Elkészítés:

A hozzavalokat a kakao es a vanilia kivetelevel osszegyurjuk, ket cipot formazunk. Az egyikbe

gyurunk kakaoport, a masikba pedig vanilias cukrot. Mindket cipot egyforma nagysagra nyujtjuk,

utana egymasra fektetve szorosan feltekerjuk. Hűtőbe tesszuk, amikor mar megkemenyedett a teszta,

vekony szeletekre vagjuk. Kicsit megnyomkodjuk, hogy jobban osszealljanak a csikok, majd meg

formazunk rajta. Margarinozott tepsibe rakjuk, előmelegitett sutőben 190 C fokon, kb 10-15 perc

alatt megsutjuk.

Kétszínű keksz

60 dkg liszt

20 dkg cukor

25 dkg margarin

1 cs vanilias cukor

3 tojas

Jol eldolgozni a hozzavalokat es ket reszre osztani. Az egyik felebe kakaot teszunk. Mindket tesztat

kinyujtani es egymas tetejere teve felcsavarjuk. Masnapig a hűtőbe tesszuk, feldaraboljuk es

megsutjuk.

Egyszerű csokis keksz

Hozzávalók:

14 dkg liszt

10 dkg vaj

5 dkg cukor

5 dkg csokolade

Elkészítés:

Megolvasztjuk a csokit, majd osszegyurjuk a liszttel, vajjal es cukorral. Vekonyra nyujtjuk a tesztat

es karikakat szurunk belőle. Előmelegitett sutőben, 160 fokon 10-15 percig sutjuk.

Kakaós kifli

70 dkg liszt

2 evőkanal cukor, 5 dkg kakaopor

3 dl tej, 2 dl olaj

1 elesztő, 1 mokkaskanal so

Elkészítése:

Az elesztőt megfuttatjuk pici cukorral. Osszegyurjuk a hozzavalokkal a kakaopor kivetelevel. A

megkelt tesztat kettevesszuk, egyik reszebe beletesszuk a kakaoport. Kor alakura nyujtjuk, 3-4 mm

vastagsagura. A ket lapot egymasra tesszuk, a barna legyen alul,

12 cikkre vagjuk es feltekerjuk. Ha megsult, cukorsziruppal megkenjuk, /0,5dl viz + 5 dkg cukor/,

majd fahejas porcukorral megszorjuk.

Kifli

2 bogre tej (kb.3 dl)

2 bogre viz

1 bogre etolaj

5 dkg elesztő

so, cukor izles szerint

liszt, amennyit felvesz (kb.1 kg)

Jo lagy tesztat kell csinalni, dionyi gombocokat formazunk es olajozott helyen vekonyra nyujtjuk.

Toltelekkel megkenjuk es felsodorjuk. Kiflikent kell meg egy kicsit keleszteni, majd tetejet tojassal

megkenni es sutni.

A töltelék lehet:

 

szalami, sonka, sos tejfol, kakao

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Fazekasné rocknagyi üzente 13 éve

Szia Ilcsi!
Köszi, vannak benn nagyon jók!

Szia: Rozál

Válasz

Haás Mihályné üzente 13 éve

ügyes vagy , jók a receptek , kipróbálom őket

Szia Haásné Ili

Válasz

Címkék

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu