Kis türelmet...
13 éve | 2 hozzászólás
Sajtos perec 1 kg liszt 50 dkg margarin 4 kiskanal so 50 dkg sajt 1 kis pohar tejfol 2 tojassargaja 2 dkg szalakali A lisztet a margarinnal es soval eldorzsolni, majd hozzaadni a sajtot es azzal is eldolgozni. Vegul a maradek hozzavalokat beledolgozni, kinyujtani, szaggatni. A tetejet tojassal jol megkenni es előmelegitett sutőben pirosra sutni. Nagyon finom es nagy adag lesz belőle. Sajtos pogácsa 1 kg liszt 25 dkg margarin 10 dkg vaj 1 evőkanal so 1 tojassargaja 1 nagy pohar tejfol 7,5 dkg elesztő 1,5 dl tej A lisztet a margarinnal es vajjal elmorzsolni, majd a tobbi hozzavaloval jol eldolgozni. Lisztezett deszkan kinyujtani kb 1,5 cm vastagsagra. Beracsozni a tetejet, felvert tojasfeherjevel megkenni es sajttal jol megszorni. Kiszaggatni, kezzel formazni es sutni. Sajtos tekercs 50 dkg liszt Osszedolgozni, majd 4 cipoba osztani, egyenkent kinyujtani 25 dkg margarin a kremmel megkenni, feltekerni es rovid időre a hűtőbe tenni. 2 dl tejfol Ezutan kisujjnyira szeletelni es a sutőben megsutni. 2 kaveskanal so . cs. sutőpor Krém: 20 dkg margarin Kikeverni, lehet beletenni pirospaprikat, reszelt sonkat. 30 dkg reszelt sajt Sós süti /Peter-fele/ 25 dkg margarin 1 kis doboz tejfol 1 tojassargaja 1 keshegynyi szodabikarbona 1 lapos kaveskanal so liszt, amennyit felvesz, hogy jol nyujthato tesztat kapjunk A hozzavalokat jol eldolgozzuk es vekonyra elnyujtjuk, csikokra vagjuk es előmelegitett sutőben megsutjuk. Tetejet tojassal megkenjuk, soval es komenymaggal szorjuk meg. Sajtos rúd 30 dkg liszt 25 dkg margarin 25 dkg turo 1 teaskanal so Az osszetevőket jol eldolgozni, majd legalabb egy ejszakara betenni a hűtőbe. Masnap kinyujtani, tetejet tojassal megkenni, sajttal megszorni es kiszaggatni vagy csikokra vagni. Előmelegitett sutőben kb.15-20 perc alatt megsutjuk. Sós pogácsa / mami-fele / 60 dkg liszt 50 dkg margarin 1 nagy pohar tejfol 1 evőkanal so A hozzavalokat jol eldolgozzuk es a hűtőben pihentetjuk egy ejszakat. 2 cm vastagra nyujtjuk es pogacsaszaggatoval kiszurjuk. Előmelegitett sutőben megsutjuk. Mindenki kedvenc pogácsája /Andi-fele/ 1 kg liszt /ha van felfogos/ 30 dkg főtt burgonya 5 dkg elesztő 5 dl tej so 25 dkg margarin Az elesztőt felfuttatjuk es a margarin kivetelevel a hozzavalokkal osszeallitjuk. Kinyujtjuk kb . cm vastagra es a margarint rakenjuk. 3-szor hajtogatjuk 20-20 perc kulonbseggel. Vegul 2 cm vastagra kinyujtjuk, pogacsa szaggatoval kiszurjuk e előmelegitett sutőben megsutjuk. Pogácsa füstölt sajttal /Ibolya-fele/ 50 dkg liszt 50 dkg margarin 20 dkg reszelt fustolt sajt 2 evőkanal ecet /10%/ 2 evőkanal viz so A hozzavalokat jol osszekeverjuk, kinyujtjuk es pogacsa szaggatoval kiszurjuk. Előmelegitett sutőben megsutjuk. Pogácsa füstölt sajttal Hozzávalók: 50 dkg liszt 10 dkg fustolt sajt 25 dkg margarin 1 tojas 0,5 pohar tejfol 2,5 dkg elesztő 2 dl tej 1 evőkanal cukor, so Elkészítés: A tejet meglangyositom, belekeverem a cukrot es az elesztőt. Amig felfut, osszekeverem a lisztet, a sot, a sajtot, elmorzsolom benne a margarint, vegul a tojassal, tejfollel es az elesztős tejjel rugalmas tesztava gyurom. Ha tul szaraz, es nem allna ossze, bele lehet tenni a tejfol masik felet is. Ezutan 30 percig pihentetem, majd haromszor ismetelve kinyujtani es hajtogatni 10-10 perc pihentetessel. Vegul ujjnyi vastagra nyujtom, es szorosan egymas melle rakva sutom, mert akkor szepen feljon. Meg lehet kenni a tetejet tojassal vagy tejjel is. Pogácsa /Gasparne –fele / 1 kg liszt A hozzavalokat jol osszedolgozzuk es megkelesztjuk. 50 dkg margarin Mielőtt elnyujtjuk jol osszegyurjuk meg egyszer, 1 nagy pohar tejfol ugy nyujtjuk es szaggatjuk ki. Azonnal megsutjuk kb. 15-20 perc. 50 dkg turo 1 cs elesztő 2 tojas 4 kavekanal so Sajtos pogácsa /Ibolya-fele/ 35 dkg felfogos liszt A hozzavalokat osszedolgozom es a kesz tesztat lefagyasztom. 25 dkg margarin Sutes előtt annyi idővel veszem ki, hogy dolgozni tudjak vele. 1 kis tejfol A pogacsa tetejet sajttal szorom es sutom. 1 teaskanal so 1 tojassargaja sajt Kanizsai sós keksz (sütőformával készül) 70 dkg liszt A hozzavalokat jol eldolgozni, ha kemeny a teszta sorrel lehet puhitani. 4 dl etolaj Dionyi gombocokat formalunk belőle. . cs sutőpor A sutőt előszor meg kell olajozni. 10 dkg szezammag . uveg sor 3 teaskanal so Finom ropogós keksz (sütőformával készül) 1 kg liszt A hozzavalokat jol eldolgozzuk es dionyi gombocokat 25-30 dkg sajt formalunk belőle. A sutőt előszor meg kell olajozni. 25 dkg margarin 1 cs sutőpor, 2 tojas, 1 evőkanal so 3 kis pohar tejfol Sajtos ropogós 1 kg liszt 25 dkg margarin 30 dkg trappista sajt lereszelve, so izles szerint (1 evőkanal) tejfol, amennyit felvesz. (Kb. 0,5 liter tejfol kell hozza. A lenyeg, hogy osszealljon a teszta, es jol tudjunk golyokat formazni belőle.) Gázkeksz Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg margarin Jol osszedolgozzuk, a sutőt előszor 2 tojas, 1 cs sutőpor beolajozzuk, es jol felmelegitjuk. 2 teaskanal so, es komenymag Borzas sajtos pogácsa Tészta : Krém: 50 dkg liszt 1/2 l tej 3 dl tejfol 2 tojas, so 2 tojassargaja, so 8 dkg liszt, 8 dkg reszelt sajt 25 dkg margarin 8 dkg margarin Elkészítése: A teszta hozzavaloit jol osszedolgozzuk es 1 orat pihentetjuk, vekonyra kinyujtjuk, pogacsat szaggatunk belőle. Tojassargajaval megkenjuk, sutjuk.A kremhez a margarin kivetelevel mindent osszekeverunk es sűrűre főzzuk. A tűzről leveve hozzaadjuk a margarint es simara dolgozzuk. A kremet 2 pogacsa koze kenjuk ugy, hogy kicsit ki is folyjon kozuluk, es reszelt sajtban megforgatjuk. Sajtos labda /Andi-fele/ Tészta: Töltelék: 20 dkg liszt 1 cs camping sajt 1 tojassargaja 0,5 tejfol sutőpor 25 dkg margarin 6 dkg sajt so, fustolt sajt A hozzavalokbol elkeszitjuk a tesztat, melyhűtőbe tesszuk . orara, vekonyra nyujtjuk es kb 4 percig sutjuk. A tolteleket osszedolgozzuk es a pogacsakat megtoltjuk, majd reszelt sajtban megforgatjuk. Nagyi pogácsája Tészta: 50 dkg liszt 10 dkg margarin 1 lapos evőkanal so 3 dkg elesztő 1 dl tej 1 mokkaskanal cukor 1,5 pohar tejfol (150 grammos pohar, 20%-os). Hajtogatáshoz: 20 dkg margarin 20 dkg sajt Elkészítés: Az elesztőt felfuttatjuk a cukrozott langyos tejben. Egy kelesztő talba szitaljuk a lisztet, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzaadjuk a sot, a felfuttatott elesztőt es a tejfolt. Alaposan osszegyurjuk, es egy oraig kelesszuk. A megkelt tesztat teglalap alakura nyujtjuk, es megkenjuk a puha vaj 1/3 reszevel, megszorjuk reszelt sajttal, es hajtogatjuk. Felulről lefele ugy, hogy a teszta egyharmada maradjon ki, majd ezt az egyharmadot rahajtjuk az előző hajtasra. Ezutan balrol jobbra is behajtjuk, ugy, hogy a teszta egyharmada maradjon szabadon, vegul ezt a szabad reszt is rahajtjuk a tesztara. Ezt a margarinnal kenest, sajtszorast, hajtogatast meg ketszer megismeteljuk, fel oras időkozonkent, kozben a tesztat lefedjuk a kelesztő tallal, vagy letakarjuk egy tiszta konyharuhaval. Fontos, hogy a hajtogatas sorrendje mindig ugyanaz legyen. Az utolso pihentetes utan a tesztat ujjnyi vastagra nyujtjuk, bekockazzuk, pogacsaszaggatoval kiszaggatjuk, ket tenyerunk kozott kicsit megsodorjuk, majd tepsire sorakoztatjuk. Tetejuket megkenjuk egy kisse felvert tojassal, pici reszelt sajtot ultetunk mindegyik pogacsa tetejere, es előmelegitett, forro sutőben, vilagos aranyszinűre sutjuk. Tepertős pogácsa Hozzávalók: 25 dkg liszt 15 dkg tepertő (ledaralva) 2 dkg vaj 2,5 dkg elesztő 1 dl tej 1 teaskanal cukor 1 tojas sargaja 1 evőkanal tejfol 1,5 teaskanal so Elkészítés: Az elesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjuk a soval, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzaadjuk az elesztős tejet, a daralt tepertőt, a tojas sargajat es a tejfolt. Jol osszedolgozzuk. Langyos helyen 1 oran at kelesztjuk a tesztat. Lisztezett feluleten 2 cm vastagra nyujtjuk a tesztat, bevagdossuk a tetejet es kiszaggatjuk a pogacsakat. Sutőpapirral belelt tepsire helyezzuk, megkenjuk a tetejuket tojassal. 220 fokra előmelegitett sutőben aranyszinűre sutjuk. Tepertős pogácsa /Martika-fele/ 1 kg liszt . kg tepertő, 10 dkg zsir 1 nagy doboz tejfol 4 tojassargaja 4 dkg elesztő so, bors A lisztet osszegyurjuk a daralt tepertővel, a keves tejben megfuttatott elesztővel, 2 tojassargajaval, a tejfollel meg a zsirral. Soval, torott borssal izesitjuk, es jol kidolgozva masfel orat pihentetjuk. Ezutan ujjnyi vastagra nyujtjuk, pogacsaszaggatoval kiszaggatjuk. A tetejet kessel beracsozzuk, es tojassargajaval megkenjuk. Meg 10 percig pihentetjuk, előmelegitett sutőben szep pirosra sutjuk Tésztában sült kolbász Hozzávalók: 40 dkg langolt kolbasz vagy virsli 45 dkg liszt 2,5 dkg elesztő 2 dl tej 15 dkg vaj 3 tojas so, cukor Langyos tejbe az elesztőt felfuttatom. A lisztet előszor a puha vajjal, osszekeverem, majd hozzaadom a felfuttatott elesztőt, a tojasokat es a sot. Alaposan kidolgozom es letakarva 30-40 percig kelesztem. A megkelt tesztat lisztezett deszkan felujjnyi vastagra nyujtom, es 2 cm-es csikokra vagom. A tesztacsikokba egy-egy darab kolbaszt tekerek, tojassal megkenem es 200 C-os sutőben megsutom. Tésztába csavart virsli Hozzávalók: 1 kg virsli 75 dkg liszt 4 kaveskanal so 2 evőkanal cukor 10 dkg margarin 5 dkg elesztő 2 dl tej 1-1,5 dl viz Elkészítése: Az elesztőt langyos tejben felfuttatom. A hozzavalokat osszegyurom, es az elesztőt is beledolgozom. Kozepes kemenysegűnek kell lenni a tesztanak. Langyos helyen kelesztem. A virsliket felbe vagom. Ha megkelt a teszta kinyujtom 5mm vastagra, csikokra vagom es a virsliket beletekerem. Sutőpapiros tepsibe teszem, lekenem a tetejet tojassal es megszorom sajttal, szezam-es komenymaggal. Kelesztem meg 15 percig es sutom. Sajtos kifli /Vera-fele/ 70 dkg liszt 2 tojas+ a keneshez 1 kefir 1 dl olaj 1 dl tej 5 dkg elesztő 1 evőkanal cukor 1 evőkanal so Töltelék: 25 dkg margarin 1 evőkanal so Készítés: Előszor a margarint jo habosra keverem egy evőkanal soval. Azutan az elesztőt felfuttatom a tejjel es a cukorral. A lisztet egy talba merem es osszeallitom a tesztat az elesztővel, kefirrel, olajjal, tojassal, soval. Rugalmas pogacsatesztat kapok. Ha szukseges, a kefirből tobbet teszek vagy tejfollel potolom. A tesztat kilenc egyenlő reszre vagom. Egyet tanyer nagysagu, kerek lappa nyujtom es kiteszem oldalra, a gyurodeszka szelere. Megkenem a sos margarin egynegyed reszevel. Egy masik kerek lappal beboritom. A harmadik korteszta ratetele utan, mint a tortat 16 egyenlő reszre szeleteljuk. Egy- egy szeletet a szelesebbik feletől foltekerunk es enyhen kikent tepsibe rakjuk, tojassal megkenem, tetejere reszelt sajtot szorok. Egy orat pihentetem, utana 200 fokon zsemleszinőre sutom. Ebből az adagbol 48 db lesz. Ket tepsibe sutom. Nagyobb kifliket is keszithetunk, ha a tesztat kevesebb reszre vagjuk. Nagyon finom sutemeny! Joghurtos ropi recept hozzávalók: 20 dkg liszt 10 dkg puha vaj vagy margarin 1,5 dl joghurt so Tetejére: sajt durva szemű so szezammag Keverjuk jol ossze a lisztet a soval, majd adjuk hozza a margarint es a joghurtot. Ezt gyurjuk jo simara. Minel tovabb all a hűtőben, annal finomabb. Belisztezett munkalapon nyujtsuk ki a tesztat, kenjuk meg a tojassal, es szorjunk ra sot, sajtot es szezammagot. Vagjuk vekony rudakra, majd tegyuk sutőpapirral belelt tepsibe. 200 fokon sussuk 15-20 percig, amig szep, pirosas nem lesz. Túrós pogácsa Hozzávalók: 60 dkg liszt 2 tojassargaja 1 evőkanal so 1 dl tejfol 15 dkg tehenturo, 15 dkg juhturo 25 dkg olvasztott margarin kb. 20 – 25 dkg reszelt sajt 3 dkg elesztő, 1 dl tej ( hozza egy kis cukor es liszt ) Elkészítés: 1 dl langyos tejben kis cukorral, liszttel 3 dkg elesztőt futtass fel. Egy nagy talban 2 tojassargajat 1 evőkanal soval,1 dl tejfollel, 15 dkg tehenturoval, 15 dkg juhturoval, 25 dkg olvasztott margarinnal keverd simara. Ebbe mehet bele az elesztő es a 60 dkg liszt. Gyurd ossze (lagy tesztat kapsz), es keleszd fel orat. Nyujtsd ki, szord meg sajttal es tekerd fel mint a piskotatekercset. A tekercset ismet nyujts ki kb. 1.5 cm vastagsagura, szaggasd ki tetszes szerinti pogacsaszaggatoval, helyezd őket sutőpapiros tepsire, kend le tojassargajaval, szord meg a tetejuket sajttal es előmelegitett sutőben 180 fokon, kb. 20 percig susd. Grissini - zöldfűszeres Hozzávalók: 50 dkg liszt 5 dkg elesztő 1 teaskanal so, 1 teaskanal porcukor 1,25 dl natur joghurt, 1 dl olaj, 1,5 dl langyos viz 2 teaskanal zoldfűszer-keverek (pl. bazsalikom, oregano, lestyan, metelőhagyma...) Elkészítés: Az elesztőt felfuttatjuk a langyos vizben. A lisztben elkeverjuk a felfuttatott elesztőt, majd a tobbi hozzavalot is, es sima tesztava gyurjuk. Meleg helyen kelesztjuk, mig megnő (~20-30 perc). A tesztat atgyurjuk, majd vekony rudacskakat sodrunk belőle, olyan vastagra es hosszura, amilyet szeretnenk. A sutőpapirral belelt tepsibe tesszuk, majd ott tovabbi 20 percet kelesztjuk. Előmelegitett sutőben 200 fokon 10-15 percig sutjuk Tihanyi sajtos rudacskák Hozzávalók: 25 dkg reszelt sajt 32 dkg retesliszt 16 dkg vaj 2 tojassargaja, 1 egesz tojas 2 dl tejfol, so, 1/2 mokkaskanal Cayenne-bors Elkészítés: A vajat 20 dkg reszelt sajttal es a liszttel osszemorzsoljuk. Hozzaadjuk a tojassargakat es a tejfolt, (1 evőkanalnyit felreteszunk a keneshez), so es a Cayenne-bors, osszegyurjuk. Legalabb ket oran at hűtőszekrenyben pihentetjuk, folpackba bugyolalva. Fel cm vastagra nyujtjuk, felszeleteljuk csikokra es a tepsibe rakjuk. Az evőkanal tejfolhoz hozzautunk egy tojast, felverjuk es megkenjuk a tesztat. A maradek reszelt sajtot raszorjuk. Előmelegitett sutőben nem tul erős langon sutjuk. Nugátos koszorú Hozzávalók: 38 dkg liszt 8 dkg cukor, 8 dkg margarin 2,5 dkg elesztő, 1,3 dl tej 1 db tojas, csipet so, nugatkrem A langyos tejbe az elesztőt felfuttatom. A lisztet osszekeverem az olvasztott margarinnal, a soval, cukorral, tojassal es a felfutott elesztővel. Tesztat dagasztok belőle es hagyom kelni. Amikor a duplajara nőtt kinyujtom, kb. 40x50 cm-es teglalappa, rakenem a nugatkremet, a szeleket megkenem egesz tojassal, majd feltekerem. Tepsibe sutőpapirt teszek, a rudat rafektetem es kb. 2 cm-es szeletekre vagom ugy, hogy egy resze egyben maradjon. A ket veget osszeillesztem es a szeleteket felig egymasra fektetem. Megkenem tojassal es 180-200 fokos sutőben megsutom. Nutellás kuglóf Hozzávalók: 10 dkg margarin 30 dkg liszt 13 dkg cukor 2 tojas, 2,5 dl tej 1 cs. sutőpor, 2 evőkanal kakaopor, 2 evőkanal nutella, csipetnyi so A puha margarint a tojassal, a cukorral, es a soval habosra keverem, majd felvaltva hozzaadom a sutőporos lisztet es a tejet. Ket reszre osztom es az egyik felebe belekeverem a nutellat es a kakaoport. A kuglofformat kivajazom, kilisztezem, es felvaltva teszem bele a ketfele tesztat. Előmelegitett 180 C-os sutőben megsutom. Ha mar nagyon pirul a teteje, egy alufoliaval letakarom. Töltött briós Tésztához: 54 dkg liszt 75 g margarin, 2 db tojas 2-3 evőkanal cukor 1 cs. elesztő, tej, 2 csipet so Töltelékhez: 1 csomag vanilias pudingpor 4 dl tej 4 evőkanal cukor (izles szerint lehet tobb vagy kevesebb) Elkészítése: A tojasokat egy merőpoharba teszem es felontom annyi tejjel, hogy 300 ml legyen osszesen. Az osszes hozzavalot belerakom a kenyersutőgepbe es a dagasztoprogramra allitom. Kozben a szokasos modon megfőzom a pudingot es ujjnyi vastagon egy sutőpapirral belelt kis tepsibe ontom. Kihűtom, es olyan szeles csikokra szeletelem, mint a vastagsaga. Amikor a teszta megkelt egy kicsit atgyurom, egyforma darabokra szeletelem, egyenkent hosszukasra nyujtom es mindegyikbe egy rud pudingot csomagolok. Alaposan lenyomkodom, hogy sules kozben ne suljon ki belőle a toltelek. Csigakat tekerek belőle es sutőpapiros tepsibe rakosgatom. Megkenem tejes tojassal es megszorom darabos cukorral. Kb. 200 C-os előmelegitett sutőben sutom. Ha nagyon gyorsan barnul a teteje, letakarom sutőpapirral. Megjegyzés:
ilyen tesztabol keszitettem a fonott kalacsot is, mert ez a recept nagyon jo.
A legtutibb bögrés kakaós kocka
Hozzávalók :
3 bogre liszt
2 bogre cukor
1 bogre olaj
1 bogre szodaviz
4 db tojas
20 g sutőpor
cukrozatlan kakao izles szerint
Elkészítés:
A hozzavalokat robotgeppel osszekeverni simara. Sutőpapirral belelt tepsibe tolteni, es előmelegitett
sutőben 180 fokon 50 percig sutni.
Pudingos lapocskák
Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg puha margarin
10 dkg porcukor
1 cs vanilias cukor
10 dkg pudingpor /vanilia vagy csoki/
Elkészítés:
A puha margarint, a cukrot, vanilias cukrot alaposan kikeverjuk. Hozzaadjuk az atszitalt lisztet es
pudingport. A tesztabol kisebb dio nagysagu golyokat formazunk, sutőpapirral belelt tepsire tesszuk.
Egy villaval ranyomunk. 180-200 fokon 10-12 percig sutjuk, vilagos maradjon a vanilias. Racson
hagyjuk kihűlni. Lehet felezni is, akkor egyik resze kakaos a masik vanilias lesz.
Csiga linzer
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 evőkanal kakaopor
1 cs. sutőpor
1 cs. vanilias cukor
2 db tojas
20 dkg porcukor
csipetnyi so
Elkészítés:
A hozzavalokat a kakao es a vanilia kivetelevel osszegyurjuk, ket cipot formazunk. Az egyikbe
gyurunk kakaoport, a masikba pedig vanilias cukrot. Mindket cipot egyforma nagysagra nyujtjuk,
utana egymasra fektetve szorosan feltekerjuk. Hűtőbe tesszuk, amikor mar megkemenyedett a teszta,
vekony szeletekre vagjuk. Kicsit megnyomkodjuk, hogy jobban osszealljanak a csikok, majd meg
formazunk rajta. Margarinozott tepsibe rakjuk, előmelegitett sutőben 190 C fokon, kb 10-15 perc
alatt megsutjuk.
Kétszínű keksz
60 dkg liszt
20 dkg cukor
25 dkg margarin
1 cs vanilias cukor
3 tojas
Jol eldolgozni a hozzavalokat es ket reszre osztani. Az egyik felebe kakaot teszunk. Mindket tesztat
kinyujtani es egymas tetejere teve felcsavarjuk. Masnapig a hűtőbe tesszuk, feldaraboljuk es
megsutjuk.
Egyszerű csokis keksz
Hozzávalók:
14 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
5 dkg csokolade
Elkészítés:
Megolvasztjuk a csokit, majd osszegyurjuk a liszttel, vajjal es cukorral. Vekonyra nyujtjuk a tesztat
es karikakat szurunk belőle. Előmelegitett sutőben, 160 fokon 10-15 percig sutjuk.
Kakaós kifli
70 dkg liszt
2 evőkanal cukor, 5 dkg kakaopor
3 dl tej, 2 dl olaj
1 elesztő, 1 mokkaskanal so
Elkészítése:
Az elesztőt megfuttatjuk pici cukorral. Osszegyurjuk a hozzavalokkal a kakaopor kivetelevel. A
megkelt tesztat kettevesszuk, egyik reszebe beletesszuk a kakaoport. Kor alakura nyujtjuk, 3-4 mm
vastagsagura. A ket lapot egymasra tesszuk, a barna legyen alul,
12 cikkre vagjuk es feltekerjuk. Ha megsult, cukorsziruppal megkenjuk, /0,5dl viz + 5 dkg cukor/,
majd fahejas porcukorral megszorjuk.
Kifli
2 bogre tej (kb.3 dl)
2 bogre viz
1 bogre etolaj
5 dkg elesztő
so, cukor izles szerint
liszt, amennyit felvesz (kb.1 kg)
Jo lagy tesztat kell csinalni, dionyi gombocokat formazunk es olajozott helyen vekonyra nyujtjuk.
Toltelekkel megkenjuk es felsodorjuk. Kiflikent kell meg egy kicsit keleszteni, majd tetejet tojassal
megkenni es sutni.
A töltelék lehet:
szalami, sonka, sos tejfol, kakao
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!