Kis türelmet...
Nostradamus Pannoniáról
Nostradamus élete végén, öregen és betegen kapta a megrendelést egy
magyar főembertől, hogy írjon próféciákat Magyarországról. Ez a
"nagyhírű és vitéz" nemzet fia háromezer ezüstöt fizetett
Nostradamusnak ezért a munkáért, s a megrendelő személyében gróf
Zrínyi Miklósra ismerünk, a szigetvári hősre, aki valóban három
hónappal élte túl a jóslatok szerzőjét, s 1566. Szept. 8.-án halt hősi
halált.
Napjaink történései is visszaköszönnek
084.
13 éve | 0 hozzászólás
Jézus Krisztus Húsvét reggel,
kakasszóra ébredett fel.
Alig pirkad, mégis késő,
hiszen ma van Húsvét hétfő!
Van ő nála rózsaolaj,
megkedvelte nagyon tavaly.
Magdaléna csodás haján
csillogott e nap hajnalán.
Ám de jön egy fényes angyal,
mennybéli parancsolattal.
Minek az illatos holmi?
Tiszta vízzel kell locsolni!
Hadd piruljon, virágozzon,
leány, úrnő, s a szép asszony!
Friss víz öntöz erdőt, rétet,
úgy támad fel a természet!
13 éve | 0 hozzászólás
Bizonyára mindenki tisztában van Húsvét ünnepének történetével: Húsvét Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe, mely Nagypéntek (keresztre feszítése és halála) utáni 3. nap. (Vallásosok figyelem: Nagypénteken ugye nem eszünk húst!)
A Húsvétnak nincs állandó periodikus dátuma évente. Ennek oka, hogy Húsvét vasárnapját a tavaszi napéjegyenlőség utáni első holdtöltéjéhez képest számítják, mégpedig ezen holdtölte utáni első vasárnap.
Egy kicsit kevesebben tudják, hogy a "Húsvéti nyúl" mítosza pogány vallásokból ered.
13 éve | 2 hozzászólás
Sajtos perec 1 kg liszt 50 dkg margarin 4 kiskanal so 50 dkg sajt 1 kis pohar tejfol 2 tojassargaja 2 dkg szalakali A lisztet a margarinnal es soval eldorzsolni, majd hozzaadni a sajtot es azzal is eldolgozni. Vegul a maradek hozzavalokat beledolgozni, kinyujtani, szaggatni. A tetejet tojassal jol megkenni es előmelegitett sutőben pirosra sutni. Nagyon finom es nagy adag lesz belőle. Sajtos pogácsa 1 kg liszt 25 dkg margarin 10 dkg vaj 1 evőkanal so 1 tojassargaja 1 nagy pohar tejfol 7,5 dkg elesztő 1,5 dl tej A lisztet a margarinnal es vajjal elmorzsolni, majd a tobbi hozzavaloval jol eldolgozni.
13 éve | 0 hozzászólás
Fehér kifli (prücskös) 70 dkg liszt 2 dkg elesztő 30dkg zsir Az elesztőt es a zsirt habosra keverjuk, hozzaadjuk a lisztet es egy keves sot. Annyi tejet adunk hozza, hogy jol nyujthato tesztat kapjunk. Vekonyra nyujtjuk, kiszaggatjuk es lekvarral toltjuk. Kikent sutőlemezre rakjuk es sutjuk. Porcukorban meghempergetjuk. Hókifli Hozzávalók: 50 dkg retesliszt 25 dkg margarin 1 evőkanal porcukor, 2 dkg elesztő, csipet so 2 dl tejfol, ha szukseges 1 – 1.5 dl tej Elkészítés: Az elesztőt keves langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
13 éve | 0 hozzászólás
fontos. Süllyedős meggyes Hozzávalók: 4 db nagy vagy 5 db kisebb tojas 25 dkg margarin 25 dkg cukor 25 dkg liszt, 1 cs. sutőpor kb. 60 dkg magozott meggy A szobahőmersekletű margarint a cukorral jo habosra keverem. Egyenkent hozzakeverem a tojasokat, majd a sutőporral elkevert lisztet. Addig keverem geppel, mig az egesz habos, kremes allagu lesz. Ettől majd nagyon konnyű es puha lesz a teszta. Egy tepsit kibelelek sutőpapirral.
13 éve | 0 hozzászólás
Mákvirág kalács A tésztához: 500 g finomliszt 40 g friss elesztő 350 ml langyos tej 3 evőkanal porcukor 1 mokkaskanal so, 2 evőkanal etolaj A töltelékhez: 8 evőkanal daralt mak 8 evőkanal porcukor 50 g olvasztott vaj 1 cs. vanilias cukor, 1 db citrom reszelt heja Elkészítés: Az elesztőt a langyos tejnek kb egyharmad reszevel, csipet cukorral felfuttatjuk, majd beletesszuk az osszetevőket a kenyersutő tartalyaba az osszes hozzavalot a felfuttatott elesztővel egyutt.
13 éve | 0 hozzászólás
Darázsfészek 50 dkg liszt 2 kisebb tojas 2,5 dkg elesztő 1,5 dkg cukor 3,5 dl tej Töltelék: Tetejére: 15 dkg porcukor 10 dkg vaj 15 dkg vaj 1 dl tej 15 dkg daralt dio vagy mak A hozzavalokat jol eldolgozzuk. 1 orat pihentetjuk, majd ismet holyagosra dolgozzuk, addig, hogy az edeny falatol elvaljon. 30 percig ismet kelesztjuk es 3 mm vastagra kinyujtjuk. A toltelekkel megtoltjuk, feltekerjuk es 3 cm szeles szeletekre elvagjuk. Lapjara teve jol kivajazott tepsibe tesszuk, olvasztott vajjal megkenjuk es 180 fokos sutőben 15-20 percig sutjuk.
13 éve | 0 hozzászólás
Egyszerű túrófánk Hozzávalók: 25 dkg liszt 1 cs sutőpor 25 dkg turo 3 db tojas 2 evőkanal cukor 1 cs vanilias cukor 1 doboz tejfol (175 gramm) 1 csipet so. Elkészítés: A turot villaval osszetorjuk, hozzakeverjuk a tojasokat, a kristaly es vanilias cukrot, a tejfolt, a sot, vegul a sutőporos lisztet. 15 percet pihentetjuk, majd nagyon bő, forro (de nem sistergő!), olajba szaggatjuk ket teaskanal segitsegevel.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Mire vágynak a nők?:))
13 éve | 0 hozzászólás
Címkék:
Tovább