Kis türelmet...
13 éve | 0 hozzászólás
Német karácsonyi kalács Hozzávalók:
/12 főre/
50 dkg nagyszemű mazsola 30 dkg kisszemű mazsola 4 dl rum 8 dkg friss elesztő 2,5 dl tej 1 kg liszt 40 dkg cukor 1 citrom reszelt heja 1 narancs reszelt heja 1 tk so 2 keshegynyi kardamom 70 dkg vaj 10 dkg kandirozott citromhej, aprora vagva 10 dkg kandirozott narancshej, aprora vagva nehany csepp keserűmandula aroma
Elkészítés:
A mazsolakat forro vizzel lemossuk, szarazra toroljuk, majd a rummal osszevegyitjuk es egy jol
zarhato edenyben legalabb 8 orat allni hagyjuk.
13 éve | 0 hozzászólás
Gesztenyés - babapiskótás szelet Alap: 2 csomag gesztenyemassza 25 dkg daralt keksz rum vagy rumaroma (izles szerint) 15 dkg porcukor A hozzavalokat keveske tejjel jol osszegyurjuk! ( nekem 1 dl tej sem kellett hozza, ezert ajanlatos fokozatosan hozzaadni, nehogy tul lagy legyen ) Krém: 9 dl tej 3 csomag vanilias puding Felfőzzuk, majd ha kihűlt 25 dkg margarint hozzakeverunk. 20 dkg porcukor Összeállítás: Gesztenyes masszat ( alap ) egyenletesen a tepsi aljara nyomogatjuk.
13 éve | 0 hozzászólás
A farsangi jókedv, mulatság eredetileg pogány ünnep. A farsang lényege a tél temetése és a tavasz eljövetelének ünneplése. Az álarcok, mint maszkok és a felvonulás sok helyen a gonosz, rontó szellemek elriasztására, megtévesztésére szolgált, és a termékenységet is biztosította. A farsang hazája Olaszország, és valójában a déli országokban igazán elterjedt ez az ünnep. A keresztény egyház évszázadokig üldözte a farsang pogány szokásait, majd miután mégis fennmaradt, elismervén azt keresztény rítusokká alakította. |
13 éve | 0 hozzászólás
Pénzkereseti lehetőség a neten!
Szia!
Tudom, hogy sokan megkeresnek mindenféle ajánlatokkal
De ajánlott-e neked bárki olyan üzletet eddig amivel csak pluszba jöhetsz ki?
Szeretnél-e egy éven belül biztosan eljutni a havi egymilliós passzív bevételig?
Van-e erre egyetlen egyszer 500 Ft rááldozható pénzed? És saját weblapod?
Ez egy kockázat mentes lehetőség. Pénzt mindenképpen kapsz, ha dolgozol vele, akkor sokat, ha nem dolgozol vele, akkor keveset.
http://sikerprogram.net/linkstart-2x2/?ajanlo=2444
Baráti üdvözlettel:
Fazekas Lajosné
13 éve | 0 hozzászólás
Ez Újévben merre vezet életünknek útja?
Tövisek vagy virágok közt csak az Isten tudja.
Ő vezessen igaz úton minden egyes léptet,
Őrizze meg viharoktól e boldog piciny fészket.
Adjon Isten mindnyájunknak víg kacagást, csengőt!
Adjon Isten mindnyájunknak Boldog Újesztendőt!
14 éve | 0 hozzászólás
Szenteste éjjelén legyen jelen nálatok a fény,
Ragyogja be az estét, ragyogja be a melegség,
Legyen ott a szeretet, szeressétek egymást gyerekek. Boldog Karácsonyt!
14 éve | 0 hozzászólás
http://www.youtube.com/watch?v=K9yXyy5FNRM&playnext=1&list=PLC68BA9C8B0AC74B0&index=77
Nézd meg, fenomenális, a hangszórót is kapcsold be!
14 éve | 0 hozzászólás
Ágh Tihamér: Adventkor
Ködös hajnal-órák, tejszínű reggelek,
a földön sárguló, elkínzott levelek.
Az ég hólyagszemén nem tör át a nap
sugárnyalábja felhőtlen megakad.
Az ősz lassan lépked, majd télbe borul
és ahogy megvirrad, be is alkonyul...
Este tompa fények remegnek az utcán,
megtörnek a tócsák fodródozó foltján.
De a hétköznapok bágyadt szürkesége
nem törheti meg azt, ami bennünk béke.
Lelkünkben reménység, a szívünkben áldás:
Ránk köszöntött advent,
boldog Jézus-várás...
14 éve | 0 hozzászólás
Bizonyos koron felül már nem az a fontos, mit mondanak az emberről,
hanem, hogy ő mit tart saját magáról. Legbelül, négyszemközt saját magával,
ott, ahol semmiféle ripacskodással, semmilyen ledér mutatvánnyal
nem lehet elkendőzni az igazságot.
Rónay György
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Süti receptgyűjtemény
13 éve | 0 hozzászólás
Kekszes őzgerinc
Hozzávalók:
5 dkg keserű kakaopor
25 dkg porcukor
2 dl viz
50 dkg haztartasi keksz
0,3-0,5 dl rum
25 dkg margarin
Elkészítése:
A haztartasi keksz felet ledaraljuk, masik felet kisebb darabokra torjuk. A vizet egy labasba ontjuk, a
porcukrot, a kakaot es a margarint hozzaadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzuk. A tűzről lehuzzuk, a
rummal izesitjuk, a ketfele kekszet belekeverjuk. Egy őzgerincformat folpackkal kibelelunk, a
kekszes masszat elsimitjuk benne.
Címkék:
Tovább