Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gesztenyés - babapiskótás szelet

Alap:

2 csomag gesztenyemassza

25 dkg daralt keksz

rum vagy rumaroma (izles szerint)

15 dkg porcukor

A hozzavalokat keveske tejjel jol osszegyurjuk! ( nekem 1 dl tej sem kellett hozza, ezert ajanlatos

fokozatosan hozzaadni, nehogy tul lagy legyen )

Krém:

9 dl tej

3 csomag vanilias puding Felfőzzuk, majd ha kihűlt 25 dkg margarint hozzakeverunk.

20 dkg porcukor

Összeállítás:

Gesztenyes masszat ( alap ) egyenletesen a tepsi aljara nyomogatjuk. Krem egyik felet rakenjuk,

ratesszuk a rumos tejbe forgatott babapiskotat es a krem masik felet is rakenjuk.

Vegul a tetejere 2,5-3 dl kemeny habba felvert "Hulala"-t teszunk, es egyenletesen rakenjuk, izles

szerint csokoladet reszelunk ra.

A hozzavalok egy 30 * 20 cm-es tepsihez valok.

Konnyen es gyorsan elkeszithető sutes nelkuli finomsag!

Konyakmeggyes szelet

Tésztához:

5 dkg cukor

tej

1 evőkanal kakaopor

5 dkg margarin

1/2 cs. sutőpor

2 tojassargaja

25 dkg liszt

Krém:

magozott meggy

konyakmeggy aroma

20 dkg porcukor

4 evőkanal liszt

1/2 liter tej

25 dkg margarin

Csokimáz:

1-2 evőkanal kakaopor

5 dkg vaj vagy margarin

12 dkg porcukor

2 tojasfeherje

Elkészítés:

A cukorbol, lisztből, tojassargajabol, sutőporbol, margarinbol, kakaoporbol tejjel rugalmas tesztat

gyurunk, 2 lapot sutunk belőle. A kremhez a tejet a liszttel felfőzzuk, ha kihűlt hozzakeverjuk a

margarinnal elkevert cukrot es a meggyaromat, valamint meggyszemekkel dusitjuk. A meggyes

kremmel megtoltjuk a ket lapot, mikozben a krem koze meggylebe aztatott babapiskotat teszunk.. A

csokimazhoz a tojasfeherjet a cukorral gőz folott felverjuk, belekeverjuk a margarint es a kakaoport,

majd a tesztara tesszuk, melyet villaval meghuzunk.

Tejes pite

Hozzávalók:

1 l tej

10 dkg cukor

20 dkg liszt

5 tojas

1 cs. vanilias cukor

so

Elkészítés:

A hozzavalokbol hig palacsintatesztat keverek. Egy kozepes tepsit vastagon kikenek margarinnal,

beleontom a masszat es előmelegitett 200 C-os sutoben addig sutom, mig a teteje szepen megpirul.

Ahogy kihűl, egy kicsit osszeesik. Nagyobb kockara vagom, porcukorral meghintem es lekvarral

talalom.

Krémes cseresznyés lepény

Hozzávalók:

38 dkg liszt

27 dkg margarin

12 dkg cukor

10 dkg őrolt mandula

4 db tojassargaja

csipetnyi so

. citrom reszelt heja

10 dkg piskotamorzsa

1,5 kg cseresznye vagy meggy

A krémhez:

25+10 dkg cukor

10 dkg liszt A tojasok sargajaval sűrű kremet főzunk es meg melegen

4 tojas a cukorral felvert tojasfeherjevel osszekeverem.

7 dl tej Gyors mozdulatokkal kell keverni, hogy ne kapja ossze.

2 cs. vanilias cukor

A tesztahoz osszekeverem a lisztet a mandulaval, elmorzsolom benne a margarint, hozzakeverem a

cukrot, a sot, es a citromhejat. Osszegyurom, es a hűtőben pihentetem 20 percig.

Egy nagy tepsit kibelelek sutőpapirral, a tesztat kinyujtom, a tepsibe teszem es előmelegitett sutőben

halvany sargara sutom. Megszorom a piskotamorzsa felevel es a kimagozott cseresznyet elosztom

rajta. A kozben elkeszitett kremet egyenletesen elosztom a cseresznyen, a maradek morzsaval

meghintem a tetejet es visszateszem a kb. 180 C-os sutőbe. Kb. 15 percig sutom, illetve addig, mig

a piskotamorzsa a tetejen kicsit elszineződik.

Ha kihűlt felkockazom es porcukorral meghintem a tetejet.

Meggyes-túrós szelet

Tésztához:

6 tojas

6 evőkanal porcukor

6 evőkanal liszt

1 cs sutőpor , 1 cs vanilias cukor, 1 dl olaj

Töltelékhez:

50 dkg turo

25 dkg margarin

30 dkg porcukor

1 cs vanilias cukor

1 uveg magozott meggybefőtt

2 cs vanilias puding

Elkészítés:

A tojassargajat kikeverjuk a porcukorral es az olajjal. A liszthez adjuk a sutőport, a vanilias cukrot,

es ezt osszekeverjuk a tojasos masszaval csomomentesre, majd a felvert tojasfeherjet beleforgatjuk

ovatosan, hogy ne torjuk meg nagyon. Sutőpapirral belelt gaztepsibe ontjuk, es előmelegitett 180

fokos sutőben kb. 45 percig sutjuk /tűproba/. Hagyjuk kihűlni.

A margarint kikeverjuk a porcukorral, vanilias cukorral, es hozzaadjuk a turot. Ezzel megkenjuk a

kihűlt teszta tetejet. A lecsepegtetett meggyel megszorjuk. A meggylevet 7 dl mennyisegre

kipotoljuk vizzel. A pudingport elkeverjuk 3 evőkanal kristalycukorral, es felontjuk a meggylevel,

majd sűrűre főzzuk, es raontjuk a suti tetejere.

Cseresznyés klafuti

Hozzávalók:

16 dkg liszt

1/2 csomag sutőpor

12 dkg cukor

2 dl natur joghurt

12 dkg puha vaj

1 citrom reszelt heja, 1 egesz tojas

20 dkg magozott cseresznye / barmely gyumolcs /

Elkészítés:

A lisztet es a sutőport szarazon elkeverjuk, a puha vajat a cukorral es a tojassal kihabositjuk, majd

hozzaadjuk a citromhejat es a joghurtot. Vegul beleforgatjuk a liszttel elkevert sutőport. A format

(tortaformaban es kisebb tepsiben egyarant keszithetjuk) vajjal kikenjuk, liszttel beszorjuk, simara

kenjuk benne a masszat, es belenyomkodjuk a cseresznyeszemeket. 170 C-os sutőben aranybarnara

sutjuk (tűprobaval ellenőrizzuk).

Babapiskótás, gyümölcsös nasi

Hozzávalók:

1 l tej

2 cs. vanilias puding

6 evőkanal cukor

15 dkg babapiskota

barmilyen gyumolcs, 3 dl tejszin / ez el is hagyhato /

Elkészítés:

A pudingot a szokasos modon megfőzom. Talba retegezem, puding, babapiskota, gyumolcs, ezt

ismetelem, ugy fejezem be, hogy felul puding legyen. Hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem

minimum fel napra. Fogyasztas előtt felverem a tejszint, a pudingra kenem, majd teszek ra

gyumolcsot.

Hetes lángos

Hozzávalók :

5 dkg elesztő

1,5 dl langyos tej

1 kaveskanal cukor

1 kg finomliszt

3 doboz kefir

3 tojas

1 pupozott teaskanal so (illetve izles szerint)

Elkészítés:

Az elesztőt a cukros, langyos tejbe morzsoljuk, jo 10 perc alatt felfuttatjuk. Ezutan a tobbi

hozzavaloval alaposan osszedolgozzuk-dagasztjuk. Nagy talba toltjuk, lefodjuk, hűtőszekrenybe

tesszuk. Amikor sutni akarjuk, kezeinket bősegesen bekenjuk etolajjal, kiveszunk a tesztabol egy

adagot es jol szethuzkodjuk. Olajban megsutjuk es jol lecsopogtetjuk.

Epres piskóta szelet

Hozzávalók:

5 tojas

15 dkg cukor

13 dkg liszt

2 dkg kakaopor

2 evőkanal olaj

Az egesz tojasokat es a cukrot keverd habosra a mixerrel. Ontsd hozza az olajat, majd fakanallal

keverd hozza a kakaos lisztet. Sutőpapirral kibelelt tepsiben, előmelegitett sutőben 170 fokon kb. 10-

12 percig susd. Hagyd kihűlni.

Vaníliakrém:

1 cs vanilia pudingpor

3 dl tej

3 evőkanal cukor

10 dkg puha vaj

Tetejére:

Kb. 40 dkg eper

1 csomag piros tortazsele

A pudingot a tejjel es cukorral a szokasos modon keszitsd el, főzd sűrűre. Hagyd kihűlni. Mixerrel

keverd habosra a vajat es kanalankent add hozza a pudingot. A kihűlt piskotara kend ra a kremet,

sűrűn rakd ki felbevagott eperrel. A tetejere keszits piros tortazselet a zacskojan levő leiras szerint.

Par orara helyezd hűtőbe. 23 * 31 cm-es tepsiben keszult.

Csokoládés pite

A tésztához:

12 dkg liszt

8 dkg vaj vagy margarin

4 dkg porcukor

1 evőkanal kakaopor

1 tojassargaja

A krémhez:

1 csomag vanilias pudingpor

1 narancs reszelt heja

12 dkg cukor

5 dl tej

4 dkg csokolade

3 tojassargaja

A teszta hozzavaloit egy talba merve gyurjuk omlos tesztava, es beleljunk ki vele egy 20 cm

atmerőjű piteformat. 180 C fokos sutőben sussuk 8-10 percig.

A kremhez a tojassargajat, a cukrot es a pudingport egy keves tejjel keverjuk simara, a tobbi tejet

forraljuk fel, es sűritsuk be a pudingos resszel. Keverjuk bele a narancshejat, es a megfőtt krem felet

kanalazzuk foltokban a kisult, kihűlt tesztara. A masik felebe keverjuk bele a csokoladet, mig az

teljesen elolvad, majd szinten tegyuk a tortara, es egy kanal segitsegevel mossuk ossze a ketszinű

kremet. Tegyuk hűtőbe nehany orara dermedni, utana szeletelhető.

Sárgabaracklepény

/ Saci-fele /

Tésztához:

20 dkg liszt

20 dkg margarin

20 dkg porcukor

5 tojas

. cs sutőpor

2 evőkanal rum

Töltelékhez:

50 dkg sargabarack, /mas gyumolccsel is elkeszithető /

1 csomag vanilias cukor

Elkészítés:

A margarint előbb onmagaban, majd a cukorral jol kikeverjuk. Keveres kozben egyenkent

hozzaadjuk a tojasok sargajat is. A feherjekből kemeny habot verunk, es a liszttel felvaltva a cukros

masszaba dolgozzuk. Vegul a rumot is hozzaadjuk. Kozepes nagysagu tepsit kikenunk, vagy

sutőpapirral kibelelunk es belesimitjuk a tesztat. A sargabarackokat maghazukkal felfele a sutire

rakosgatjuk. Előmelegitett, forro sutőben kb. fel oraig sutjuk. Meg melegen meghintjuk porcukorral,

de csak hidegen vagjuk kockara.

Sárgabarackos kelt tészta

A tésztához:

 

/ 28 x 38 x 5 cm a tepsi /

50 dkg retesliszt

10 dkg vaj

3 pupos evőkanal cukor

1 cs elesztő

2 dl tej

3 tojassargaja

1 csipet so

A tetejére:

1 kg sargabarack, /mas gyumolccsel is elkeszithető /

4 evőkanal cukor

2 mokkaskanal őrolt fahej

Elkészítés:

Az elesztőt langyos tejben megfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk. A liszthez adjuk a csipet sot, az

elesztős, cukros tejet, az olvasztott vajat es a tojasok sargajat. Fakanallal osszedolgozzuk, majd gepi

dagasztoval addig keverjuk, mig a teszta konnyeden elvalik az edeny falatol. Ez kb 10 percet vesz

igenybe A bedagasztott tesztat konyharuhaval letakarjuk es 30 perc alatt duplajara kelesztjuk.

Kozben a sargabarackot kimagozzuk es meretetől fuggően felben hagyjuk, vagy ha nagyobbak

negyedekbe vagjuk. A szorasra szant 4 evőkanal cukrot osszekeverjuk a fahejjal.

Kikenunk egy magasabb falu tepsit margarinnal es beszorjuk egy keves liszttel. A megkelt tesztat

atgyurjuk, tepsimeretűre nyujtjuk es beleigazitjuk a tepsibe. Rarakosgatjuk a barackokat es kisse

belenyomkodjuk a tesztaba, megszorjuk a fahejas cukorral. A sutőt csak kozvetlen a teszta

behelyezese előtt kapcsoljuk be 200 C-ra, amit felidőben 180 C-ra merseklunk. A sutemeny kb 50

perc alatt sul meg.

Őszibarackos lepény

/ Saci-fele /

Tésztához:

40 dkg liszt

25 dkg margarin

4 tojassargaja

1 dl tej

1 dkg elesztő

1 csomag vanilias cukor

1 citrom reszelt heja

keshegynyi so

Töltelékhez:

1 kg őszibarack /mas gyumolccsel is elkeszithető /

15 dkg porcukor

5 dkg daralt dio

Elkészítés:

Az elesztőt langyos tejben megfuttatjuk. A margarint a tojassargakkal, a vanilias cukorral habosra

keverjuk, beletesszuk a reszelt citromhejat, es osszedolgozzuk a liszttel es az elesztővel.

1 orat pihentetjuk.

Az őszibarack hejat lehuzzuk (ugy konnyebb, ha nehany masodpercre forro vizbe martjuk),

kimagozzuk es vekonyra felszeleteljuk.

A tesztat ket reszre osztjuk. Egyik felet kinyujtva tepsibe tesszuk es rarakjuk a vekonyra felszeletelt

őszibarackot, a porcukorral elkevert dioval meghintjuk es rarakjuk a kinyujtott teszta masik felet.

Villaval megszurkaljuk es tejjel megkenjuk. Előmelegitett kozepesen meleg sutőben aranysargara

sutjuk.

Őszibarackos lepény

Hozzávalók:

 

/38x30 tepsihez /

3 bogre liszt

1 bogre cukor

1 cs vaniliapuding

1 bogre tejfol

20 dkg margarin

2 cs vanilias cukor

4 tojas

reszelt citromhej

1cs sutőpor

1 őszibarack befőtt (szezonban 4 db őszibarack ), /mas gyumolccsel is elkeszithető /

Elkészítés:

A puha vajat osszekeverjuk a 4 tojassal, a cukorral, a vanilias cukorral es a citromhejjal.

A liszttel elkeverjuk a pudingport, sutőport, majd hozzaadjuk a tojasokhoz, es beledolgozzuk a tejfolt

is. Kezi mixerrel szep simara keverjuk. Vajazott, lisztezett tepsibe ontjuk, majd rarakjuk a

barackszeleteket. Előmelegitett 180 fokos sutőben megsutjuk.

Meggyes kocka

Hozzávalók:

 

/ 34 * 26 cm-es tepsi /

1 kg meggy / vagy 2 uveg befőtt, akkor a levet vizzel potoljuk /

20 evőkanal cukor / befőttnel fele cukor /

keves fahej

20 evőkanal buzadara

2 csomag vanilias pudingpor

1 l tej

cukor

2–4 dl tejszin

Elkészítés:

1 liter vizet 20 evőkanal cukorral es 1 kg gyumolccsel felteszunk főni.

Izesitjuk keves fahejjal. 5-10 perc főzes utan beleontunk 20 evőkanal buzadarat, es addig

kevergetjuk, amig a dara megfő. ( kb.5–8 perc ). Egy tepsit kivizezunk, es beleontjuk a masszat.

A tetejere babapiskotat teszunk, ezutan 2 csomag vaniliapudingot 1 liter tejben, tetszes szerinti

cukorral, előiras szerint megfőzunk, es meg forron a darara ontjuk. Ha kihűlt, 2 dl tejszinből habot

verunk, es a tetejere simitjuk. Hűtőben jol lehűtjuk, es masnap nagyobb kockakra szeleteljuk.

Szedres lepény

A tésztához:

40 dkg liszt

4 dkg elesztő

5 dkg vaj

5 dkg cukor

1 tojas

csipetnyi so

tej

Töltelék:

1 kg szeder

4 nagy tojas vagy 5 kicsi

50 dkg turo

2 dl tejfol

15 dkg cukor

1 vanilias pudingpor

1 cs vanilias cukor

1 citrom heja

csipetnyi so

Elkészítés:

A kelt tesztahoz valokat osszedolgozom. Kb. 1/2 -1 orat kelesztem.

Kozben elkeszitem a turokremet. Osszekeverem a turot, a tejfolt, a cukrot, a tojasok sargajat, a

vanilias cukrot, a citrom reszelt hejat, a csipetnyi sot, es a vanilias pudingport. A tojasok feherjet

kemeny habba verem es beleforgatom a turokrembe.

A megkelt tesztat kinyujtom es sutőpapirral belelt nagy tepsibe teszem. A megmosott es

lecsepegtetett szedret egyenletesen elosztom rajta, es a turokremet rasimitom.

Előmelegitett 180 C-os sutőben szűk 30 percet sutom.

Ha kihűl, a tetejet porcukorral meghintem.

Borzas szilváslepény

Az omlós tésztához:

10 dkg liszt

5 dkg daralt dio

10 dkg margarin

5 dkg porcukor

A kelt tésztához:

40 dkg liszt

1,5 dl tej

5 dkg porcukor

3 dkg elesztő

2 tojas, csipet so

5 dkg margarin

Töltelékhez:

2 kg magvavalo szilva

2 evőkanal cukor

1 mokkaskanal őrolt fahej

Elkészítés:

Az omlos tesztahoz valokat osszegyurjuk, majd folpackba csomagolva a melyhűtőbe tesszuk. A kelt

tesztahoz a tejet meglangyositjuk egy kanalnyi porcukorral, belemorzsoljuk az elesztőt, es kb. 10

perc alatt felfuttatjuk. A lisztet a soval, a maradek cukorral, a tojasokkal es a felfuttatott elesztővel

addig dagasztjuk, amig el nem valik az edeny falatol. A margarint felolvasztjuk, es aprankent a

tesztahoz dolgozzuk. Letakarva, langyos helyen, fel oraig kelesztjuk. A szilvat megmossuk,

felbevagjuk es kimagozzuk. A fel szilvakat kozepen bevagjuk, de nem vagjuk vegig, csak kicsit

kihajtjuk. A megkelt tesztat kinyujtjuk, es kikent, vagy sutőpapirral kibelelt nagy tepsibe simitjuk. A

szilvakat kisse allitva rarakjuk ugy, hogy a sorok felig takarjak egymast. A tesztat langyos helyen

ujabb 20 percig kelesztjuk. A toltelekhez valo cukrot a fahejjal osszekeverjuk, es a szilvara szitaljuk.

A fagyott omlos tesztat nagy lyuku reszelőn a tetejere reszeljuk. Előmelegitett sutőben, 190C-on,

30-35 percig sutjuk.

Szilvás lepény

Hozzávalók:

 

/ 31x37cm tepsihez /

50 dkg liszt

5 evőkanal etolaj

2 tojas sargaja

2 evőkanal cukor

1/2 cs elesztő (2,5 dkg)

1 cs vanilias cukor

2,7-2,8 dl tej

1 mokkaskanal so

kb 1 kg szilva, melyet hasznalat előtt cukorral megszorunk, es kicsit allni hagyjuk.

Elkészítés:

A hozzavalokat jol osszedolgozzuk es megkelesztjuk. Utana kinyujtjuk amekkora a tepsink, picit

lehet nagyobbra, hogy a tesztat a tepsi szelere felhuzzuk. Piritott zsemlemorzsaval megszorjuk. A

kimagozott, felbevagott szilvat szorosan a teszta tetejere rakjuk, es fahejas cukorral megszorjuk.

Kicsit hagyjuk kelni, es előmelegitett sutőben 190 fokon 30 percig sutjuk.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Címkék

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu