Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Német karácsonyi kalács

Hozzávalók:

 

/12 főre/

50 dkg nagyszemű mazsola

30 dkg kisszemű mazsola

4 dl rum

8 dkg friss elesztő

2,5 dl tej

1 kg liszt

40 dkg cukor

1 citrom reszelt heja

1 narancs reszelt heja

1 tk so

2 keshegynyi kardamom

70 dkg vaj

10 dkg kandirozott citromhej, aprora vagva

10 dkg kandirozott narancshej, aprora vagva

nehany csepp keserűmandula aroma

Elkészítés:

A mazsolakat forro vizzel lemossuk, szarazra toroljuk, majd a rummal osszevegyitjuk es egy jol

zarhato edenyben legalabb 8 orat allni hagyjuk. Az elesztőt elmorzsoljuk 125 ml tejjel, majd 5

evőkanal liszttel es 2 evőkanal cukorral jol osszekeverjuk. Meleg helyen kb. 30 percig kelesztjuk.

A lisztnek a 2/3-at egy nagy talba tesszuk, a kozepeben csinalunk egy melyedest.

A citromhejat, narancshejat, sot, kardamomot, 50 dkg vajat es a 13 dkg cukrot elosztjuk a melyedes

korul. A megmaradt tejet meglangyositjuk es hozzaadjuk a kovaszhoz. Az elesztős tejet beleontjuk a

melyedesbe. Az egeszet jol osszedolgozzuk, amig a teszta holyagos nem lesz.

A maradek lisztet, kandirozott citromhejat, kandirozott narancshejat, mazsolakat es a mandula

aromat a tesztahoz adjuk es meg egyszer jol atgyurjuk. A tesztat ket reszre osztjuk, egyenkent

ovalisra nyujtjuk es hosszaban előszor az egyik oldalt rahajtjuk a teszta feleig, majd erre a masik

felet. Rahelyezzuk a sutőpapiros tepsire es meleg helyen kb. 30 percig kelesztjuk.

180 fokra előmelegitett sutőben kb 50-60 percig sutjuk. Ha erősen barnulni kezd a sutes kozben,

letakarjuk sutőpapirral.

A maradek vajat felolvasztjuk. A meg forro kalacsokat megkenjuk a felolvasztott vajjal es

megszorjuk a maradek cukorral. Mikor teljesen kihűlt, megszorjuk porcukorral.

A kihűlt kalacsokat előszor haztartasifoliaba, majd alufoliaba tekerjuk es szaraz, hűvos helyen

(kamraban) pihentetjuk kb. 4 hetig, hogy az izek osszeerjenek.

Finom Isler

20 dkg liszt

15 dkg margarin

5 dkg porcukor

1 citrom reszelt heja, es par csepp citromle

10 dkg daralt dio

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a tobbi hozzavaloval osszeallitjuk a tesztat. 4 mm vastagra

kinyujtjuk, korongokat szaggatunk. Sutőpor nem kell bele, mert citromlevet teszunk bele. A tepsiben

egymastol kicsit tavolabb rakni, mert nőnek. Előmelegitett sutőben 180 fokon 10 percig sutjuk. Ha

kihűlt lekvarral osszeragasztjuk, es csoki mazba forgatjuk. Dobozba rakjuk, hogy puhuljon.

Linzerkarika

/ meggyes – almas – turos - linzer is lehet belőle /

40 dkg liszt

25 dkg margarin

1 cs sutőpor

20 dkg cukor

2 cs vaniliascukor

1 citrom leve

2 tojas

Mindent osszedolgozunk es kinyujtas utan pogacsaszaggatoval kiszurjuk. Előmelegitett sutőben 180

fokon sutjuk. Lekvarral osszeragasztjuk.

Ez az alap mindenhez hasznalhato amihez omlos teszta kell. Suteskor a tepsit nem kell zsirozni,

lisztezni.

Pudingos almáslinzer

A teszta linzerteszta, melyet ket reszre kell osztani.

Töltelék:

1 kg vekonyra szelt alma

30 dkg cukor

3 cs vanilias puding

Az almat 0,5 l vizzel es a cukorral ledinszteljuk. A pudingot 2,5 dl vizben feloldjuk es az almaval

osszefőzzuk.

A suti osszeallitasa teszta-alma meg melegen-teszta. Előmelegitett sutőben sutjuk.

Csokis-meggyes süti

/ Ibolya-fele /

6 tojassargaja

30 dkg cukor Nagyon habosra kell kikeverni.

5 dkg kakao

15 dkg margarin

15 dkg liszt ( 10 dkg sima, 5 dkg retes ) A tojasos keverekkel osszedolgozni.

. cs szalagare A 6 tojas felvert habjat ovatosan belekeverjuk.

Magas falu tepsiben kell sutni. Kicsit hűlni hagyjuk, majd lekvarral megkenjuk es tetejet bőven

meggyel kirakjuk.

Csokimáz:

20 dkg margarin Simara keverni, majd 2-3 evőkanal vizet hozzaadni. Kicsit

4 evőkanal porcukor osszeugrik, de simara kell keverni.

3 evőkanal kakaopor Hűlni hagyjuk majd a meggyre ontjuk. Akkor jo, ha mar

7 dkg tortabevono megmarad a meggy tetejen.

Fekete erdő kocka

/Inci-fele/

Piskóta:

6 tojas A hozzavalokbol piskotat sutunk es kettevagjuk.

13 dkg cukor

15 dkg liszt

1 evőkanal kakao

. cs sutőpor

1.Krém:

6 pupozott evőkanal lisztet 6,5 dl tejjel felfőzzuk. Ha kihűlt hozzaadunk 25 dkg margarint, kb. 20

dkg porcukrot es 1 kaveskanal fahejat. Ezt habosra keverjuk.

2. Krém:

2 cs. Vanilias pudingot felfőzzunk 6 dl meggylevel vagy meggyszorppel. Ha megfőtt akkor

belekeverunk 1 uveg felbevagott, magozott meggyet. Jol elkeverjuk, megvarjuk, amig teljesen kihűl.

Összeállítás:

Az egyik piskotalapot meglocsoljuk rumaromaval, rakenjuk a feher kremet majd a piros kremet,

ismet feher kremet es ratesszuk a masik piskotalapot. A szelet es a tetejet bekenjuk a maradek feher

kremmel, majd meglocsoljuk olvasztott csokival. Hidegre tesszuk kb. 4-5 oraig, hogy az izek

osszeerjenek.

Meggyes süti

/Rozsika-fele/

. l tej

12 kanal liszt

1 kanal kakaopor

7 tojas

7 kanal cukor

1 cs sutőpor

30-50 dkg meggy /lehet friss es fagyasztott is /

25 dkg porcukor

25 dkg margarin

2 cs vaniliascukor

4-5 kanal olaj

10 dkg tortabevono

Krém:

. l tejbe 6-7 kanal lisztet kikeverunk es feltesszuk főzni, amikor elvalik az edeny aljatol akkor jo,

felre tesszuk hűlni.

Piskóta:

7 tojasbol, 6 kanal lisztből, 1 kanal kakaobol, 1 sutőporbol piskotat keszitunk. Előmelegitett sutőben

sutjuk kb 25 percig, majd hagyjuk kihűlni.

30-50 dkg meggyet szűrőbe teszunk, hogy lecsurogjon de nem nyomkodjuk ki.

25 dkg porcukrot 25 dkg margarinnal 2 cs vaniliascukorral habosra keverunk, es a hideg főzott

kremmel, valamint a meggyel osszedolgozzuk, majd a piskotara kenjuk. Viz felett a csokit

megolvasztjuk es a kremre csorgatjuk. Melyhűtőbe tesszuk 4-5 orara es utana felszeleteljuk.

Dobozban tarolhatjuk a melyhűtőben es onnan veszunk elő a vendegeknek.

Csokis muffin

15 dkg liszt

15 dkg margarin

15 dkg cukor

2 tojas A hozzavalokat osszekeverjuk, muffin formaba toltjuk,

. cs sutőpor es 170 fokon 20-25 perc alatt megsutjuk.

3 evőkanal baracklekvar

2 evőkanal kakaopor

5 dkg etcsoki darabolt

Túrós muffin

30 dkg liszt

25 dkg turo A hozzavalokbol előszor a vajat a cukorral, soval,

15 dkg mazsola vaniliascukorral kikeverjuk, majd egyesevel belekeverjuk

10 dkg margarin a tojasokat, utana a turot es a tejet, vegul hozzaadjuk a

20 dkg cukor lisztes kevereket.

4 tojas A muffinokat 190 fokos sutőben kb.25 perc alatt megsutjuk.

1,25 dl tej

1 csipet so

1 cs sutőpor, 1 cs vaniliascukor

Almás-fahéjas muffin

20 dkg liszt

20 dkg cukor A vajat, a tojasokat, a cukrot es a vanilias cukrot gepi habverővel

15 dkg vaj osszekeverem. Hozzaadom a sutőporral elkevert lisztet,

2 tojas valamint a tobbi hozzavalot. Muffin formaba teszem,

1 vanilias cukor es előmelegitett sutőben kb. 25 percig sutom 180 fokon.

3/4 sutőpor Ez az adag kozel 20 muffinhoz elegendő. Ne varjuk meg,

2 alma lereszelve mig teljesen megbarnul a muffinok teteje a sutőben, mert mig hűlnek,

1 dl tej ugyis sotetebbek es szilardabbak lesznek.

fahej, vaniliaaroma

Banános-csokis muffin

Hozzávalók:

1 nagy erett banan

2,5 dl tej A banant egy edenyben osszepuresitjuk,

1 tojas majd hozzaadjuk a tejet, a tojast, valamint az olvasztott

6 dkg olvasztott margarin margarint, es alaposan osszekeverjuk.

30 dkg liszt A lisztet a bananos masszahoz szitaljuk, majd hozzaadjuk

2 teaskanal sutőpor a cukrot, valamint a tort csokoladet, es ovatosan osszekeverjuk.

12 dkg cukor A tesztat a jol kivajazott formakba kanalazzuk,

12 dkg tort csokolade es 190 fokon 25 percig sutjuk.

Kefires muffin

4 egesz tojas

1 pohar kefir

1 pohar olaj

2 pohar cukor

3 pohar liszt

1 csomag sutőpor, 1 csomag vanilias cukor

A tésztába:

magozott meggy

A díszítéshez:

10 dkg etcsokolade, keves szines cukorka

Az et csoki kivetelevel a hozzavalokat osszekeverem. A muffin sutőbe rakott papirt ketharmadaig

megtoltom tesztaval. Előremelegitett sutőben, 160-170 fokon kb. 20-25 percig sutom. Kihűles utan a

felolvasztott csokoladeba martom a muffin tetejet, majd a szines cukorkakkal megszorom. Lehet

kokuszreszeleket is a tetejere szorni. A tesztaba izles szerint lehet gyumolcsdarabkakat, kakaoport,

kokuszt, magokat keverni.

Joghurtos muffin

1 pohar joghurt (lehet natur es gyumolcsos is)

2 joghurtos pohar liszt

1,5 joghurtos pohar cukor

0,5 joghurtos pohar olaj (szűken)

3 db tojas

. cs sutőpor, 1 cs vanilias cukor

reszelt citromhej, csipet so

gyumolcs izles szerint

szeletelt mandula a tetejere

Egy keverőtalban megoldhato a suti kikeverese: a pohar joghurtot beleontom a talba, majd a

joghurtos dobozt kimosom, kitorlom, es a tovabbiakban ez lesz a merőpohar. Beletoltom a lisztet, a

cukrot, sutőport, vanilias cukrot, olajat (azert a legvegen, hogy kozben ne kelljen kimosni a dobozt),

es a 3 tojast, reszelt citromhejat, sot. Csomomentesre kikeverem. A masszaval felig megtoltom a

muffin formakat. A muffin forma 3/4-ig megtoltom a format, a tetejere mehet egy kis gyumolcs, es

szeletelt mandulat szorok. 20-25 percig sutom (tűproba!) Lehet durvara vagott dioval, csokival,

aszalt gyumolccsel, mazsolaval kesziteni.

Amerikai palacsinta

Alaptészta keverék:

60 dkg liszt

5 dkg sutőpor

2 teaskanal szodabikarbona

1 teaskanal so

5 dkg cukor

Sütéskor:

1 csesze keverek / kb.15 dkg / Merőkanallal kicsi halmokat teszunk

1 tojas es kicsi karikakat sutunk belőle,

1 csesze tej / kb. 15 dkg / lekvarral leontve talaljuk.

1 evőkanal olvasztott vaj / kb 1,5 dkg /

Brownie (amerikai, duplán csokis kockák)

A tésztához:

1 bogre (2 dl) viz

4 evőkanal keserű kakaopor

2 bogre finomliszt (kb. 25 dkg)

1 bogre kristalycukor (kb. 20 dkg)

1 evőkanal szodabikarbona

1 dl natur joghurt

1 csomag vanilias cukor

2 tojas

22 dkg margarin

A tetejére:

jo mareknyi durvara vagott mogyoro vagy dio

1 csomag vanilias cukor

12 dkg porcukor

6 evőkanal natur joghurt

4 evőkanal keserű kakaopor

12 dkg margarin

Elkészítése:

A vizet egy kisebb labasba ontjuk, a margarint es a kakaot hozzaadjuk, kevergetve folforraljuk, a

tűzről lehuzzuk. A lisztet a cukorral es a szodabikarbonaval osszeforgatjuk, az előzőekhez keverjuk.

Ezutan kerul bele a joghurt, a tojas es a vanilias cukor. Egy kb. 30x25 cm-es tepsit margarinnal

kikenunk, a tesztat beleontjuk, es nedves kessel elsimitjuk. Ezt a munkat szivesen megcsinaljak a

gyerekek is! Előmelegitett sutőben, a kozepesnel nagyobb langgal (200 C, legkevereses sutőben 180

C) kb. 20 percig sutjuk. A teszta tetejere valokat a mogyoro kivetelevel megmelegitjuk. Amikor a

cukor felolvad benne, akkor keverjuk bele a mogyorot is. Ezt a masszat egyenletesen a kisult, meg

meleg teszta tetejere kenjuk, es csak akkor szeleteljuk fol, amikor ez a bevonat megszilardul rajta.

Meggyes, habos omlós sütemény

A tésztához:

1 citrom kifacsart leve es reszelt heja

1 csomag sutőpor

45 dkg finomliszt

3 tojassargaja

15 dkg cukor

25 dkg margarin

A töltelékhez:

70 dkg darabos gyumolcsos meggylekvar

A tetejére:

15 dkg porcukor

3 tojasfeherje

Elkészítése:

A puha (szobahőmersekletű) margarint a cukorral es a tojassargajaval habosra keverjuk. A lisztet a

sutőporral osszeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, a citrom reszelt hejaval es kifacsart levevel egyutt.

Konnyen kezelhető tesztat gyurunk belőle, aminek jo egynegyedet felretesszuk. A tobbit

egyenletesen egy margarinnal kikent tepsibe nyomkodjuk. Jo vastagon megkenjuk a meggylekvarral.

A tojasfeherjet kemeny habba verjuk, a vege fele a porcukrot is beleszorjuk, majd a lekvarra

simitjuk. A felretett tesztabol kis darabokat szaggatunk, egyenkent vekonyra sodorjuk, es a habot

ezzel becsikozzuk, vagy beracsozzuk. Előmelegitett sutőben, a kozepesnel erősebb langgal (200 C,

legkevereses sutőben 180 C) 22-24 percen at sutjuk.

Női szeszély másképp

A tésztához:

25 g elesztő

2 dl tej

150 g vaj

6 tojassargaja

350 g liszt

2 evőkanal cukor

A tetejére:

6 tojasfeherje

200 g porcukor

500-700 g meggy

200 g daralt dio

2 evőkanal cukor

Elkészítés:

Az elesztőt cukros langyos tejben felfuttatja. A lisztet elmorzsolja a vajjal, majd a tobbi hozzavaloval

osszegyurja. Kinyujtja es a tepsibe rakja. Ezutan kimagozza a meggyet - addig a teszta kel - es a

levetől leszűri. A sutőt forrora (200-220 fok) melegiti. A tesztat meghinti a daralt dio felevel,

eloszlatja rajta a meggyet, raszorja a ket evőkanal cukrot, vegul rahinti a maradek daralt diot. A

feherjet egy-ket csepp ecettel habba veri, a porcukrot hozzaadva meg tovabb verve fenyes, kemeny

habot keszit. Ezt vastag retegben felkeni a meggyre. Az egeszet a forro sutőbe tolja es addig suti, mig

barna kereg nem lesz a tetejen. Ez kb. felora, pontosabb időt nem tudott mondani. Ez az adag egy

22x33 cm-es tepsiben sult.

Meggyes lepény kókuszos habbal

Tésztához:

325 gr liszt

40 gr kokuszreszelek

165 gr margarin

115 gr cukor

csipetnyi so

2 evőkanal tejfol

1 tojassargaja

Töltelék:

1,5 kg magozott meggy

100 gr cukor

1 teaskanal fahej

Tetejére:

4 tojasfeherje

200 gr cukor

100 gr kokuszreszelek

1 evőkanal kakaopor

Elkészítése:

A hozzavalokbol sima tesztat gyurunk, majd foliaba csomagolva kb. 30 percig pihentetjuk a hűtőben.

A tesztat kinyujtjuk es egy kizsirozott tepsibe tesszuk, majd előmelegitett sutőben 180 fokon kb. 10

percig sutjuk. A meggyet osszekeverjuk a cukorral, fahejjal, majd a tesztara teritjuk es a toltelekkel

tovabb sutjuk kb. 15 percet. A cukorral kemeny habba verjuk a tojasfeherjet, majd a

kokuszreszeleket ovatosan beleforgatjuk es a meggyes toltelek tetejere simitjuk. Ezutan 220 fokon

meg 10 percig sutjuk. Ha kesz kakaoporral meghintjuk a tetejet.

A sutemeny akkor kesz, ha ropogos a hab a tetejen. Ettől lesz habcsok jellegű.

Epertorta

/Inci-fele/

A tésztához:

26 dkg finomliszt

4 nagy tojas,26 dkg porcukor

1-1 dl olaj es viz, . cs sutőpor

A krémhez:

25 dkg eper

1 zacsko (4 dkg) főzni valo eperizű pudingpor

1 zacsko (2,5 dkg) zselatinpor

7-8 evőkanal cukor, 2 cs vanilias cukor, 4 dl tejszin

A tetejére:

25 dkg eper

1 csomag (1,2 dkg) piros tortazselepor

2-3 evőkanal cukor, 1/2 kiskanal citromle

Az oldalára:

20 dkg tejszinhab

A tesztahoz a tojasok sargajat a cukor ketharmadaval 4-5 perc alatt kremesre keverjuk. A vizet es az

olajat hozzaadjuk, a sutőporral osszekevert lisztet beledolgozzuk. A tojasfeherjet kemeny habba

verjuk, a vege fele a maradek cukrot is hozzaadjuk, majd ovatos mozdulatokkal a tesztaba forgatjuk.

Egy 24-26 centis tortaformat kivajazunk, belisztezunk, beletoltjuk a masszat. Előmelegitett sutőben,

kozepes langgal (180 C; legkevereses sutőben 165 C) kb. 35 perc alatt megsutjuk. A kremhez az

epret kicsumazzuk, megmossuk es turmixoljuk. Ha fagyasztottat hasznalunk, azt folengedve, levevel

egyutt mixeljuk. 4 decinek kell lennie, ha kevesebb, vizzel potoljuk. A pudingport, a zselatint, a

cukrot es a vanilias cukrot hozzaadjuk, kevergetve par perc alatt sűrűre főzzuk. A tejszint kemeny

habba verjuk, majd kanalankent hozzaadva a mar csak langyos eper- kremet, tovabb habositjuk .A

tortakorongot lapjaban ket reszre vagjuk, majd a tortaformaba visszateve, a fele kremmel megtoltjuk.

A tobbi a tetejere kerul. A diszitesnek szant epret lecsumazzuk, jol megmossuk, lecsopogtetjuk, es a

nagyobb szemeket felbevagva belenyomkodjuk. Hűtőszekrenyben 1 oran at dermesztjuk. A

tortazseleport 3 deci vizzel kevergetve folforraljuk, a cukorral es a citromlevel izesitjuk. Ha mar csak

langyos, a torta tetejere ontjuk. Dermedni hagyjuk, vegul levesszuk a format, es a torta oldalat

tejszinhabbal vonjuk be.

Epres túrótorta

1 cs /25 gr/ zselatinpor

2 dl tej

50 dkg turo

20 dkg margarin

20 dkg porcukor, 2 cs vaniliascukor

1-2 tojassargaja

60-70 dkg eper /mas friss vagy konzerv gyumolcs is lehet/

25-30 darab babapiskota

2-3 evőkanal rum /ez el is maradhat/

A zselatint a tejbe szorjuk, majd kevergetve folforraljuk, ezalatt a zselatin elolvad benne. Megvarjuk,

amig langyosra hűl. A robotgeppel a turot a puha margarinnal, porcukorral, tojassargajaval es a tejes

zselatinnal simara keverjuk. Egy tortaforma belsejet folpackkal kibeleljuk. A forma aljat

gyumolccsel kirakjuk es a turokremet rasimitjuk. A tetejet babapiskotaval kirakjuk es rummal

meglocsoljuk, majd a hűtőszekrenybe tesszuk nehany orara. Talalaskor kiboritjuk a formabol .

Ananászos túrótorta

A piskótához:

5 tojas

15 dkg cukor

8 dkg liszt, 4 dkg kemenyitő, 1 kaveskanal citromle

A krémhez:

50 dkg turo

2,5 dl tejszin, cukor, 1 ananaszkonzerv

A tojasokat szetvalasztom, a feherjeket a citromlevel felig felverem, hozzaadom a cukor felet, es

kemeny fenyes habba verem. A tojassargajakat a cukor masik felevel, es 2 evőkanal hideg vizzel

szinten habosra keverem. A lisztet es a kemenyitőt egy talba szitalom, es osszekeverem. Aprankent

beleforgatom a tojassargajaba a tojashabot es a kemenyitős lisztet. A kesz masszat a tepsibe ontom,

elsimitom, hogy egyenletesen vastag legyen mindenhol, es 220 fokon 8-10 perc alatt megsutom. A

tepsiben hagyom kihűlni.

A kremhez a tejszint 3 teaskanal cukorral kemeny habba verem, az ananaszkonzervet lecsopogtetem,

es felrerakom a levet. A turohoz izles szerint cukrot es egy keves ananaszlevet keverek

(par evőkanalnyi kell csak), akkor jo ha mar nem morzsalodik, de meg nem is nagyon kremes, mert

akkor a vegeredmeny tul folyos lehet. Vegul beleforgatom a tejszinhabot. A piskotat 3 csikra vagom.

A rétegezés:

 

piskota – krem – ananasz – piskota – krem – ananasz - piskota.

Megkenem a torta tetejet es oldalat, es a tetejere szorok meg egy kis darabolt ananaszt. Talalas előtt

par orara hűtőbe teszem.

Ananásztorta

Piskótához:

6 tojas

3 evőkanal viz

8 evőkanal cukor

8 evőkanal liszt

3 evőkanal daralt dio

1 evőkanal olaj, 1 cs sutőpor, 1 mokkaskanal citromle, pici so

A tojasokat szetvalasztjuk es a feherjet a vizzel, soval, citromlevel kemeny habba verjuk. Ezutan

hozzaadjuk a cukrot es tovabbverjuk, majd beletesszuk a tojasok sargajat amivel megint tovabb

verjuk. A liszthez hozzakeverjuk a sutőport es a masszaba szorjuk megint tovabb verjuk, beletesszuk

az olajat es a daralt diot es osszekeverjuk, ezutan tortaformaba ontjuk es előmelegitett 180 fokos

sutőben sutjuk 15-20 percig, majd 150 fokon tovabbi 15-20 percig. Tűprobaval nezzuk meg, hogy

nem ragad e. Miutan elkeszult, a kikapcsolt sutőben hagyjuk meg 5 percig, majd lehűtjuk.

Krém:

1 nagy doboz ananaszkonzerv /450gr/

25 dkg margarin

5 dl tej, 1 kaveskanal rumaroma

1 es1/2 cs vanilia puding, 1 cs tejszinhabpor+fixalo

Az ananaszt leszűrjuk szitan es a levet 6 dl-re tejjel kiegeszitjuk /kb 2-3 dl/. A pudingport cukor

nelkul megfőzzuk az ananaszleben es a vegen belekeverjuk a rumot es hagyjuk kihűlni.

Amikor kihűlt a krem a margarinnal kikeverjuk.

A habport a fixaloval, 2 dl tejjel felverjuk es a kremmel osszekeverjuk es igy egy jo kemeny allagu

kremet kapunk.

A süti összeállítása:

 

piskota – krem - ananasz 2/3 resze – krem – piskota. A piskota tetejet kremmel

bevonjuk es raszorjuk a maradek ananaszt es kb. 3 evőkanal daralt dioval megszorjuk. /igy a krem

nem lesz bőros/. A fogyasztasig hűtőben taroljuk.

Banános tekercs

Banános tekercs:

4 dkg kakaopor

1 mokkaskanal szodabikarbona

12 evőkanal porcukor

6 tojas

Krém:

2 banan

1 cs vanilias cukor

2 dkg kakaopor

10 dkg porcukor

20 dkg margarin

2 dl tej, 2 evőkanal liszt, 1 tojas

Banános tekercs

A tesztahoz a tojasok sargajat porcukorral habosra keverjuk, majd hozzatesszuk a szodabikarbonat es

a kakaot. A kemeny habba vert tojasfeherjevel osszekeverjuk, es zsirozott, lisztezett tepsiben

kisutjuk. A tesztat előszor a feher, majd a kakaos kremmel kenjuk meg. A ket megtisztitott banant a

szelere tesszuk, es az egeszet feltekerjuk. Legalabb fel napra hűtőbe tesszuk. Vanilias porcukorral

megszorva kinaljuk.

Krém

A kremhez a tojast elkeverjuk a liszttel, felengedjuk a tejjel, es sűrűre főzzuk. A margarint a

porcukorral habosra kikeverjuk, majd a kihűlt tejkremmel osszekeverjuk. A krem egyik felebe

kakaot keverunk, a masik felebe vanilias cukrot.

Meggyes sütemény

Hozzávalók (35x25 cm-es sütőlaphoz):

A tésztához:

1 db tojas

egy csipetnyi sutőpor

20 dkg finomliszt

8 dkg porcukor

10 dkg margarin

A töltelékhez:

25 dkg kimagozott meggy

2 pohar tejfol

3 evőkanal cukor

3 dl tej

1 csomag vanilias pudingpor

Az öntethez:

2 csomag tortazsele

0,5 liter meggykompot le

Elkészítése:

A lisztet elkeverjuk a sutőporral, hozzaadjuk a cukrot, a tojast es a margarint. Sima tesztava gyurjuk,

es egy kis időre hideg helyre tesszuk pihenni. Ezutan 1 cm vastagra nyujtjuk, es kikent sutőlapra

tesszuk. Kulon megfőzzuk a vaniliapudingot. A meg forro pudinghoz hozzakeverjuk a tejfolt, es

raontjuk a tesztara. Vegul a tetejere szorjuk a lecsopogtetett, kimagozott meggyet. Előmelegitett

sutőben 25 percig sutjuk 175 C fokon. A meggyleből es a tortazseleből megfőzzuk az ontetet.

Leontjuk vele a meg forro sutemenyt, lehűtjuk es talaljuk.

Kürtőskalács

A tésztához:

50 dkg retesliszt

5 dkg porcukor

5 dkg vaj

2 tojas

3 dkg elesztő

. dl langyos tej (az elesztőhoz)

1 kaveskanal porcukor (az elesztőhoz)

2,5 dl tej

A tésztára sütés előtt:

6 dkg durvara tort dio

5 dkg liszt

7,5 dkg porcukor

A tésztára sütés közben:

5 dkg vaj

5 dkg porcukor

. dl viz

Elkészítés:

Az elesztőt a kaveskanal porcukorral es a 0.5 dl langyos tejjel egy kis cseszeben felfuttatjuk. A teszta

hozzavaloit egy talba merjuk, hozzaadjuk a felfuttatott elesztőt. A tesztat bedagasztjuk, hogy szep

egyenletes legyen - kb 15 perc. Ha kesz, meghintjuk a tetejet simaliszttel, konyharuhaval letakarjuk

es meleg helyen kelesztjuk 30 percig. Mig kel, a durvara tort diot osszekeverjuk a liszttel es a

porcukorral. Előkeszitunk 2 db őzgerincformat a suteshez, mindkettőt megkenjuk olajjal vagy vajjal.

A megkelt tesztat gyurodeszkan atdolgozzuk es 2 egyforma nagysagu cipora osztjuk. A cipokat

egyenkent 0.5 cm vastagsagura nyujtjuk es 2 cm szeles csikokra vagjuk. A csikokat a vajazott

formara rakjuk ugy, hogy a szeluknel takarjak egymast.

A teszta feluletet megkenjuk a dios masszaval. Az igy előkeszitett tesztat meg 20 percig kelesztjuk.

Előmelegitett legkevereses sutőben 3. racson 170 C-on kezdjuk sutni.

Kozben előkeszitjuk a vajas mazat, amivel sutes kozben fogjuk kenegetni a tesztat. 10dkg por- vagy

kristalycukorbol, 1/2 dl vizből es 5 dkg vajbol keszitunk kevereket, ezt felfőzzuk. 15 perc sutes utan

a teszta tetejet meglocsoljuk a cukros mazzal, ekkor a keverek felet hasznaljuk fel. Tovabbi 10-15

perc sutes utan ujra megnedvesitjuk a teszta tetejet a cukros mazzal. Ezutan keszre sutjuk a kalacsot.

Fontos, hogy a kesz kalacsot a forman hagyjuk kihűlni, ebben az esetben megtartja szep hid alakjat a

formarol valo levetel utan is. Tetejere porcukrot szorunk es nagy szeretettel kinaljuk.

Emeletes élvezet

1. réteg:

 

/31 * 23 cm-es tepsiben /

30 dkg daralt keksz

6 dkg lagy margarin

6 dkg porcukor

keves tej ( nekem kb. 1,7 dl kellett )

A daralt kekszet az atszitalt porcukorral, a margarinnal es a fokozatosan hozzaadott tejjel gyurjuk

ossze ugy, hogy egy linzerteszta kemenysegű masszat kapjunk. Egy tepsit szorjunk meg egy keves

daralt keksszel, hogy a massza majd ne ragadjon bele.

2. réteg:

 

25 dkg turo, 10 dkg porcukor, 2 dl Hulala tejszin, 1 csomag vanilias cukor.

A turot keverjuk ossze a ket fajta cukorral. A tejszint verjuk kemeny habba es keverjuk hozza a turot,

majd simitsuk a kekszre.

3. réteg:

 

2 cs. Aranka vanilias krempor, 5 dl tej, 1 csomag vanilias cukor

A 2 csomag kremport a tejjel gepi habverővel verjuk kemenyebb kremme. Minel tovabb verjuk a

habverővel, annal kemenyebb krem lesz belőle. ( en is kb. 10 – 12 percig vertem a habverőmmel )

Ezt simitsuk a turokremre.

4. réteg:

 

2 dl Hulala tejszin, 5 dkg porcukor

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Címkék

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu