Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

Darázsfészek

50 dkg liszt

2 kisebb tojas

2,5 dkg elesztő

1,5 dkg cukor

3,5 dl tej

Töltelék: Tetejére:

15 dkg porcukor 10 dkg vaj

15 dkg vaj 1 dl tej

15 dkg daralt dio vagy mak

A hozzavalokat jol eldolgozzuk. 1 orat pihentetjuk, majd ismet holyagosra dolgozzuk, addig, hogy az

edeny falatol elvaljon. 30 percig ismet kelesztjuk es 3 mm vastagra kinyujtjuk. A toltelekkel

megtoltjuk, feltekerjuk es 3 cm szeles szeletekre elvagjuk. Lapjara teve jol kivajazott tepsibe tesszuk,

olvasztott vajjal megkenjuk es 180 fokos sutőben 15-20 percig sutjuk. Keves cukros tejszinnel / vagy

tejjel / meglocsoljuk es 200 fokos sutőbe meg 15 percig sutjuk. Talra szedjuk es vaniliascukorral

meghintjuk.

Zserbószelet

60 dkg liszt

30 dkg margarin Tesztat gyurunk belőle.

10 dkg cukor Legalabb 1 orat a hűtőben pihentetjuk, de meg

1 dl tej jobb ha egy ejszakat.

1,5 dkg elesztő

2 tojassargaja

. dl rum

So, csipetnyi szodabikarbona

Töltelék:

40 dkg daralt dio

40 dkg baracklekvar Osszedolgozni.

30 dkg cukor

Osszeallitjuk a sutit: teszta – toltelek – teszta – toltelek – teszta

Villaval megszurkaljuk, tojassal megkenjuk es 45 percig meg pihentetjuk, majd lekenjuk ujra

tojassal.

Mersekelt tűznel sutjuk.

Babuka süteménye

2 kanal baracklekvar Elkeverjuk.

1 kanal margarin

27 dkg cukor

2 dl tej

27 dkg liszt

1 lapos kaveskanal szodabikarbona

5 dkg daralt dio

Az előzőleg kikeverthez adjuk es az egeszet jol kikeverjuk. Lisztezett, zsirozott tepsibe ontjuk a

tetejet vagott dioval megszorjuk, es lassu tűznel megsutjuk. Ha kihűlt kettevagjuk es baracklekvarral

megkenjuk.

Beigli

55 dkg liszt A lisztet a margarinnal majd a tojassal elmorzsoljuk.

25 dkg margarin

3 tojassargaja

3 dkg elesztő

1,5 dl tej

8 dkg cukor

. dl rum

So

Az egeszet jol osszedolgozzuk es hűtőbe tesszuk.

Mákos töltelék: Diós töltelék:

20 dkg mak 20 dkg dio

2 evőkanal mez 2 evőkanal baracklekvar

12 dkg cukor 12 dkg cukor

1,5 dl tej 1 dl tej

5 dkg mazsola 5 dkg mazsola

1 citrom heja 1 narancs heja

3 dkg reszelt csoki

. dl rum

A cukorral osszekevert makot es a diot is a tejjel leforrazzuk, majd a tobbi hozzavaloval eldolgozzuk.

A toltelekeket is behűtjuk.

A tesztat 4 reszre osztjuk es vekonyra kinyujtjuk, a toltelekkel megkenjuk es feltekerjuk. Tetejet

tojassal megkenjuk es 1 orat pihentetjuk, ismet megkenjuk tojassal es villaval megszurkaljuk.

Sutőben kb. 1 ora alatt megsutjuk.

Diós csiga

/Vera-fele /

50 dkg liszt

3 tojassargaja

1 pupos mokkaskanal sutőpor A hozzavalokat jol eldolgozom

1 kis doboz tejfol es a hűtőben egy ejszaka pihentetem.

2 dkg elesztő

pici so

6 dkg cukor

25 dkg margarin

Töltelék:

25 dkg dio

25 dkg cukor

3 tojas felvert habja

A tesztabol 4 gombocot csinalok es kb. 10 cm szeles, hosszu csikot nyujtunk. Megtoltjuk es

feltekerjuk, majd 1 cm szeles karikakat szeletelunk belőle. Alul picit osszenyomjuk, hogy kisse

kinyiljon. Betesszuk sulni es egy kicsit kesőbb a csigak teszta reszet tojasfeherjevel megkenjuk. Akar

2-3 nap mulva is jo. Rengeteg lesz belőle.

Mákos sütemény

Tésztához:

30 dkg liszt

2 db tojas sargaja

15 dkg margarin

5 dkg porcukor

1/2 dl tej

1/2 tasak sutőpor

csipet so

Töltelékhez:

5 dkg margarin

15 dkg porcukor

2 dl tej

15 dkg liszt

1/2 tasak sutőpor

20 dkg daralt mak

2 db tojas feherje

1 db citrom reszelt heja

2 cl sutőrum

kb. 10 dkg lekvar

Elkészítés:

A teszta hozzavaloit osszegyurjuk, es ket cipora osztjuk. (Az egyik egy kicsit nagyobb legyen, hogy

a tepsi oldalara is jusson.) A nagyobbikat kinyujtjuk, es kibelelunk vele egy kb. 20x30 cm-es tepsit.

Megkenjuk lekvarral, rasimitjuk a tolteleket, es befedjuk a masik kinyujtott tesztalappal.

A toltelekhez a margarint a porcukorral habosra keverjuk, hozzatesszuk a tejet, a makot, a sutőporral

elkevert lisztet, a rumot, a citromhejat, es vegul ovatosan belevegyitjuk a habba vert tojasfeherjet. A

teszta tetejet villaval megszurkaljuk, es előmelegitett (legkevereses 180 fok) sutőben pirosra sutjuk.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kiboritjuk, es kb. 4x6 cm-es szeletekre vagjuk. Talalaskor tetejet

porcukorral hintjuk meg, de vanilia ontetet is kinalhatunk hozza.

Ördögszem

Hozzávalók :

35 dkg liszt

14 dkg (por)cukor

14 dkg dio

28 dkg margarin, tetszes szerinti lekvar

forgatashoz kb. 10 dkg kristalycukor

A diot megdaraljuk. A cukrot es a margarint habosra keverjuk, hozzaadjuk a diot es a lisztet. Nem

tevedes, tojas nincs benne. Se sutőpor, se egyeb lazito anyag. 1-2 orara hűtőbe tesszuk, kicsit

megszilardul, sokkal konnyebb lesz vele dolgozni.

A tesztabol lisztezett munkalapon hengereket sodrunk, melyből eles kessel 2-3 cm-s szeleteket

vagunk. Mindegyiket tenyerunk kozott golyova gombolyitjuk, s sutőpapiros tepsire ultetjuk - nem tul

kozel egymashoz.

A golyok kozepebe vizbe martott fakanal nyelevel ovatosan kis lyukat furunk, de ne lyukasszuk at a

tesztat - ez lesz a lekvar helye.

180 fokra előmelegitett sutőben vilagosra sutjuk kb. 10 perc alatt, figyeljuk, mert gyorsan sul! Azon

forron megforgatjuk kristalycukorban.

Ha kihűltek a kis sutemenyek, a lyukakba kiskanallal lekvart csorgatunk, melyet előzőleg

felforraltunk. A lekvar majd egeszen megdermed, nem fog osszeragadni a sutemeny!

Almás krémes

60 dkg liszt A teszta alapanyagait osszegyurom, 3 reszre osztom, vekonyra

20 dkg zsir kinyujtom es megsutom a lapokat.

20 dkg cukor

2 tojas

1 cs sutőpor

2 cs vanilias cukor

3-4 evőkanal tejfol

Krém:

. l tej Megfőzom a pudingot es a tojasokat belekeverem, lehűtom.

2 cs vanilias puding

1 cs vanilias cukor

2 tojas

15 dkg cukor Kikeverem es a kihűlt pudinggal osszekeverem.

25 dkg margarin

Töltelék:

1,5 kg alma

2 evőkanal vaj a reszelt almat vajon addig parolom, amig a leve elfő. Cukorral

10 dkg cukor es fahejjal izesitem.

Amikor minden alkotoelem kihűlt osszeallitom a sutit.

Lap – krem – lap –almatoltelek – lap. Masnap lehet szeletelni.

Almás-meggyes

/ Ibolya fele /

50 dkg liszt A hozzavalokat osszedolgozzuk es ket lapot sutunk belőle.

1 cs sutőpor

20 dkg cukor

1 tojas+1 sargaja

25 dkg margarin

Tej a gyurashoz

Töltelék:

Almás Meggyes

70 dkg alma 50-60 dkg meggy

30 dkg porcukor 30 dkg porcukor

3 cs vaniliaspuding 3 cs vaniliaspuding

7 dl viz 7 dl viz

5 dl vizben a gyumolcsot főzőm meg es a 2 dl vizben a pudingot elkeverem es a gyumolcsos

masszaval egyutt megfőzom. A megsult lapokat a meleg toltelekkel megtoltom. Lenyomtatom es

masnap szeletelem.

Almás krémes

/ Andi fele /

1,5 kg alma

20 dkg liszt

20 dkg cukor

5 tojas

. dl tej

2 evőkanal olaj

5 dkg kakaopor

1 cs sutőpor

A tojassargajakat a cukorral a tejjel es az olajjal osszekeverjuk, majd hozzaadjuk a lisztet es a

sutőport. Jol osszedolgozzuk. Vegul belekeverjuk a kemeny habot. A reszelt almat alufoliaval

kibelelt tepsibe tesszuk, raontjuk a teszta 2/3-t a maradekhoz kakaot keverunk es a tetejere

csorgatjuk. Előmelegitett sutőben megsutjuk, kb.35-40 perc.

Krém:

2 cs vaniliaspuding megfőzzuk es kihűtjuk

8 dl tej

15 dkg margarin kikeverjuk es a hideg pudinggal osszedolgozzuk

20 dkg porcukor

Reszelt citromhej

Máz:

5 dkg margarin

2 evőkanal kakao allandoan kevergetve olvasztjuk, es a tetejere kenjuk.

1 evőkanal cukor

1 evőkanal viz

Almás linzer

/Dedi-fele/

60 dkg liszt

25 dkg cukor

2 kanal fagyos zsir

1 cs sutőpor, csipet so

1 cs vaniliascukor

1 tojas, 1 kis doboz tejfol

A hozzavalokat jol eldolgozni es ket reszre osztani. Az egyik felet zsirozott, lisztezett tepsibe tenni

es az elkeszitett almatolteleket ratenni majd a masik resszel befedni. Tetejet villaval megszurkalni es

tojassal megkenni. Előmelegitett sutőben előszor 170

 

o majd 200 o

-kon sutni. Porcukorral megszorni.

Kekszes almás

2 cs haztartasi keksz

10 db reszelt alma

2 cs vanilias puding Kemenyre főzzuk es a reszelt almaval elkeverjuk.

5-6 evőkanal cukor

. l tej

Az edeny aljat kirakjuk keksszel es raontjuk az almas tolteleket, majd beboritjuk keksszel. A tetejere

csokimazt teszunk.

Almás álom

35 dkg liszt

1/2 pohar tejfol

1 tojas +2 sargaja

. cs sutőpor

25 dkg margarin

10 dkg cukor, citrom hej

Töltelék:

1 kg reszelt alma

15-20 dkg cukor

izles szerint fahej, 1 citrom reszelt heja

A margarint elmorzsolom a liszttel es hozzaadva a tobbit nagyon jo allagu, konnyen kezelhető tesztat

kapok. Lehet picivel tobb tejfolt,ha ugy latjuk,hogy nem eleg puha a teszta. 2 lapot nyujtok. első

lapot beleteszem a kikent tepsibe ra az almatoltelek.. Az alma ha leveses akkor ebbe is lehet tenni 2

evőkanal darat, diot, vagy zsemlemorzsat. Az almara teszem a masik lapot villaval megszurom tobb

helyen, a tetejet tojassal megkenem. Előmelegitett sutőben megsutom.

Máglyarakás

10 db kifli

1 l tej

6 tojas

36 dkg cukor

1 cs vaniliascukor

1 kg alma

fahej, baracklekvar, 1 citrom heja

A karikara vagott kiflit leforrazom a vanilias tejjel es letakarom konyharuhaval. Időnkent atforgatom,

hogy mindenhol atazzon. A 6 tojassargajat kikeverem 18 dkg cukorral, majd ovatosan beleforgatom

a kifli karikakat. A tepsit kivajazom es meghintem zsemlemorzsaval es beleteszem a kifli felet, amire

teszem a felszeletelt almat, amelyet fahejjal hintek meg. Az almat beboritom a kifli masik felevel. A

tetejet lekvarral megkenem es előmelegitett sutőben 25-30 percig felig megsutom. Ekkor kiveszem

es rateszem a 6 tojas 18 dkg cukorral felvert habjat, melyhez 2 evőkanal lekvart is teszek. Ezzel

egyutt keszre sutom a sutit.

Rózsafánk

35 dkg liszt

2 tojas

1 tojassargaja

4 evőkanal porcukor

3 evőkanal tejfol

pici so, 1 evőkanal rum

1 keshegynyi sutőpor

A hozzavalokat jol osszedolgozzuk, majd kulonboző meretű pogacsaszaggatoval kiszurjuk a tesztat.

A karikakat egymas tetejere tesszuk, a kozepet megnyomjuk, hogy osszeragadjon, majd a szeleit

bevagdossuk, hogy sutes kozben kinyiljon, mint a rozsa. Forro, bő olajban kisutjuk. Kozepere lekvart

teszunk es porcukorral talaljuk.

Fahéjas fánkkarikák

45dkg liszt

1 es 1/2 dl tej

1 tojas

5 dkg olvasztott vaj

2 evőkanal porcukor

1/2 kaveskanal so

1/2 teaskanal őrolt fahej

. csomag elesztő

A hozzavalokat osszedolgozzuk. Kenyersutőgeppel is csinalhatjuk.

Nyujtsuk ki a tesztat 1-2cm vastagra. Egy nagy fankszaggatoval vagy pogacsaszaggatoval es

szaggassunk koroket. Kozepet kis pogacsaszaggatoval szurjuk ki. A tesztat lazan takarjuk le es

hagyjuk meg kelni 30 percig. Melyebb serpenyőben forrositsunk olajat es 3-4 fankot sussunk csak

egyszerre. Amint aranybarnara sultek forditsuk meg. Papirtorlőn csopogtessuk le.

3evőkanal cukrot 1evőkanal fahejjal elkeverunk es ebben forgassuk meg a meleg fankokat.

Ugyeljunk arra, hogy a sutesnel az olaj ne legyen tul forro, mert akkor sotetek lesznek a fankok.

Mindig annyi olajban sussuk, hogy a fank lebegjen, ne erjen a serpenyő aljara, mert akkor is konnyen

megeg. Sutes kozben folyamatosan nezzuk a fankokat, hogy szep vilagosak maradjanak.

Nekem 15 db fank lett belőle. Lekvarba martogatva fogyasztottuk.

Túrós fánkkarikák

Hozzávalók :

50 dkg liszt

3 dkg elesztő

2 dl tej

6 dkg vaj

8 dkg porcukor

2 db tojassargaja

2 evőkanal rum

25 dkg turo

1 csipet so, 2 csipet sutőpor

Az elesztőt futtassuk fel 1/2 dl tejjel, keveske cukorral es 2 evőkanal liszttel. Dolgozzuk kremesre a

puha vajat a tojassargajakkal , a rummal, a turoval, es a porcukorral. Adjuk hozza a felfuttatott

elesztőt, az atszitalt lisztet (a sutőporral ), a sot es a maradek langyos tejet ( de csak fokozatosan

amennyit a liszt felvesz ).Egy kozepesen lagy tesztat kell kapnunk. Dagasszuk ki es kelesszuk

meleg helyen 40 percig. Gyurjuk at a megkelt tesztat , majd nyujtsuk ki 1 cm vastagsagura.

Szurjunk ki belőle korongokat egy 8 cm atmerőjű pogacsaszaggatoval vagy poharral. A kozepuket

pedig szurjuk ki egy joval kisebb kb. 3 cm-es pogiszaggatoval. Helyezzuk a fankokat lisztezett

vagy sutőpapiros feluletre ,takarjuk le őket konyharuhaval es kelesszuk tovabbi 30 percig.

Bő olajban , lassu tűzon sussuk a fankokat aranybarnara , majd szedjuk konyhai papirtorlőre. Ha

kisultek forgassuk meg őket cukorban vagy szorjuk meg porcukorral. Sargabaracklekvart

kinalhatunk melle.

Vigyazzunk, hogy az olaj ne legyen tul forro, mert a fankok konnyen megeghetnek!

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Címkék

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu