Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyszerű túrófánk

Hozzávalók:

25 dkg liszt

1 cs sutőpor

25 dkg turo

3 db tojas

2 evőkanal cukor

1 cs vanilias cukor

1 doboz tejfol (175 gramm)

1 csipet so.

Elkészítés:

A turot villaval osszetorjuk, hozzakeverjuk a tojasokat, a kristaly es vanilias cukrot, a tejfolt, a sot,

vegul a sutőporos lisztet. 15 percet pihentetjuk, majd nagyon bő, forro (de nem sistergő!), olajba

szaggatjuk ket teaskanal segitsegevel. A fankok sutes kozben megdagadnak, es megfordulnak.

Gyorsan sulnek. Porcukrozzuk es lekvarral kinaljuk.

Sváb fánk

Hozzávalók:

30 dkg liszt

3 dkg elesztő

2 evőkanal cukor

2,5 dl meleg tej

3 evőkanal margarin

1 citrom reszelt heja

3 tojas

olaj a suteshez

Morzsold a liszt kozepebe az elesztőt, szorj ra egy kiskanal cukrot, majd ontsd fel a tej felevel.

Keverd lazan ossze, es letakarva, meleg helyen pihentesd fel oran at. Add hozza a tobbi hozzavalot,

es dolgozd alaposan ossze, majd pihentesd fel oran at. A megkelt tesztabol egy evőkanal segitsegevel

szaggass kisebb darabokat, es forro olajban susd aranybarnara. Talald porcukorral meghintve,

tejszinhabbal vagy lekvarral.

Túrós gofri

Hozzávalók:

12 dkg turo

6 dkg vaj

2 evőkanal cukor

1 cs. vanilias cukor

csipetnyi so

1 citrom reszelt heja

. cs. sutőpor

15 dkg liszt

1 dl tej

3 tojas

A teszta hozzavaloit egy talba teszem es mixelőruddal egynemű masszava keverem.

Gofrisutőben megsutom. Ebből a mennyisegből 8 db lesz.

Tengerész piskóta

Tészta:

6 tojas

15 dkg porcukor

15 dkg liszt

6 evőkanal viz

1 kaveskanal sutőpor

A tesztahoz a tojasok sargajat a vizzel es a porcukorral habosra keverjuk. A lisztet elkevert 1

kaveskanal sutőport hozzakeverjuk. A kemeny habba vert tojasfeherjet ovatos mozdulatokkal,

nehogy torjon, beleforgatjuk. Margarinnal kikent vagy sutőpapirral belelt tepsibe kb. 25 * 35

centisbe simitjuk. Előmelegitett sutőben, kozepes langgal (180 fok, legkevereses sutőben 165 fok)

kb. 15 percig sutjuk.

Ha kihűlt baracklekvarral megkenjuk, utana 1 sor rumos feketekaveba martott, kb.20 dkg

babapiskotaval retegegezzuk.

Krém :

1 cs vaniliapudingot, 3 tojassargajaval es 3 dl tejjel felfőzunk, hagyjuk kihűlni.

Kozben 20 dkg margarint habosra keverunk 20 dkg porcukorral. Ha a puding kihűlt osszekeverjuk a

cukros margarinnal es a tesztara simitjuk.

Máz:

3 tojasfeherjet 21 dkg kristalycukorral gőz felett habba verjuk es a kremre kenjuk.

Par orat allni hagyjuk, hogy a babapiskota kellően meg tudjon puhulni.

Babapiskótás mézes süti

A mézes laphoz:

1 tojas

5 dkg vaj

15 dkg cukor

2 evőkanal mez

5 evőkanal tej.

Ezeket 2 percig főzzuk, tűzről leveve beleteszunk 1 evőkanal kakaoport, 40 dkg lisztet, melyhez egy

zacsko sutőport keverunk. Tesztava dolgozzuk, ket lapot (kb. 30~25 cm-es) formalunk belőle es

sutőpapiros tepsin vilagosra sutjuk. Legkevereses sutőben 180 fokon kb. 15 perc a sutesi idő.

A töltelékhez:

. l tej

5 dkg vanilias pudingpor

Ezeket a szokasos modon osszefőzzuk.

20 dkg vajat, 20 dkg porcukorral kikeverunk es a kihűlt pudinggal osszekeverjuk.

Izles szerint rummal izesitjuk. (kb.1/2 dl)

20 dkg babapiskota,1 meggy aroma.

Egy talban osszekeverunk tejet egy kis rummal, es a meggyaromat, amibe majd belemartogatjuk a

babapiskotat.

Az egyik lapot megkenjuk a krem felevel, majd a babapiskotat bele martjuk egyenkent az előzőekben

leirt rumos meggyaromas tejbe, es kirakjuk vele a kremmel megkent lapot. Majd ujra krem

kovetkezik, es erre a masik mezes lap.

A tetejet athuzzuk olvasztott csokoladeval, es a hűtőbe rakjuk masnapig.

Csak masnap szeleteljuk, mert addigra puhul meg rendesen a mezes lap!

Mézes szelet

15 dkg cukor Osszekeverem es gőz felett habzasi főzom,

2 evőkanal mez ez kb. 15 perc.

. dl tej

1 tojas

10 dkg margarin

1 cs sutőpor

45 dkg liszt

Leveszem a tűzről es belekeverem a lisztet. A tesztat 4 reszre osztom, vekonyra elnyujtom es a

sutőlemez hatuljan kozep meleg sutőben megsutom. (kb. 10-15 perc)

Krém:

2 evőkanal griz A grizből a vanilias tejjel sűrű pepet főzok. Kihűles utan

10 dkg margarin a porcukorbol es margarinbol kikevert masszat hozzaadjuk

1 evőkanal rum es elkeverjuk. Rummal izesitem.

10 dkg lekvar

2,5 dl tej

1 cs vaniliascukor

10 dkg porcukor

Máz:

1 kaveskanal olaj A csokit megolvasztom es az olajjal kikeverem.

10 dkg csokolade

A kihűlt lapokat felvaltva megkenem a kremmel es lekvarral. A tetejet olvasztott csokival vonom be.

Masnap szeletelem.

Mézes süti

65 gr viz Felmelegitjuk szinte forrasig, majd hűlni hagyjuk. Amikor mar

125 gr mez langyos beleteszunk 50 gr vajat es 2 tojast. Jol elkeverjuk.

75 gr cukor

290 gr liszt

1 cs sutőpor

csipet so

1 citrom reszelt heja

125 gr daralt mandula

2 teaskanal mezeskalacs fűszer

A szaraz hozzavalokat osszekeverjuk es hozzaadjuk a mezes kevereket. Jol osszedolgozzuk es a

hűtőben kb. 1 orat pihentetjuk. Lisztezett deszkan kb. 1 cm vastagra elnyujtjuk es formakat

szaggathatunk belőle vagy feltekerve tepsibe teve egeszben is megsuthetjuk. Előmelegitett sutőben

kb. 15-20 percig sutjuk. A tetejet cukormazzal lehet disziteni.

Kókuszgolyó

30 dkg daralt keksz Az osszetevőket tejjel meggyurom,

10 dkg cukor gombocokat formalok belőle,

10 dkg vaj melyeket kokuszreszelekbe hempergetek

rum, tej

kakaopor, kokuszreszelek

Kókuszkocka

30 dkg cukor

 

Máz:

8 dkg zsir Habosra keverjuk. 20 dkg vaj

2 tojas 7 kanal tej Lassu tűzon

Hozzaadunk:2 dl tej 20 dkg cukor felfőzzuk.

1 cs sutőpor 3 dkg kakao

40 dkg liszt

4 evőkanal olvasztott mez

Az egeszet osszekeverjuk es tepsiben megsutjuk. Feldarabolas utan a mazban majd a

kokuszreszelekben megforgatjuk.

Kókuszos

/ Andi fele /

7 tojasfeherje felverni

30 dkg porcukor

25 dkg kokuszreszelek hozzakeverni

5 evőkanal liszt

Zsirozott tepsibe ontjuk es megsutjuk.

Krém a tetejére:

7 tojassargaja

20 dkg cukor kikeverni

25 dkg margarin

. l tej

1 cs vaniliaspuding felfőzni

1 evőkanal liszt

Ha kihűlt a puding osszekeverjuk a margarinnal es a teszta tetejere tesszuk.

A tetejet kokuszreszelekkel megszorjuk.

Erdélyi kókuszos figurák

60 dkg liszt

25 dkg cukor

25 dkg margarin

20-25 dkg kokuszreszelek

2 tojas

1 citrom reszelt heja

2 cs vanilias cukor

1 cs sutőpor

A hozzavalokat jol eldolgozni es ujjnyi vastagra kinyujtani. Kulonboző formakat kiszurni a tesztabol.

Előmelegitett sutőben sutni kb. 20 percig.

Darázsfészek

/Kokuszos/

Tészta:

40 dkg retesliszt

4 tojas sargaja

25 dkg margarin

2 evőkanal cukor

3 evőkanal langyos tej

2 dkg elesztő

Hab

 

:

4 tojas feherje

30 dkg cukor

20 dkg kokuszreszelek

Elkészítése

 

:

Az elesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A margarint a tojas sargajaval simara keverjuk,

hozzaontjuk az elesztőt es a reteslisztet. 4 cipot formalunk, es fel orat hideg helyen pihentetjuk. A

tojasok feherjet gőz folott habba verjuk a cukorral, majd belekeverjuk a kokuszreszeleket. Egyenkent

kisodorjuk hosszukas formara a cipokat, megkenjuk a kokuszos habbal, szelesebbik oldalarol

feltekerjuk, s ujjnyi szelesre vagjuk. Lapjara forditva aranysargara sutjuk, s porcukorral megszorjuk.

Kókuszos szelet

Tészta:

25 dkg vaj

7 tojassargaja

18 dkg porcukor

35 dkg retesliszt

1 cs sutőpor

3 evőkanal tej

3 evőkanal kakaopor

Töltelék:

7 tojasfeherje

15 dkg porcukor

20 dkg kokuszreszelek

Továbbá:

25 dkg lekvar

Zsiradek es liszt a tepsi kikenesehez

Elkészítés:

A puha vajat a porcukrot, valamint a tojasokat keverjuk ossze. Fokozatosan adagoljuk hozza a

masszahoz a lisztet, kakaoport, sutőport es a tejet. Az alapanyagokbol kikavart tesztat ontsuk egy

zsiradekkal kikent es liszttel megszort tepsibe, majd egyenletesen kenjuk meg lekvarral.

A toltelekhez verjuk fel a tojasok feherjet kemeny habba es ovatosan keverjuk hozza a porcukrot,

valamint a kokuszreszeleket. A kokuszos masszat kenjuk a lekvarra.

Ezutan 180 fokra előmelegitett sutőben 25 perc alatt sussuk meg.

Kozák sapka

A tésztához:

6 tojas

30 dkg porcukor

6 evőkanal langyos viz

18 dkg liszt

2 kanal kakao

fel csomag sutőpor

A krémhez:

4 dl tej

1 csomag vanilias pudingpor

15 dkg vaj

20 dkg porcukor

kokuszreszelek

A tetejére:

3 dkg kakao

10 dkg cukor

3 evőkanal viz

10 dkg vaj

Elkészítés:

A tojassargakat a porcukorral es a langyos vizzel habosra kikeverjuk. Hozzaadjuk a

lisztet, a kakaot, a sutőport, majd a kemenyre habba vert tojasfeherjet. Ebből a masszabol tesztat

sutunk. Ha kihűlt, nagyobb pogacsaszaggatoval kivagjuk a kerek kucsmaformakat. Kozepen

vizszintesen kettevagjuk, es rendesen megkenjuk a kremmel. A tejben sűrűre főzzuk a vanilias

pudingot. Ha kihűlt, a vajat es a porcukrot hozzatesszuk, es jol osszekeverjuk. A sutemeny oldalat is

megkenjuk a kremmel, majd kokuszreszelekben megforgatjuk.

A kakaobol, cukorbol es vizből lassan felfőzve csokimazat keszitunk. Ha besűrűsodott, belekeverjuk

a vajat. Minden darab tetejere csokolademazat csorgatunk, igy nyeri el vegső formajat.

Bounty szelet

30 dkg liszt

25 dkg margarin

30 dkg porcukor

8 egesz tojas

1 cs. sutőpor

1 cs. vanilias cukor

citromhej

1 cs. vanilia izű nem főzős pudingpor

kakaopor

4 dl tej, kokuszreszelek

Elkeszitjuk a főzes nelkuli pudingport 4 dl tejjel. A margarint gepi habverővel simara keverjuk a

porcukorral, egyesevel hozzaadjuk az egesz tojasokat, majd a vaniliascukrot es a reszelt citromhejat.

A sutőport a liszttel elkeverjuk, es a tojasos masszahoz keverjuk. Ennek a masszanak a negyedet

kulon vesszuk es kakaoport szitalunk bele. A sargan maradt masszat a sutőpapirral belelt tepsibe

ontjuk, rakanalazzuk a kakaos masszat es marvanyozzuk. Ennek a tetejere osszuk el a pudingot es azt

is marvanyozzuk (en villaval csinaltam).180 fokon kb. 30-35 perc alatt keszre sutjuk. A sutőből

kiveve, meg forron szorjuk meg bőven kokuszreszelekkel. 36*27 cm-es tepsiben sutottem.

Ha nagyon kremesre szeretnenk, akkor keverhetunk 2 pudingot 8 dl tejjel is!

Nagyon finom, puha, omlos kevert teszta.

Bounty-szelet

A tésztához:

15 dkg porcukor

25 dkg liszt

12,5 dkg margarin, 1 tojas

1 cs sutőpor, 1 evőkanal kakao

A kókuszos töltelékhez:

6 tojasfeherje

25 dkg porcukor

25 dkg kokuszreszelek

A sárga krémhez:

6 tojassargaja

3 evőkanal liszt

3 dl tej

12,5 dkg margarin, 15 dkg porcukor

Elkészítés:

A lisztet osszekeverjuk a sutőporral, a margarinnal, hozzaadjuk a cukrot, a kakaot, a tojast, es

osszegyurjuk. Ketteosztjuk a tesztat, es ket lapot keszitunk. Az egyiket kikent tepsibe teritjuk.

A kokuszos toltelekhez a tojasfeherjeket kemeny habba verjuk. Aprankent hozzaadjuk a cukrot,

vegul a kokuszt. A kokuszos habot a tepsiben levő lapra kenjuk, a masik tesztalappal beteritjuk,

előmelegitett sutőben megsutjuk. A kihűlt tesztara sarga kremet kenunk, melyhez a tojassargakat

liszttel elkeverjuk, es tejjel sűrűre főzzuk. Ha kihűlt, porcukorral elkevert margarinnal

osszedolgozzuk. Vegul tortabevonoval vonjuk be a tetejet

Kedvenc kókuszkocka

A tésztához:

 

/ 40x20 cm a tepsi /

50 dkg liszt

20 dkg puha margarin

1 kaveskanal szodabikarbona, 1 kiskanal őrolt fahej

25 dkg porcukor, 1 cs vaniliascukor

2 evőkanal keserű kakaopor

4 db tojassargaja

1 jo evőkanal tejfol, hogy konnyen nyujthato legyen

A töltelékhez:

10 dkg margarin

5 dkg porcukor

15 dkg kokuszreszelek , 1 dl rum

6 db tojasfeherje

A mázhoz:

2 db tojassargaja

10 dkg porcukor

Elkészítés:

A hozzavalokat osszedolgozzuk, ha kell meg adunk hozza tejfolt, hogy jol nyujthato legyen a teszta.

Ezutan ket reszre osztjuk, az egyik felet egy margarinnal kikent, lisztezett tepsibe tesszuk es

megkenjuk lekvarral. A toltelekhez a margarint es a porcukrot habosra keverjuk, majd hozzaadjuk a

rumot es a kokuszreszeleket ismet elkeverjuk es vegul a tojasok kemeny habjat beleforgatjuk. A

tolteleket egyenletesen a tesztara kenjuk. A masik tesztalappal befedjuk, villaval megszurkaljuk, es

előmelegitett sutőben 180 fokon kb. 35 percig sutjuk. Amig sul, elkeszitjuk a mazat. Ehhez a tojasok

sargajat a porcukorral simara keverjuk. A kesz sutemenyt meg forron a mazzal azonnal bekenjuk.

Mire kihűl, a maz is megdermed rajta.

Keksz tekercs

50 dkg daralt keksz A hozzavalokat jol osszedolgozzuk es

13 dkg porcukor alufolian kinyujtjuk. A kremmel megkenjuk es

2 evőkanal kakaopor feltekerjuk, majd hűtőben lehűtjuk.

pici rum

tej annyi, amennyit felvesz

Krém:

3 evőkanal daralt keksz Jol kikeverjuk es megtoltjuk a tekercseket.

12,5 dkg margarin Kokuszreszelekben megforgatjuk.

10 dkg porcukor

Sport szelet (keksz alapból)

Hozzávalók:

50 dkg haztartasi daralt keksz

2,5 evőkanal kakaopor

25 dkg margarin

2 dl tej

20 dkg kristalycukor

1 rumaroma

1 tabla etbevono

Elkészítés:

1. a kekszet + kakaot osszekeverem.

2. margarin + cukor + tej osszekeverem es megmelegitem, hogy a cukor elolvadjon, ezutan

hozzaadom a rumkivonatot, majd hozzaadom a kakaos kekszet es osszekeverem. Egy tepsi tetejen

elnyujtom ezt a masszat. es a bevonot rateszem a tetejere. Ha a bevono megdermedt akkor lehet

szeletelni. Egy kis időre 30 percre hűtőbe tesszuk akkor jobb szeletelni.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Címkék

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu