Kis türelmet...
Egyszerű túrófánk Hozzávalók: 25 dkg liszt 1 cs sutőpor 25 dkg turo 3 db tojas 2 evőkanal cukor 1 cs vanilias cukor 1 doboz tejfol (175 gramm) 1 csipet so. Elkészítés: A turot villaval osszetorjuk, hozzakeverjuk a tojasokat, a kristaly es vanilias cukrot, a tejfolt, a sot, vegul a sutőporos lisztet. 15 percet pihentetjuk, majd nagyon bő, forro (de nem sistergő!), olajba szaggatjuk ket teaskanal segitsegevel. A fankok sutes kozben megdagadnak, es megfordulnak. Gyorsan sulnek. Porcukrozzuk es lekvarral kinaljuk. Sváb fánk Hozzávalók: 30 dkg liszt 3 dkg elesztő 2 evőkanal cukor 2,5 dl meleg tej 3 evőkanal margarin 1 citrom reszelt heja 3 tojas olaj a suteshez Morzsold a liszt kozepebe az elesztőt, szorj ra egy kiskanal cukrot, majd ontsd fel a tej felevel. Keverd lazan ossze, es letakarva, meleg helyen pihentesd fel oran at. Add hozza a tobbi hozzavalot, es dolgozd alaposan ossze, majd pihentesd fel oran at. A megkelt tesztabol egy evőkanal segitsegevel szaggass kisebb darabokat, es forro olajban susd aranybarnara. Talald porcukorral meghintve, tejszinhabbal vagy lekvarral. Túrós gofri Hozzávalók: 12 dkg turo 6 dkg vaj 2 evőkanal cukor 1 cs. vanilias cukor csipetnyi so 1 citrom reszelt heja . cs. sutőpor 15 dkg liszt 1 dl tej 3 tojas A teszta hozzavaloit egy talba teszem es mixelőruddal egynemű masszava keverem. Gofrisutőben megsutom. Ebből a mennyisegből 8 db lesz. Tengerész piskóta Tészta: 6 tojas 15 dkg porcukor 15 dkg liszt 6 evőkanal viz 1 kaveskanal sutőpor A tesztahoz a tojasok sargajat a vizzel es a porcukorral habosra keverjuk. A lisztet elkevert 1 kaveskanal sutőport hozzakeverjuk. A kemeny habba vert tojasfeherjet ovatos mozdulatokkal, nehogy torjon, beleforgatjuk. Margarinnal kikent vagy sutőpapirral belelt tepsibe kb. 25 * 35 centisbe simitjuk. Előmelegitett sutőben, kozepes langgal (180 fok, legkevereses sutőben 165 fok) kb. 15 percig sutjuk. Ha kihűlt baracklekvarral megkenjuk, utana 1 sor rumos feketekaveba martott, kb.20 dkg babapiskotaval retegegezzuk. Krém : 1 cs vaniliapudingot, 3 tojassargajaval es 3 dl tejjel felfőzunk, hagyjuk kihűlni. Kozben 20 dkg margarint habosra keverunk 20 dkg porcukorral. Ha a puding kihűlt osszekeverjuk a cukros margarinnal es a tesztara simitjuk. Máz: 3 tojasfeherjet 21 dkg kristalycukorral gőz felett habba verjuk es a kremre kenjuk. Par orat allni hagyjuk, hogy a babapiskota kellően meg tudjon puhulni. Babapiskótás mézes süti A mézes laphoz: 1 tojas 5 dkg vaj 15 dkg cukor 2 evőkanal mez 5 evőkanal tej. Ezeket 2 percig főzzuk, tűzről leveve beleteszunk 1 evőkanal kakaoport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacsko sutőport keverunk. Tesztava dolgozzuk, ket lapot (kb. 30~25 cm-es) formalunk belőle es sutőpapiros tepsin vilagosra sutjuk. Legkevereses sutőben 180 fokon kb. 15 perc a sutesi idő. A töltelékhez: . l tej 5 dkg vanilias pudingpor Ezeket a szokasos modon osszefőzzuk. 20 dkg vajat, 20 dkg porcukorral kikeverunk es a kihűlt pudinggal osszekeverjuk. Izles szerint rummal izesitjuk. (kb.1/2 dl) 20 dkg babapiskota,1 meggy aroma. Egy talban osszekeverunk tejet egy kis rummal, es a meggyaromat, amibe majd belemartogatjuk a babapiskotat. Az egyik lapot megkenjuk a krem felevel, majd a babapiskotat bele martjuk egyenkent az előzőekben leirt rumos meggyaromas tejbe, es kirakjuk vele a kremmel megkent lapot. Majd ujra krem kovetkezik, es erre a masik mezes lap. A tetejet athuzzuk olvasztott csokoladeval, es a hűtőbe rakjuk masnapig. Csak masnap szeleteljuk, mert addigra puhul meg rendesen a mezes lap! Mézes szelet 15 dkg cukor Osszekeverem es gőz felett habzasi főzom, 2 evőkanal mez ez kb. 15 perc. . dl tej 1 tojas 10 dkg margarin 1 cs sutőpor 45 dkg liszt Leveszem a tűzről es belekeverem a lisztet. A tesztat 4 reszre osztom, vekonyra elnyujtom es a sutőlemez hatuljan kozep meleg sutőben megsutom. (kb. 10-15 perc) Krém: 2 evőkanal griz A grizből a vanilias tejjel sűrű pepet főzok. Kihűles utan 10 dkg margarin a porcukorbol es margarinbol kikevert masszat hozzaadjuk 1 evőkanal rum es elkeverjuk. Rummal izesitem. 10 dkg lekvar 2,5 dl tej 1 cs vaniliascukor 10 dkg porcukor Máz: 1 kaveskanal olaj A csokit megolvasztom es az olajjal kikeverem. 10 dkg csokolade A kihűlt lapokat felvaltva megkenem a kremmel es lekvarral. A tetejet olvasztott csokival vonom be. Masnap szeletelem. Mézes süti 65 gr viz Felmelegitjuk szinte forrasig, majd hűlni hagyjuk. Amikor mar 125 gr mez langyos beleteszunk 50 gr vajat es 2 tojast. Jol elkeverjuk. 75 gr cukor 290 gr liszt 1 cs sutőpor csipet so 1 citrom reszelt heja 125 gr daralt mandula 2 teaskanal mezeskalacs fűszer A szaraz hozzavalokat osszekeverjuk es hozzaadjuk a mezes kevereket. Jol osszedolgozzuk es a hűtőben kb. 1 orat pihentetjuk. Lisztezett deszkan kb. 1 cm vastagra elnyujtjuk es formakat szaggathatunk belőle vagy feltekerve tepsibe teve egeszben is megsuthetjuk. Előmelegitett sutőben kb. 15-20 percig sutjuk. A tetejet cukormazzal lehet disziteni. Kókuszgolyó 30 dkg daralt keksz Az osszetevőket tejjel meggyurom, 10 dkg cukor gombocokat formalok belőle, 10 dkg vaj melyeket kokuszreszelekbe hempergetek rum, tej kakaopor, kokuszreszelek Kókuszkocka 30 dkg cukor
Máz:
8 dkg zsir Habosra keverjuk. 20 dkg vaj 2 tojas 7 kanal tej Lassu tűzon Hozzaadunk:2 dl tej 20 dkg cukor felfőzzuk. 1 cs sutőpor 3 dkg kakao 40 dkg liszt 4 evőkanal olvasztott mez Az egeszet osszekeverjuk es tepsiben megsutjuk. Feldarabolas utan a mazban majd a kokuszreszelekben megforgatjuk. Kókuszos / Andi fele / 7 tojasfeherje felverni 30 dkg porcukor 25 dkg kokuszreszelek hozzakeverni 5 evőkanal liszt Zsirozott tepsibe ontjuk es megsutjuk. Krém a tetejére: 7 tojassargaja 20 dkg cukor kikeverni 25 dkg margarin . l tej 1 cs vaniliaspuding felfőzni 1 evőkanal liszt Ha kihűlt a puding osszekeverjuk a margarinnal es a teszta tetejere tesszuk. A tetejet kokuszreszelekkel megszorjuk. Erdélyi kókuszos figurák 60 dkg liszt 25 dkg cukor 25 dkg margarin 20-25 dkg kokuszreszelek 2 tojas 1 citrom reszelt heja 2 cs vanilias cukor 1 cs sutőpor A hozzavalokat jol eldolgozni es ujjnyi vastagra kinyujtani. Kulonboző formakat kiszurni a tesztabol. Előmelegitett sutőben sutni kb. 20 percig. Darázsfészek /Kokuszos/ Tészta: 40 dkg retesliszt 4 tojas sargaja 25 dkg margarin 2 evőkanal cukor 3 evőkanal langyos tej 2 dkg elesztő Hab
:
4 tojas feherje 30 dkg cukor 20 dkg kokuszreszelek
Elkészítése
:
Az elesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A margarint a tojas sargajaval simara keverjuk, hozzaontjuk az elesztőt es a reteslisztet. 4 cipot formalunk, es fel orat hideg helyen pihentetjuk. A tojasok feherjet gőz folott habba verjuk a cukorral, majd belekeverjuk a kokuszreszeleket. Egyenkent kisodorjuk hosszukas formara a cipokat, megkenjuk a kokuszos habbal, szelesebbik oldalarol feltekerjuk, s ujjnyi szelesre vagjuk. Lapjara forditva aranysargara sutjuk, s porcukorral megszorjuk.
Kókuszos szelet
Tészta:
25 dkg vaj
7 tojassargaja
18 dkg porcukor
35 dkg retesliszt
1 cs sutőpor
3 evőkanal tej
3 evőkanal kakaopor
Töltelék:
7 tojasfeherje
15 dkg porcukor
20 dkg kokuszreszelek
Továbbá:
25 dkg lekvar
Zsiradek es liszt a tepsi kikenesehez
Elkészítés:
A puha vajat a porcukrot, valamint a tojasokat keverjuk ossze. Fokozatosan adagoljuk hozza a
masszahoz a lisztet, kakaoport, sutőport es a tejet. Az alapanyagokbol kikavart tesztat ontsuk egy
zsiradekkal kikent es liszttel megszort tepsibe, majd egyenletesen kenjuk meg lekvarral.
A toltelekhez verjuk fel a tojasok feherjet kemeny habba es ovatosan keverjuk hozza a porcukrot,
valamint a kokuszreszeleket. A kokuszos masszat kenjuk a lekvarra.
Ezutan 180 fokra előmelegitett sutőben 25 perc alatt sussuk meg.
Kozák sapka
A tésztához:
6 tojas
30 dkg porcukor
6 evőkanal langyos viz
18 dkg liszt
2 kanal kakao
fel csomag sutőpor
A krémhez:
4 dl tej
1 csomag vanilias pudingpor
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
kokuszreszelek
A tetejére:
3 dkg kakao
10 dkg cukor
3 evőkanal viz
10 dkg vaj
Elkészítés:
A tojassargakat a porcukorral es a langyos vizzel habosra kikeverjuk. Hozzaadjuk a
lisztet, a kakaot, a sutőport, majd a kemenyre habba vert tojasfeherjet. Ebből a masszabol tesztat
sutunk. Ha kihűlt, nagyobb pogacsaszaggatoval kivagjuk a kerek kucsmaformakat. Kozepen
vizszintesen kettevagjuk, es rendesen megkenjuk a kremmel. A tejben sűrűre főzzuk a vanilias
pudingot. Ha kihűlt, a vajat es a porcukrot hozzatesszuk, es jol osszekeverjuk. A sutemeny oldalat is
megkenjuk a kremmel, majd kokuszreszelekben megforgatjuk.
A kakaobol, cukorbol es vizből lassan felfőzve csokimazat keszitunk. Ha besűrűsodott, belekeverjuk
a vajat. Minden darab tetejere csokolademazat csorgatunk, igy nyeri el vegső formajat.
Bounty szelet
30 dkg liszt
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
8 egesz tojas
1 cs. sutőpor
1 cs. vanilias cukor
citromhej
1 cs. vanilia izű nem főzős pudingpor
kakaopor
4 dl tej, kokuszreszelek
Elkeszitjuk a főzes nelkuli pudingport 4 dl tejjel. A margarint gepi habverővel simara keverjuk a
porcukorral, egyesevel hozzaadjuk az egesz tojasokat, majd a vaniliascukrot es a reszelt citromhejat.
A sutőport a liszttel elkeverjuk, es a tojasos masszahoz keverjuk. Ennek a masszanak a negyedet
kulon vesszuk es kakaoport szitalunk bele. A sargan maradt masszat a sutőpapirral belelt tepsibe
ontjuk, rakanalazzuk a kakaos masszat es marvanyozzuk. Ennek a tetejere osszuk el a pudingot es azt
is marvanyozzuk (en villaval csinaltam).180 fokon kb. 30-35 perc alatt keszre sutjuk. A sutőből
kiveve, meg forron szorjuk meg bőven kokuszreszelekkel. 36*27 cm-es tepsiben sutottem.
Ha nagyon kremesre szeretnenk, akkor keverhetunk 2 pudingot 8 dl tejjel is!
Nagyon finom, puha, omlos kevert teszta.
Bounty-szelet
A tésztához:
15 dkg porcukor
25 dkg liszt
12,5 dkg margarin, 1 tojas
1 cs sutőpor, 1 evőkanal kakao
A kókuszos töltelékhez:
6 tojasfeherje
25 dkg porcukor
25 dkg kokuszreszelek
A sárga krémhez:
6 tojassargaja
3 evőkanal liszt
3 dl tej
12,5 dkg margarin, 15 dkg porcukor
Elkészítés:
A lisztet osszekeverjuk a sutőporral, a margarinnal, hozzaadjuk a cukrot, a kakaot, a tojast, es
osszegyurjuk. Ketteosztjuk a tesztat, es ket lapot keszitunk. Az egyiket kikent tepsibe teritjuk.
A kokuszos toltelekhez a tojasfeherjeket kemeny habba verjuk. Aprankent hozzaadjuk a cukrot,
vegul a kokuszt. A kokuszos habot a tepsiben levő lapra kenjuk, a masik tesztalappal beteritjuk,
előmelegitett sutőben megsutjuk. A kihűlt tesztara sarga kremet kenunk, melyhez a tojassargakat
liszttel elkeverjuk, es tejjel sűrűre főzzuk. Ha kihűlt, porcukorral elkevert margarinnal
osszedolgozzuk. Vegul tortabevonoval vonjuk be a tetejet
Kedvenc kókuszkocka
A tésztához:
/ 40x20 cm a tepsi /
50 dkg liszt 20 dkg puha margarin 1 kaveskanal szodabikarbona, 1 kiskanal őrolt fahej 25 dkg porcukor, 1 cs vaniliascukor 2 evőkanal keserű kakaopor 4 db tojassargaja 1 jo evőkanal tejfol, hogy konnyen nyujthato legyen
A töltelékhez:
10 dkg margarin
5 dkg porcukor
15 dkg kokuszreszelek , 1 dl rum
6 db tojasfeherje
A mázhoz:
2 db tojassargaja
10 dkg porcukor
Elkészítés:
A hozzavalokat osszedolgozzuk, ha kell meg adunk hozza tejfolt, hogy jol nyujthato legyen a teszta.
Ezutan ket reszre osztjuk, az egyik felet egy margarinnal kikent, lisztezett tepsibe tesszuk es
megkenjuk lekvarral. A toltelekhez a margarint es a porcukrot habosra keverjuk, majd hozzaadjuk a
rumot es a kokuszreszeleket ismet elkeverjuk es vegul a tojasok kemeny habjat beleforgatjuk. A
tolteleket egyenletesen a tesztara kenjuk. A masik tesztalappal befedjuk, villaval megszurkaljuk, es
előmelegitett sutőben 180 fokon kb. 35 percig sutjuk. Amig sul, elkeszitjuk a mazat. Ehhez a tojasok
sargajat a porcukorral simara keverjuk. A kesz sutemenyt meg forron a mazzal azonnal bekenjuk.
Mire kihűl, a maz is megdermed rajta.
Keksz tekercs
50 dkg daralt keksz A hozzavalokat jol osszedolgozzuk es
13 dkg porcukor alufolian kinyujtjuk. A kremmel megkenjuk es
2 evőkanal kakaopor feltekerjuk, majd hűtőben lehűtjuk.
pici rum
tej annyi, amennyit felvesz
Krém:
3 evőkanal daralt keksz Jol kikeverjuk es megtoltjuk a tekercseket.
12,5 dkg margarin Kokuszreszelekben megforgatjuk.
10 dkg porcukor
Sport szelet (keksz alapból)
Hozzávalók:
50 dkg haztartasi daralt keksz
2,5 evőkanal kakaopor
25 dkg margarin
2 dl tej
20 dkg kristalycukor
1 rumaroma
1 tabla etbevono
Elkészítés:
1. a kekszet + kakaot osszekeverem.
2. margarin + cukor + tej osszekeverem es megmelegitem, hogy a cukor elolvadjon, ezutan
hozzaadom a rumkivonatot, majd hozzaadom a kakaos kekszet es osszekeverem. Egy tepsi tetejen
elnyujtom ezt a masszat. es a bevonot rateszem a tetejere. Ha a bevono megdermedt akkor lehet
szeletelni. Egy kis időre 30 percre hűtőbe tesszuk akkor jobb szeletelni.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!