Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

 

 

 

 

Fehér kifli (prücskös)

70 dkg liszt

2 dkg elesztő

30dkg zsir

Az elesztőt es a zsirt habosra keverjuk, hozzaadjuk a lisztet es egy keves sot. Annyi tejet adunk

hozza, hogy jol nyujthato tesztat kapjunk. Vekonyra nyujtjuk, kiszaggatjuk es lekvarral toltjuk.

Kikent sutőlemezre rakjuk es sutjuk. Porcukorban meghempergetjuk.

Hókifli

Hozzávalók:

50 dkg retesliszt

25 dkg margarin

1 evőkanal porcukor, 2 dkg elesztő, csipet so

2 dl tejfol, ha szukseges 1 – 1.5 dl tej

Elkészítés:

Az elesztőt keves langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a

tobbi hozzavaloval tesztat gyurunk. Ha a teszta esetleg nem allna ossze, keves langyos tejet lehet

meg hozza tenni, mig elerjuk a megfelelő allagot. Ketfele vesszuk, letakarva 15-30 percig

pihentetjuk. 3 mm vastagsagura nyujtjuk, koroket szaggatunk belőle, majd megtoltjuk.

A toltelek lehet barmi, dio, lekvar, mak, gesztenye. Feltekerjuk, kifliket hajtunk belőluk. Sutőpapiros

tepsin, előmelegitett 180 fokos sutőben kb. 15 percig sutjuk, meg melegen vanilias porcukorba

forgatjuk. Finom, puha, omlos teszta!

Kalács

1 kg liszt

4 evőkanal cukor A hozzavalokat jol eldolgozzuk es 4 reszre osztjuk

15 szem edesitő tejben feloldva Egyenkent kinyujtjuk es megtoltjuk.

14 evőkanal etolaj A toltelekkel egyutt a tepsiben kelesztjuk.

8 dkg elesztő Előmelegitett sutőben sutjuk, ha kihűlt

4 tojassargaja etolajjal megkenjuk a tetejet.

6 dl tej, pici so

Édes kalács

/ kenyersutőgephez /

23 dkg sima liszt

23 dkg retes liszt

3 dl tej

10 dkg margarin

10 dkg porcukor

2 tojassargaja

. cs elesztő

10 dkg mazsola, 2 cs vaniliascukor, csipet so

2-3 evőkanal kakao / ami elhagyhato /

kicsi fahej / ami elhagyhato /, reszelt citromhej, izles szerint dio, szaritott gyumolcs

Kelt ostoros rétes

/Nagyon jo kelt kalacs alap turos batyu, lekvaros bukta, kakaos csiga stb…/

A tésztához:

60 dkg liszt

3 tojas sargaja

3 evőkanal olaj

6 dkg kristalycukor

4 dl langyos tej

5 dkg elesztő

1 mokkaskanal so

A töltelékhez:

25 dkg sutőmargarin

20 dkg kristalycukor

3 evőkanal kakaopor

3 tojas felvert habja

Elkészítés:

A tesztahoz valokat egy talban jol bedagasztjuk - az elesztőt csak bele kell morzsolni, nem kell

felfuttatni -, es meleg helyen 50 percig kelesztjuk a duplajara. Ez idő alatt elkeszitjuk a tolteleket: jol

kikavarjuk a margarint a cukorral, bele a kakaoport is. A tesztat lisztezett gyurolapra boritjuk, es 2

egyforma reszre osztjuk - ebből az egyik db-t 3, es a masik db-t is 3 reszre vagjuk majd. Az első 3

db-t egyenkent teglalap alakura nyujtjuk, es megkenjuk kakaos kremmel. (A kremet is 2 reszre kell

elosztani, majd azt is 3-3 reszre.) Az első 3 tekercset ugy feltekerjuk, mint a beiglit - majd harmas

fonassal FONOTT KALACSOT hajtogatunk. Ebből a mennyisegből 2 kalacsunk lesz, melyeket

kikent, magas falu tepsibe teszunk, tetejuket felvert tojassal kenjuk meg. Ugy 20x30 cm tepsit

hasznaljunk, mert akkor jo, ha a kalacs a tepsi falahoz er (mert igy csak felfele novekedhet). 10 perc

pihenes utan kozepes langgal 35-40 percig sutjuk.

Szilvalekváros bukta tortaformában

50 dkg liszt

4 tojassargaja

2 dl tej

2 dkg elesztő

1 cs vanilias cukor

10 dkg porcukor

1 citromhej

Az elesztőt a cukros tejben/langyos/ futtatni, majd beleonteni a liszt kozepebe beletesszuk a

tojassargakat es osszeallitom. Jol kidolgozom robottal. Kelesztem meleg helyen 40 perc kb.

Kinyujtom 1 cm-re es kb 10 x10 es kockakat vagok, kozepebe valamilyen kemenyebb lekvart teszek

es gombocot csinalok. Kivajazott tortaformaba rakom egymasmelle es minden gomboc, minden

oldalat olvasztott vajjal megkenem. Tetejet tojassargajaval kenem es sutom.

Mazsolás császármorzsa

2,5 dl finomliszt

2,5 dl griz

5 dl tej

4 tojas

10 dkg mazsola

5 dkg cukor

4 evőkanal olaj

1 cs vanilias cukor, 1 mokkaskanal so

A lisztet es a grizt osszekeverjuk es hozzaadjuk a tejet es a mazsolat. Jol osszedolgozzuk es 1 orat

pihenni hagyjuk. A tojasok sargajat a cukorral kikeverjuk, hozzaadjuk a sot es a tejes masszahoz

ontjuk. A felvert tojas feherjet a masszahoz adjuk es ovatosan osszekeverjuk.

A serpenyőbe olajat teszunk es kisebb adagokban kisutjuk, kozben apro darabokra szabdaljuk.

Porcukorral, lekvarral talaljuk.

Albert keksz süti

3 cs nagyobb Albert keksz

6 dl tej sűrű kremet főni

4 evőkanal liszt

25 dkg margarin habosra kikeverni

30 dkg porcukor

1 tortabevono

1 cs vanilias cukor

2 evőkanal kakao

Amikor a főzott krem kihűlt, akkor a masik kremmel osszekeverjuk, ket reszre osztjuk es az egyik

felebe kakaot teszunk. A kekszeket valtakozva a feher es barna kremmel megkenve osszeragasztjuk,

majd leontjuk tortabevonoval. Izles szerint dioval meg lehet szorni. Masnap ferden felszeleteljuk.

Pudingos keksz

Hozzávalók:

3 dl tej

4 evőkanal porcukor

1 csomag (49 g) főznivalo csokolade izű pudingpor

1 evőkanal keserű kakaopor

1 nagy doboz kerek haztartasi keksz

12,5 dkg margarin

Elkészítése:

Elkeszitjuk a kremet. Ehhez 2 deci tejet egy kis labasba ontunk, beleszorjuk a porcukrot, es

folforraljuk. A pudingport es a kakaot a maradek tejjel elkeverjuk, majd lassan a forro tejbe

csorgatjuk. Szunet nelkul kevergetve kis langon addig főzzuk, amig sűrű pudingot nem kapunk.

Ezutan levesszuk a tűzről, a margarint jol elkeverjuk benne, es megvarjuk, amig langyosra hűl. Egy

nagy, hosszukas talcara, kb. 40 cm hosszu alufolia darabot fektetunk. A kekszeket egyenkent

megkenjuk a kakaos kremmel, es egymashoz tapasztjuk őket, hogy rudat alkossanak. Ezt a keksz

rudat az alufolia kozepere fektetjuk, es szorosan beletekerjuk. Hűtőszekrenybe tesszuk, es 1 napon at

pihenni hagyjuk. Talalaskor kicsomagoljuk, eles kessel ferden, 1 centi vastag szeletekre vagjuk. Ne

feljunk, nem fog szetesni, a krem osszefogja.

Nagymama csörögéje

2 osszemarek liszt

2 tojas, 1 dionyi zsir

keves so, cukor

langyos viz a gyurashoz

Mindent osszedolgozok, ugy, hogy lagy tesztat kapjak. Vekonyra elnyujtom es olvasztott zsirral

megkenem, majd osszehajtogatom es pihentetem kb 30 percig. Ezt a műveletet tobbszor kell csinalni.

Derelyevagoval vagom es vilagosra sutom. Porcukorral es lekvarral talalom.

Andi csörögéje

2 pohar tejfol

15 dkg cukor

1 kg liszt, 1 cs sutőpor

4 tojas

pici szodabikarbona

izles szerint so

A hozzavalokat eldolgozom, ugy, hogy lagy tesztat kapjak. Pihentetem. Derelyevagoval vagom es

vilagosra sutom. Porcukorral es lekvarral talalom.

Rétes tészta

30 dkg liszt

1 doboz kefir

15 dkg margarin

A hozzavalokat jol eldolgozni es 5 orat a hűtőben tarolni. Ezutan 5 gombocot formalni belőle,

vekonyra elnyujtani es tetszőleges toltelekkel megtolteni. Olyan, mint a retes.

Joghurtos gyümölcsös süti

2 pohar joghurt A hozzavalokat jol eldolgozom a tepsibe ontom,

2 pohar cukor a tetejere friss vagy befőtt gyumolcsot teszek.

4 tojas Sutes utan fahejas cukorral megszorom.

3 pohar liszt

1 cs sutőpor

1 cs vaniliascukor

Poharas meggyes süti

1 pohar tejfol A tojast, cukrot, olajat, tejfolt jol eldolgozni,

1 pohar etolaj majd hozzaadni a sutőporos lisztet.

2 pohar cukor Mindent jol elkeverni, kikent tepsibe onteni, meggyel megszorni es sutni.

3 pohar liszt Vegul porcukrozni.

4 tojas

1 cs sutőpor

Finom túros

40 dkg liszt

10 dkg porcukor 3 reszre osztani

1 cs sutőpor

1 kg turo

20 dkg porcukor 2 reszre osztani

3 tojas

Mazsola

Osszeallitasa: liszt – toltelek – liszt – toltelek - liszt es vegul egy csomag olvasztott margarint a

tetejere locsolunk. Lassu tűzon sutjuk.

Lusta asszony rétese

30 dkg liszt

20 dkg cukor

1 cs sutőpor

50 dkg tehenturo

4 egesz tojas

5 dl tej

1 pohar meggy

1 cs vanilias cukor

A cukrot, a lisztet es a sutőport szarazon osszekeverjuk. A margarinnal nagy tepsit kikenunk, es a

lisztes keverek felet egyenletesen beleszorjuk. Erre ramorzsoljuk a turot, majd a meggyet vagy a

mazsolat. A lisztes keverek masik felevel betakarjuk. A tojasokat villaval habosra verjuk, majd

osszekeverjuk a vanilias cukorral es a tejjel, valamint olvasztott keves margarinnal. Szepen raontjuk

a tesztara, ugyelve arra, hogy a tejes ontet mindenhol fedje. Előmelegitett sutőben, kozepes langon

kb. 45 percig sutjuk.

Reszelős túrós

40 dkg liszt

25 dkg margarin

12 dkg porcukor

. cs sutőpor

1 cs vanilias cukor

1 tojassargaja

3 kaveskanal kakao

Töltelék:

50 dkg turo

20 dkg porcukor

1 cs vanilias cukor

1 evőkanal liszt

3 tojassargaja

3+1 tojashab

A teszta hozzavaloit jol eldolgozzuk, majd az egyik felet a tepsibe reszeljuk. Az elkeszitett tolteleket

rarakjuk es a teszta masik felet rareszeljuk. Előmelegitett sutőben sutjuk.

Túró egér

3 tojas

25 dkg turo

6 evőkanal liszt

A tojasokat kikeverem, majd a turoval es a liszttel osszedolgozom.

Kanallal kis halmokat szaggatok es a forro olajban kisutom. Porcukorral meghintve talalom.

Üdítő szelet

7 tojassargaja

7 evőkanal cukor

5 evőkanal liszt

2 evőkanal kakao Piskotat sutunk.

7 tojas kemeny habja

1 dl etolaj

1 cs sutőpor

Töltelék:

3 evőkanal porcukor

1 cs vaniliascukor Kikeverni.

25 dkg margarin

25 dkg turo

Teteje:

7 dl szensavas uditő Megfőzzuk es ha langyosra hűlt belekeverunk 8 evőkanal

2 cs vaniliaspuding porcukrot es 1 cs vaniliascukrot.

Boci szelet

11 evőkanal cukor A tojasok sargajat a cukorral habosra keverjuk, majd

11 evőkanal olaj beledolgozzuk a tobbi hozzavalot, legvegen a tojasok

15 evőkanal tej felvert habjat.

15 evőkanal liszt Zsirozott, lisztezett tepsibe rakjuk.

2 evőkanal kakaopor

4 tojas

1 cs sutőpor

Töltelék:

50 dkg turo A hozzavalokat jol eldolgozzuk es kis kanallal a tesztara

4 evőkanal buzadara kanalazzuk, nem baj, ha belesullyed a tesztaba.

1 tojas Sutes utan, ha kihűlt tarka lesz a teszta, mint a boci.

20 dkg cukor

1 cs vaniliascukor

Bagolyszemes túrószelet

Bagolyszemes túrószelet

1 csipet so

4 db tojas

1 cs vanilias pudingpor

2 cs vanilias cukor

12,5 dkg margarin

25 dkg cukor

50 dkg turo

A golyókhoz

3 evőkanal kakaopor

2 db tojas

15 dkg cukor

20 dkg liszt

13 dkg margarin

1/2 csomag sutőpor

Bagolyszemes túrószelet

Hozzalatok a masszahoz: a tojasok sargajat elvalasztom a feherjetől. A sargajat es a tobbi hozzavalot

lehetőleg geppel, alaposan osszekeverem.

A feherjekből pici soval kemeny habot verek, s ovatosan beleforgatom a masszaba. A kakaos

tesztabol kisebb gombocokat gombolyitek, es a kivajazott, kilisztezett tepsibe atlos sorokban

lerakom. Erre simitom ra a masszat, de ugy, hogy a gombocok teteje kikukucskaljon. Előmelegitett

tepsiben 20-25 percig sutom. Megvarom, hogy kihűljon, mert csak akkor lehet szepen vagni. Minden

szeletre jusson egy-egy bagolyszem.

A golyókhoz

A golyokhoz valo alapanyagokat, azaz a margarint, a lisztet, a cukrot, a tojast, a kakaot pici

sutőporral osszedolgozom, es pihenni teszem.

Kráter

Tészta:

5 db tojassargajat

25 dkg porcukorral kikeverjuk, hozzaadunk

1dl tejet,

1 dl etolajat,

2 evők kakaoport,

25 dkg lisztet, 1 cs sutőport vegul a 5 tojas kemeny habjat.

Nagyobb tepsibe (gaztepsi) ontjuk es vizes kanallal a tetejere szaggatjuk a kihűlt pudingot, es

margarinnal kikent előmelegitett sutőben, 180-200 fokon kb. 20-25 perc alatt megsutjuk.

Krém:

6 dl tejből, 2-3 evőkanal cukorral,

2 cs vanilia pudingot főzunk, megvarjuk mig kihűl.

Máz:

1 nagy pohar tejfolt 4 evőkanal cukorral es 1 vanilias cukorral, reszelt citromhejjal elkeverunk es

rakenjuk a forro tesztara, es par percre visszatoljuk a sutőbe.

Túrós-kakaós kevert

A tésztához:

1 tojas

25 dkg cukor

5 dkg puha margarin

. l tej

4 dkg kakaopor

25 dkg liszt

1 sutőpor

A túrókrémhez:

25 dkg turo

4 evőkanal cukor

4 evőkanal tejfol

. cs. vanilias pudingpor

1 cs. vanilias cukor

A lisztben elkeverem a sutőport, majd mindent egy keverőedenybe teszek es egy mixelő ruddal sima

tesztava keverem. Sutőpapirral belelt kozepes tepsibe ontom.

A turokrem hozzavaloit is egy keverőedenybe teszem, majd ezt is a mixelő ruddal keverem

kremesre. A turokremet habzsakba toltom vagy egyszerűen egy nylon zacskoba, aminek a sarkabol

levagok akkorat, hogy kisujjnyi vastagsagban tudjam kinyomni belőle a kremet, majd

kacskaringosan a tesztara nyomom.

Előmelegitett 200 C-os sutőben megsutom. Ha mar erzem az illatat, egy fogpiszkalot szurok bele.

Ha mar nem tapad ra a teszta, elkeszult.

Túrós vagy Lekváros bukta

Hozzávalók:

30 dkg liszt+ meg amennyit felvesz a dagasztasnal

2 dkg elesztő

1 kaveskanal sutőpor

0,75 dl natur joghurt

0, 75 dl etolaj

0,75 dl langyos tej

1 kisebb tojas

4 evőkanal cukor

1 cs vanilias cukor

1 csapott kaveskanal so

Elkészítés:

A langyos tejben felfuttatjuk az elesztőt. A lisztet egy talba szitaljuk, hozzaadjuk a maradek cukrot, a

vanilias cukrot, a sot, a sutőport, es osszekeverjuk. Ezutan az elesztős tejet osszekeverjuk a

joghurttal, az olajjal, majd a liszthez adjuk a felvert tojassal egyutt, es bedagasztjuk a tesztat. Ha

ragadna, adjunk hozza lisztet. Ezt kovetően megkelesztjuk, majd lisztezett feluleten atgyurjuk. Ujjnyi

vastagra kinyujtjuk, teglalapokat vagunk es lekvarral megtoltjuk, majd feltekerjuk.

Sutőpapirral belelt tepsire tesszuk a buktakat, es fel orat letakarva kelesztjuk, majd felvert tojassal

vagy tojassargajaval megkenjuk. Előmelegitett sutőben 180 fokon 25-30 perc alatt pirosra sutjuk.

Porcukorral megszorva kinaljuk.

Aljnélküli túrós

Hozzávalók:

1 kg turo

15 dkg lagy margarin

5 evőkanal buzadara

2 evőkanal liszt

10 evőkanal kristalycukor

4 egesz tojas

csipet so, reszelt citromhej

1-2 csomag vanilias cukor

1 mokkaskanal szodabikarbona ( vagy fel csomag sutőpor )

Tetejére:

1 pohar tejfol

1 evőkanal liszt

1 tojas

A hozzavalokat osszekeverjuk, kozepes meretű lisztezett, zsirozott tepsibe ontjuk. A tetejere valokat

kikeverjuk, evőkanallal racsurgatjuk es elsimitjuk a tetejen.

Forro sutőben kozepes langon szep pirosra sutjuk. (Kb : 40 perc)

Túrós süti

/ Andi–fele /

. kg turo Az egeszet jol osszekeverjuk, es vajazott-lisztezett tepsibe ontjuk.

4 evőkanal cukor Lassu tűznel sutjuk.

4 evőkanal liszt

2 kis doboz tejfol

4 tojas

1 cs vanilias cukor

. cs sutőpor

citromhej

mazsola

Másik változat:

1 kg turo

15 dkg puha vaj

egy pohar /kb 2 dl/ cukor

1 evőkanal citromle

1 citrom reszelt heja

1 cs boubon vanilias puding

1 evőkanal liszt

4 tojas

mazsola

Egy keverőtalba tesszuk a turot es vajat, villaval jol osszedolgozzuk. Hozzaadjuk a pudingport,

cukrot, citromlet, citrom reszelt hejat es a lisztet. Robot geppel jol osszedolgozzuk es a tojasokat

egyenkent keverjuk hozza. Addig keverjuk, amig kremes allagu nem lesz.

Előmelegitett sutőben lassu tűznel kb 180 fokon 40-45 percig sutjuk. Amikor mar nem forro

porcukorral megszorjuk.

Túrós mazsolatorta

A tésztához:

 

/ 26 cm-es tortaforma /

30 dkg liszt

10 dkg cukor

20 dkg margarin

1 tojas

1 citrom reszelt heja

A töltelékhez:

80 dkg turo

1 kis doboz tejfol

4 tojas

25 dkg cukor

3 cs vanilias cukor

1 citrom reszelt heja

pici so

30 dkg mazsola

2-3 evőkanal liszt (a turo savotartalmatol fugg)

Elkészítés:

A tesztahoz a vajat a liszttel elmorzsoljuk. Hozzaadjuk a tojast, a cukrot es a citromhejat.

Kerek cipova gyurjuk, es lisztezett deszkan vekonyra kinyujtjuk. Egy kerek tortaforma aljat es

oldalat kibeleljuk vele.

A toltelekhez a turot osszetorjuk, picit megsozzuk, belekeverjuk a tejfolt es a tojasok sargajat.

Hozzaadjuk a cukrot, a vanilias cukrot, a reszelt citromhejat, belekeverjuk a beaztatott mazsolat.

A tojasok feherjet kemeny habba verjuk, es beleforgatjuk a turoba. Attol fuggően, hogy mennyire hig

a turonk, 2-3 evőkanal lisztet keverunk bele. A mazsolas turokremet raontjuk a tesztara, es

előmelegitett 150 fokos sutőben megsutjuk.

Cseh bögrés sütemény, (bögrés túrós)

Tésztához:

2 bogre retesliszt

1 bogre tej

1 bogre cukor

1 cs sutőpor

1 tojas

12,5 dkg margarin

A töltelékhez:

50 dkg turo

10 dkg cukor

2 dl tejfol

1 cs vanilias cukor

Elkészítés:

A margarint a cukorral habosra keverjuk, majd hozzaadjuk a tojast is. A reteslisztet elkeverjuk a

sutőporral, majd az előbbiekhez adjuk. Hozzaadunk 1 bogre tejet. Az egeszet jol osszekeverjuk, majd

margarinozott, lisztezett tepsibe ontjuk. A toltelek hozzavaloit is osszekeverjuk, raontjuk a tesztara.

Előmelegitett sutőben, 180 fokon 30-35 percig sutjuk.

Tejfölös csodabogár

Hozzávalók:

 

/ a tepsi31*23 cm /

20 dkg liszt

30 dkg cukor

1 nagy doboz tejfol ( 375 gramm )

2 tojas

1 cs sutőpor

10 dkg tortadara

Elkészítés:

A liszttel keverjuk el a sutőport majd adjuk hozza a tejfolt, a cukrot, a tojasokat es jol keverjuk ossze.

A legvegen keverjuk bele a tortadarat, hogy ne legyen ideje elazni. Sutőpapiros tepsibe teve tegyuk

az előmelegitett sutőbe 160-170 fokon 30 perc alatt sussuk keszre ugy, hogy ne nyitogassuk a sutő

ajtajat, ez nagyon fontos.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Címkék

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu