Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fontos.

Süllyedős meggyes

Hozzávalók:

4 db nagy vagy 5 db kisebb tojas

25 dkg margarin

25 dkg cukor

25 dkg liszt, 1 cs. sutőpor

kb. 60 dkg magozott meggy

A szobahőmersekletű margarint a cukorral jo habosra keverem. Egyenkent hozzakeverem a

tojasokat, majd a sutőporral elkevert lisztet. Addig keverem geppel, mig az egesz habos, kremes

allagu lesz. Ettől majd nagyon konnyű es puha lesz a teszta. Egy tepsit kibelelek sutőpapirral. (Ha

keves a meggy es kisebb tepsibe teszem, akkor vastagabb lesz a teszta, de ez a mennyiseg eleg egy

nem tul nagy merető sutő tepsijebe.) Igy a teszta kicsit laposabb lesz, de tobb gyumolcs fer el rajta.

A meggyet megszorom liszttel, mert igy sules kozben nem sullyed el az osszes gyumolcs, hanem

jobban eloszlik a tesztaban es 200C-os sutőben megsutom.

Pöstyéni túrós

Hozzávalók:

8 tojas

8 evőkanal cukor

8 pupos evőkanal retesliszt

35 dkg turo

2 - 3 evőkanal cukor

5 dkg mazsola

1 citrom reszelt heja

A turot a cukorral, a mazsolaval es a reszelt citromhejjal osszekeverem. A tojasfeherjeket a cukorral

habba verem, es a sargajakat ovatosan hozzaadom. Ket reszre osztom. Az egyikbe, mint a

piskotatesztaba, a lisztet keverem, a masik felet meg ovatosan beleforgatom a turokrembe.

Egy papirral belelt tepsibe előszor a piskotateszta 2/3-at simitom, majd erre kerul a turos keverek.

Tetejet a maradek piskotamasszaval beracsozom, a racsok koze baracklekvart teszek es 180 C-os

sutőben kb. 30 perc alatt megsutom /tepsi:25*35/. Kockara vagva, vanilias porcukorral meghintve

talalom.

Kígyórétes

Hozzávalók:

kb. 1 dl langyos tej

2 dkg elesztő

2 evőkanal cukor

1 egesz tojas + 1 tojassargaja

20 dkg vaj

50 dkg liszt, csipet so

Az elesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd osszegyurjuk a felolvasztott vajjal es a tobbi

hozzavaloval. A tesztat 4 cipora osztjuk, majd mindegyikből tepsi hosszusagu es kb. 20 cm

szelessegű teglalapokat nyujtunk. A lap hosszabbik oldalait kb. 8 cm melysegben ferden

bevagdossuk. A teszta kozepere tesszuk a tolteleket, majd a bevagdalt szeleket keresztbe, egymasra

hajtogatjuk. Tojassargajaval megkenjuk es előmelegitett sutőben 180 fokon sutjuk, mig szep piros

lesz. Ha kihűlt porcukorral megszorva talaljuk. A toltelek lehet meggy, turo, dio, mak, stb.

Túrós és almás mákos házi rétes

Hozzávalók:

kb. 10 dkg liszt (lehet tobb is, attol fuggően, hany rudat akarsz kesziteni)

1 tojas

csipet so

tej, amennyit felvesz

Rántáshoz:

14 dkg zsir vagy sutőmargarin

14 dkg liszt

Túrós töltelék:

1/2 kg turo

3 evőkanal cukor

mazsola

reszelt citromhej

2 vanilias cukor

1 kis pohar tejfol (20%-os)

Almás töltelék

 

:

1 kg alma

20 dkg porcukor

20 dkg daralt mak

Elkészítése

 

:

A hozzavalokbol kalacs lagysagu tesztat keszitesz. Ezt vekonyra kinyujtod.

A lisztből es a zsirbol vagy sutőmargarinbol, csinalsz egy egyszerű rantast, es ezzel megkened a

kinyujtott tesztat. Osszehajtogatod, es pihenteted 50 percet. Ezalatt elkeszited a toltelekeket. En

turosat, es almasat szoktam csinalni. A turot osszetorod, beleteszed a hozzavalokat, kremesre

keszited, es felhasznalasig hűtőbe teszed. Az almat megpucolod, lereszeled, belekevered a porcukrot

es a makot. A tesztat annyi reszre vagod, ahany rudat szeretnel. Egyesevel kinyujtod,

hajszalvekonyra, de vigyazz, ne szakadjon. Lazan megtoltod mindegyiket, es mint a beiglit

feltekered. Egesz tojassal lekened, amikor feltekerted, es kozvetlenul sutes előtt is kend le. 180C

fokos sutőben szep pirosra sutod.

Túrós – Almás - Meggyes linzer

/mami-fele/

50 dkg liszt

10 dkg cukor

20 dkg margarin

1 tojas

1 cs sutőpor

so

1 kis doboz tejfol

A hozzavalokat jol osszedolgozzuk, ha nem elegendő a tejfol akkor meg adunk hozza. Ket reszre

osztjuk es a toltelekkel megtoltjuk. A tolteleket izles szerint keszitjuk el. Meggyet es az almat is

pudinggal osszefőzzuk.

Előmelegitett sutőben kb. 20 percig sutjuk.

Túrós-gyümölcsös rakott piskóta

Hozzávalók:

1 cs vanilias pudingpor

2 db tojas

1 dl eperszorp

30 dkg erdei gyumolcs

10 dkg cukor

3 dl tej

1 cs vanilias cukor

30 dkg babapiskota

35 dkg turo

A tojasok sargajat kikeverjuk a cukor harmadaval meg a vanilias cukorral, es osszedolgozzuk az

attort turoval. A tojasok feherjet kemeny habba verjuk a masodik harmad cukorral. A tejből a

szorppel (vagy 1 dl befőttlevel), a maradek cukorral es a vanilias pudingporral sűrű kremet főzunk.

Levesszuk a tűzről, s ha kihűlt, ovatosan belekeverjuk a tojashabot meg a turot. A piskotakkal

kirakjuk egy tal aljat. Beboritjuk annyi kremmel, hogy eltakarja a piskotakat, majd megrakjuk a

megmosott es lecsepegtetett gyumolcsokkel. Addig retegezzuk, amig tart a hozzavalokbol. A vegen a

tetejere krem kerul. Ha kihűlt, egy napra a hűtőszekrenybe tesszuk pihenni. Talalaskor a tetejet

megszorjuk fahejas porcukorral, es gyumolccsel diszitve kinaljuk.

Túrós – mákos - meggyes rétes

2-3 evőkanal mez

1 dl tej

25 dkg daralt mak

1 cs vanilias cukor

6 dkg porcukor

1 db tojas

1 db citrom

25 dkg turo

1 evőkanal rum

1 evőkanal mazsola

1 cs reteslap

1 csipet őrolt fahej

30 dkg meggybefőtt

2 evőkanal etolaj

A tojasfeherjet kemeny habba verjuk. A turot attorjuk, jol kikeverjuk a tojas sargajaval, a

porcukorral, a citrom reszelt hejaval meg a vanilias cukorral. Ezutan ovatosan hozzaadjuk a felvert

tojashabot, valamint a rumban aztatott mazsolat. A makos toltelekhez a tejet felforraljuk,

belekeverjuk a daralt makot meg a mezet, csipetnyi őrolt fahejjal izesitjuk.

A reteslapokat harmasaval tiszta konyharuhara teritjuk, retegenkent beolajozzuk. Egyenletesen

elkenjuk rajta a maktolteleket, majd erre rasimitjuk a turotolteleket. Megszorjuk a lecsopogtetett

meggybefőttel, majd a konyharuha segitsegevel a retest feltekerjuk.

A rudak tetejet is beolajozzuk, a tekercseket olajjal kikent tepsire helyezzuk, s 170 fokra

előmelegitett sutőben kb. 25 perc alatt megsutjuk. Porcukorral meghintve talaljuk, vaniliasodot is

kinalhatunk hozza

Tóthék Rákóczi túrósa

Hozzávalók:

25 dkg liszt

12 dkg cukor

12 dkg vaj, 1 db citromheja, 1 db tojassargaja

1 dl tejfol, 1 cs. sutőpor

Krém :

20 dkg cukor

75 dkg turo

4 db tojassargaja, 9 dkg zsemlemorzsa, 1 cs vanilias cukor

Tetejére:

16 dkg porcukor

8 db tojasfeherje

A sutőport beleszorjuk a megszitalt lisztbe, hozzaadjuk a vajat, a cukrot, a tojassargajat, a tejfolt, a

citromhejat, majd az egeszet osszegyurjuk. Foliaba csomagoljuk, es legalabb egy oran at a hűtőben

pihentetjuk. A pihentetett tesztat lisztezett deszkan kb.1 cm vastagsagura kinyujtjuk, beletesszuk egy

sutőpapirral belelt tepsibe, megszurkaljuk, es előmelegitett sutőben, 180 fokon rozsaszinűre sutjuk.

Ezutan raszorjuk a zsemlemorzsat, megkenjuk a turos toltelekkel, majd visszateve sutőbe keszre

sutjuk. A tojasok feherjet a porcukorral kemeny habba verjuk, es rasimitjuk a kesz sutemenyre. A

langyos sutőbe epp csak addig tesszuk vissza a tepsit, hogy szepen raszaradjon a hab a tetejere.

Túrós lepény

Hozzávalók:

20 dkg liszt

3 dkg margarin

1dl tej, 1,5 dkg elesztő, 2 dkg cukor, 1 tojassargaja

Töltelék:

25 dkg turo

5 dkg cukor

1 tojas, 1 vanilias cukor, mazsola

Készítés:

A hozzavalokbol kelt tesztat keszitunk. Mikor megkelt, kinyujtjuk kerek tepsi nagysagura.

A toltelek hozzavaloit is osszekeverjuk, es rasimitjuk a teszta tetejere.

A sutőt előmelegitjuk, es 190C-on szep rozsaszinűre sutjuk.

Gyümölcs kocka

Tészta:

0,5 kg turo

4 dl tejfol A hozzavalokat osszedolgozzuk es megsutjuk.

4 tojas

4 evőkanal liszt, 4 evőkanal cukor

citromhej, mazsola, 1 cs sotőpor

Krém:

1 l tej Sűrű kremet főzunk es a megsult tesztara tesszuk.

3 cs vaniliaspuding Tetejere gyumolcs+zsele.

vaniliascukor

Büfés túrós

Tésztához:

 

/34x35 tepsi/

25 dkg liszt

15 dkg margarin

10 dkg cukor

1 tojas, 1/2 cs sutőpor, keves tejfol

Töltelékhez:

50 dkg turo

4 tojas

2 cs vanilias cukor

2 dl tejfol

20 dkg cukor

10 dkg liszt

0,5 l tej, 6 evőkanal cukor

Elkészítés:

Egy nagy gaztepsit kivajazunk es felretesszuk. A teszta hozzavaloit osszegyurjuk es a kivajazott

tepsibe belenyomkodjuk (egyenletesen elosztva). Szorjunk ra lisztet, mert igy nem ragad.

A turohoz hozzaadjuk a tojassargakat, a cukrokat, a lisztet, a tejfolt es jol osszekavarjuk, majd

hozzaontjuk a tejet. Ne ijedjunk meg, nagyon hig lesz, de sutes kozben szepen megszilardul!

Raontjuk a tesztara es betesszuk sulni előmelegitett 200 fokos sutőbe, kb. 20 percre.

Kozben a tojasfeherjeket habba verjuk, ha kemeny, 6 pupos evőkanal cukrot teszunk bele es tovabb

verjuk (Jo kemeny hab legyen!)

A 20 perc leteltevel kivesszuk a tesztat, es a habot ovatosan a tetejere kenjuk, nem baj, ha a

turotoltelek teteje ekkor meg lagy. Kb 10 percre visszatesszuk a sutőbe. Megsutjuk a habot is rajta.

Ha kesz, hagyjuk hűlni, majd a tetejere kakaoport szitalunk es szeleteljuk.

Francia túrós pite

Tésztához:

 

/25x20 tepsi /

25 dkg liszt

12 dkg margarin

1 tojassargaja

1/2 cs sutőpor

5 dkg porcukor

1/2 dl tej

Töltelékhez:

1 cs vanilias cukor

50 dkg turo

1 tojassargaja +2 tojasfeherje

izles szerint cukor, citromhej, mazsola

Krémhez:

1 cs vaniliapuding

5 dl tej

4 evőkanal cukor

Elkészítés:

A teszta hozzavaloit osszegyurjuk, 1/3 -at felretesszuk, ebből megcsinaljuk a racsokat, a tobbit a

tepsibe nyujtjuk. A toltelek hozzavaloit osszekeverjuk, majd felverjuk a tojasfeherjet habnak, es azt

is belekeverjuk. Ezt a turos kremet a tesztara kenjuk. Majd a pudingot a tejjel es a cukorral felfőzzuk,

es meg melegen a turokremre ontjuk. Vegul beracsozzuk a tesztat.

Előmelegitett sutőben180 fokon, 40 percig sutjuk.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Címkék

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu