Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Még csak négy hete. A suli elkezdődött, gördülékenyen, ami a beiratkozást illeti. Egy telefon volt csak, és máris tudtuk, hova kell menni a fiúval. New Brunswick sokak szerint már régen nem az, ami volt. De hogyan is értelmezhető ez? Tulajdonképpen nagyon egyszerűen: átformálódott a város képe, a város demográfiai összetétele. Régen, vagyis európai mértékkel mérve tegnap, a város még tömve volt magyarokkal, de erre már csak elvétve emlékeznek néhányan. Azóta hemzseg a város a dél-amerikai bevándorlóktól, így már előre sejtettük, hogy a gyerek a kisebbséghez fog tartozni, a kissebbségen belül.

 

 

A városi iskolák igazgatóságának hatalmas épületében angol teszten esett át a mi kis magyar barátunk. Maga a hely is zengett a dallamos spanyolajkú beszédtől. A “Signore” megszólítás a hivatal képviselőitől ekkor még mosolyt csalt arcomra, ami azóta lassan lefagyott. A teszt után kedvesen tájékoztatott az osztályvezető, hogy az ötödik osztálynak, sőt az egész városnak ékessége lesz ez a magyar gyermek. Rá is mutatott a hölgy a falon lógó színes statisztikára, ami más és más nemzeteket ábrázolt, arra célozván, hogy az egy szem ukrán gyermek mellett ott fog díszelegni még egy európai nemzet, a magyar, s annak képviselője. Nem mondanám, hogy meghatódtunk, inkább meglepődtünk, hiszen körülbelül tizenöt más nemzet volt a listán. Azon nemzetek 98 százaléka pedig messze áll mind az európai, mind az amerikai kultúrától. Kiváncsiságunk fokozódott, s egyben meg is könnyebbültünk, hogy a fiút a gettós állami iskoláktól távoli Lincoln iskolába sorolták be, ami Brunswick egyetemi része mellett található. Szóval vállat vontunk. Gondoltuk, nem árt a gyereknek egy kis kulturális edződés, jobb megismerni és tanulni más emberek szokásaiból.

népszava.com

Címkék: Amerika iskola

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu