Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A végül 33 fősre gyarapodó csoport 1804. május 14-én indult útnak. A társulat igen vegyes összetételű volt: York, a rabszolga és Sacagawea, egy indián asszony is velük tartott, amikor Clarkék elindultak Camp Dubois-ból. Hamarosan találkoztak Lewisszal is, aki a Missouriban lévő Saint Charlesban csatlakozott hozzájuk. Végül a Missouri folyó mentén, nyugatra haladva negyvenre nőtt a létszám. A Corps of Discovery (Felfedezőtestület) névre keresztelt csapat egyetlen tagját veszítette el: 1804. augusztus 20-án Charles Floyd őrmester hunyt el, alighanem vakbélgyulladás miatt.

A csapat a Missouri folyón egészen a mai Kansas City-ig jutott el. Majd a mai Omaháig mentek tovább, ez Nebraska fővárosa jelenleg. Ekkor még mindig a Missouri mentén haladtak, de immár észak felé. Ezután nyugatra fordultak, és átvágtak a Sziklás-hegységen. Leereszkedtek a Clearwater és a Snake folyókon és végül a Columbia folyó mentén jutottak el Portlandig. Portland ma az USA csendes-óceáni partvidékének északi részén fekszik, s Oregon állam legnagyobb városa. Ez a település még a szárazföld belsejében, a Columbia partján van, de a Corps of Discovery folytatta útját, és nem sokkal ezután elérték az óceánt – ekkor már 1805 nyarát írták.

geographic.hu

Címkék: Amerika utazás

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu