Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

De térjünk vissza Lewishoz és Clarkhoz! Az ő útjukat az inspirálta, hogy a francia birtokok megszerzésével kitágult az USA horizontja, s főleg az északi részeken, már nagyon közel kerültek a Csendes-óceáni partokhoz. (Délen még a spanyolok tartották magukat, később pedig a mexikóiakkal kerültek szembe az amerikaiak.)

A vásárlás után néhány héttel az akkori amerikai elnök, Thomas Jefferson megszavaztatta a kongresszussal, vagyis a törvényhozással, hogy 2500 dollárt adnak egy nyugati felfedezőút finanszírozására. Az útra „intelligens katonatiszteket” kerestek, akik tíz-tizenkét emberrel nekivágnak az ismeretlennek. Feladatuk már ekkor is az volt, hogy a nyugati óceánig eljussanak. A katonáknak tanulmányozniuk kellett az indián törzseket, növénytani, geológiai és állattani jegyzeteket is készíteniük kellett. Az elnök Meriwether Lewis kapitányt szemelte ki az expedíció vezetőjének. Lewis pedig hadnagyának William Clarkot választotta.

geographic.hu

Címkék: Amerika utazás

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu