Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Idézetek egy amerikai szülész-belgyógyász könyvéből.

 

3. szemelvény.  / Keresd az előző részeket is! /

 

Amikor a gyerek beteg lesz.  Folytatás.

A gyermekbetegségek egy másik nagy csoportja a szerzett, vagy örökölt fehérjesavaktól ered. Ezek a savak nem a nyálkahártyán, hanem a nyirokrendszeren keresztül ürülnek, ami érinti az orr és a torok nyálkahártyáját, így például a mandulát is. A mandula, a garat, az orrmandula, a középfül és a csecsnyúlvány (masztoid) betegségei, a diftéria, a gyermekbénulás, a tífusz, a reuma és a reumás szív mind a fehérjesav-mérgezésnek a következménye. Nem szabad elfelejtenünk, hogy bár a fejlődő gyermek számára a tej a legjobb fehérjeforrás, ha a tejet pasztörizáljuk, forraljuk, szárítjuk, fagylaltá fagyasztjuk, savanyítjuk, szintetikus vitaminokkal dúsítjuk, csokoládésziruppal keverjük, többé már nem negfelelő táplálék a gyermeknek. Nem tudom eleget hangsúlyozni ennek a fontosságát! Ezek a mesterséges tejtermékek csak rothadnak a gyermek gyomrában és káros fehérjesavakat termelnek.

.

Mandulagyulladás.

.

A helyettesítő kiválasztás leggyakoribb helye a mandula - a torok nyálkahártyáján elhelyezkedő nyirokmirigy. A mandula a végpontja annak a hasonló, de mélyebben fekvő nyirokmirigyekből álló láncnak, amely a belekből fut felfelé és ágazik szét a nyakban.

A felszinre törő mérgező fehérjesav olyan erősen irritáló hatású lehet, hogy a mandulaszövetek gyulladását okozza, innen ered a betegség elnevezése, a mandulagyulladás. Néha a gyulladás nem éri el a mandulát, hanem megakad egy, vagy több nyaki nyirokmirigynél, amelyek megduzzadnak és fájdalmas csomót okoznak a nyakban. A sebészek könnyű prédát találnak az egyszerűen elérhető, felszínen elhelyezkedő mandulában, ezért már jó pár milliót eltávolítottak belőlük.

A műtéteket követő javulás jórészt annak az önkéntelen böjtnek az eredménye, ami a műtét fájdalmas következményeivel akaratlanul is együtt jár. A torok túlságosan gyulladt és sebes és ez igen fájdalmassá teszi a nyelést. Később, megfosztva ettől a két legértékesebb kijárattól, a test más nyirokszöveteket keres, amelyek szintén a nyálkahártyával érintkeznek. Ezután majd az orr, a torok, a homlok és orrmelléküregek, a gyomor, a belek és a vakbél nyirokcsomói próbálják meg átvenni a feláldozott mandulák szerepét. Mindez egy sor új betegséghez vezethet, amik közül a vakbélgyulladás vezeti a listát.

.

Gyermekbénulás.

.

A gyermekbénulás aránylag ritka betegség és a legtöbb esetben csak enyhe tünetekkel, lázzal, náthával, nyakmerevedéssel jár, de az előfordulások két százalékában súlyos izombénulást okozhat. Úgy vélem, a betegséget (amiről azt tartják, hogy a felsőlégúti nyirokedények váladékában szaporodó vírus okozza) akármelyik mérgező fehérjesav kiválthatja. Mégis, van egy speciális sav, amit a gyermekbénulás vírusa leginkább kedvel és ennek a legáltalánosabb forrása a belekben rothadó fagylalt. A gyermekbénulás legvadabbul azokat a gyermekeket támagja meg, akik igen sok fagylaltot esznek. Ennek egyik bizonysága, hogy a betegség mindig a nyári fagylaltszezon csúcsán terjed a leginkább. Ezzel szemben a középfül és a csecsnyúlvány betegségeivel tapasztalatom szerint leginkább azok a gyermekek küzdenek, akik sok tojást, vagy tojástartalmú ételt esznek.

.

Reuma.

.

Egyike a gyermekkor legszükségtelenebb és .......

.

Folytatása következik!

Címkék: egészség

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu