Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:


Hogyan szerezzük vissza a rugalmasságunkat? Nyújtási tippek

65272_129280_normal



A szoptatós kismamák sokszor azt tapasztalják, hogy ízületeik éppoly lazák (vagy akár még lazábbak), mint szülés után voltak. Az ízületi szalagok a szoptatással járó hormonális változások hatására is meglazulhatnak. Napi 5-10 perces nyújtási gyakorlatok csökkentik a sérülések számát és növeli az ízületek mozgástartományát. A nyújtás emellett csökkenti az izommunka után jelentkező fájdalmat, javítja a testtartást, csökkenti a stresszt és általában javítja a közérzetet.
 

Biztonságos nyújtási tippek:


  • Bemelegítés nélkül nem lehet az izmokat nyújtani, így mindenképpen ajánlott valami könnyű mozgás, például séta, a nyújtási gyakorlatok előtt.
  • A nyújtást a testmozgás levezető részéhez kapcsoljuk, mely során először a végzett gyakorlatok iramát lassítsuk. Ennek köszönhetően a test ellazul, és a nyújtás biztonságosabbá válik.
  • Lassan végezzük a nyújtást, addig a pontig, amíg már egy enyhe feszülést észlelünk. Tartsuk ezt a pozíciót 10-20 másodpercig és lélegezzünk mélyeket. A nyújtás sosem lehet fájdalmas, ha az, akkor már túllépett a biztonságos nyújtási ponton!
  • Kerüljük az ugrándozást – szökdelést nyújtás során, mert ez nem segíti a nyújtást és sérülésekhez vezethet.
  • Statikus nyújtási gyakorlatokat végezzünk, amely során gyermekünk mellettünk lehet.
  • Adjunk időt a testünknek, hogy elernyedjen és megfeszüljön a nyújtás során. A nyújtás elernyeszti az izmokat, levezeti a feszültséget, ami nagyon fontos ahhoz, hogy a csecsemő körüli teendők során is ugyanezt tudja tenni.
  • A nyújtási gyakorlatok között lassan változtassunk testhelyzetet, hogy elkerüljük az ízületi szalagok meghúzódását. Kerüljük a túlzott nyújtást és a túlméretezett mozdulatokat!

     

 

Címkék: bemelegítés közérzet nyújtás rugalmasság stressz testtartás ízületek

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu