Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:


Hogyan lendüljünk formába?


64982_848213_normal

Tegyük fel magunknak a következő kérdéseket:


Elgondolkodtál-e már azon, hogy változtass jelenlegi étkezési és testmozgási szokásaidon?

Amit nem értünk, azon nem tudunk változtatni. Figyeld étkezési és testmozgási szokásaidat egy héten át! Ez segít majd abban, hogy felderítsd azokat a pontokat, amin változtatni kell.


Szeretnél hosszú távú – nem átmeneti – változtatásokat az étrendedben és testmozgási szokásaidban?

Rövid távon is lehet súlyt leadni drasztikus módszerekkel, de így nem lehet hosszú távon élni. Étrendünknek és mozgástervünknek olyannak kell lennie, amelyet napi szinte végre tudunk hajtani és élvezzük is.


Szeretnél leadni a súlyodból lassan, hetente mintegy fél kilót?

Úgy add le a kilókat, ahogy azok feljöttek: lassan, miközben megtanulod a stratégiát, hogyan tartsd őket távol örökre. A gyors fogyás gyors visszahízáshoz vezet!


Önmagad miatt szeretnél fogyni, vagy azért, mert valaki más szerint kellene?

A vágy és az elhatározás magadból kell, hogy fakadjon, nem a családodból, barátaidból, orvosodból. A súlyfeleslegüket sikeresen leadók felelőséggel vágnak bele a fogyásba, és saját maguk döntik el, hogyan akarják azt végrehajtani.


Készen állsz arra, hogy fokozd napi szintű fizikai aktivitásodat?

A leadott kilók akkor nem jönnek vissza, ha fokozod a napi szintű testmozgást. Az okos fogyáshoz mozogni kell!


Szeretnél rászánni időt és az energiát, hogy minden héten megtervezd és átgondold az étrendedet, és hogy mennyit mozogj?

Az idő nagyon fontos: adj magadnak időt, hogy kiértékeld a helyzetet és kialakítsd azt a mozgástervet, ami a leghatékonyabb a számodra!


Elégedett leszel egy kisméretű súlycsökkenéssel?

Sokan olyan célokat tűznek ki maguk elé, amelyek megvalósítása egyszerűen irreális. Egy átgondolt fogyási terv kisebb, de elérhető súlycsökkentést tűz ki célul.

Amint a válaszokból is látszik, az egészséges testtömeg eléréséhez szükséges megérteni azt, hogyan módosíthatunk életmódunkon, azonosítani kell a reálisan megváltoztatható pontokat, és oda kell figyelni az étkezésre és testmozgásra.


Ne feledjük:

  • Elérhető célokat tűzzünk ki maga elé. Olyan ütemben próbáljuk meg elérni az optimális testtömeget, hogy közben egészségesek maradjunk!
  • Vezessünk naplót étkezéseinkről és arról, hogy mennyit mozogtunk, így nyomon tudjuk azokat követni, és meg tudjuk határozni, hol kell változtatni rajtuk!
  • Úgy változtassunk, hogy a változtatásokhoz tudjunk ragaszkodni – olyan ételeket és testmozgás-formát válasszunk, amit élvezünk is!
  • Legyünk türelmesek és lassan adjuk le a plusz kilókat, ha vannak, ne válasszunk gyors fogyókúrát!
  • Próbáljunk ki új ételeket és sportokat olyan gyakran, ahogy csak tehetjük, így megmarad érdeklődésünk és motivációnk!
  • Rendszeresen ellenőrizzük, hol tartunk és kövessük nyomon eredményeinket.
  • Legyünk büszkék, ha elérjük a céljainkat!
  • Ne adjuk fel, ha átmenetileg lelassul a folyamat! Próbáljunk más testmozgást vagy étrendet, hogy túllendüljünk a holtponton. A változtatás akár olyan egyszerű is lehet, minthogy megváltoztatni a séta szokott útvonalát, vagy olyan új hobbit találni, ami elvonja a figyelmet a csipegetésről!
  • Keressünk egy partnert, akivel együtt mozoghatunk: eljárni az uszodába, együtt sétálni este, vagy akár recepteket cserélni Egy jól megválasztott támogató bátorítani fogja a rendszeres mozgást és az egészséges ételek választását.



Nagyon fontos, hogy a változtatások, amelyeket meghozunk, olyanok legyenek, amelyekkel együtt tudunk élni életünk hátralévő részében.



 

Címkék: fizikai aktivitás súlycsökkenés táplálkozási szokások étkezési szokások

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu