Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:



 A fogmosás alapjai

 

Saját és gyermekeink fogazatának épsége csaknem kizárólag rajtunk múlik. Egyéni felelősségünk, hogy megteszünk-e mindent a fogszuvasodás, ínygyulladás és a fogágybetegségek kialakulásának megelőzéséért.  A fogászati betegségek megelőzésének célja, hogy lehetőleg egész életenkön át megtarthassuk saját fogainkat, amely mind esztétikai, mind pedig a rágóképesség szempontjából a legelőnyösebb megoldás. 

Sokan nem is sejtjük, hogy mi mindentől függ a testi-lelki egészségünk. A legújabb tudományos felmérések bebizonyították, hogy szoros összefüggés van a fogsor és a fogíny egészsége, valamint a testünk egészségi állapota között. Számos megbetegedés, mint például a csontritkulás, a szív- és érrendszeri megbetegedések és a cukorbetegség kialakulásáért sokszor a száj és a fogsor rossz higiéniája is felelős. A terhesség alatti fokozott szájápolás jótékonyan befolyásolja az újszülött egészségi állapotát, míg a gondos szájápolással az időskori megbetegedések egy része is megelőzhető. 

Az alábbiakban megosztunk Veled egy pár dentálhigiénés tippet, melyeket jó, ha szem előtt tartunk a mindennapos fogmosási rutin során.  

Fogmosási tippek:

  • Alkalmanként legalább 2 percig mossunk fogat az összes fogfelület alapos megtisztításához.
  • Tisztítsuk meg a nyelvünket is hátulról előre történő söprő mozdulatokkal az ételdarabkák eltávolításához és a száj frissé tételéhez.
  • Ne felejtsük el gyengéden megmosni a szájpadlásunkat is!

Ha jól elsajátítjuk a fogmosás alapjait, nem csupán az egészséges, szép mosolyunkért, hanem az egész szerveztünk egészségéért is tettünk. A jó szájápolással megakadályozhatjuk a fogínybetegségeket, amely lyukas fogakhoz, rossz lehelethez, és egyéb súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet.

Címkék: fogmosás fogszuvasodás megelőzés ínygyulladás

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu