Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A történelmi utcák magas épületeinek megörökítéséhez elengedhetetlen a nagylátószögû objektív (vagy nagylátószög állás a kompakton), hiszen egy szûkebb utcában csak így tudjuk az utat és az épületeket egy képbe foglalni.

Ha a gépünkön nincs megfelelõ nagylátószög teljesítmény, a témák nagy részét egyszerûen nem tudjuk jól befogni. A megfelelõ látószög kompaktnál és tükörreflexesnél is 24–28 mm-nél kezdõdik. Az objektíven kívül nem vár el luxus funkciókat az épületfotózás. Egy átlagos géppel is készíthetünk remek városfotókat.
Az épületek, a város, a falvak nagyon sokféle témát rejtenek magukban. A panorámafotóknál a kulcs a megfelelõ kilátóhely kiválasztása. Keressünk egy magas pontot, és készítsünk panorámaképet a városról. Ne elégedjünk meg a háztetõk kusza kavalkádjával, hanem próbáljuk meg formába önteni a témát. Az apró lakóépületek tömegét alakítsuk nagy, egységes motívummá, kutassunk uralkodó téma (staffázs) után, ezután válasszuk ki a megfelelõ elõteret, képkivágást, napszakot. Ha nincs a célnak megfelelõ nagylátószögû optikánk, használjuk a panoráma funkciót.
Ne feledkezzünk meg a városokban lakó emberekrõl sem. A kavalkádban észrevétlenül lõhetünk el sorozatokat a helyi mesteremberekrõl, a játszadozó gyerekekrõl, vagy éppen a hagyományaikat õrzõ idõsebbekrõl. Elõbbiek életképek, utóbbiak a folklór fotók közé tartoznak.

Címkék: fotó fotózás panoráma téma város épület

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu