Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Annyira passzív, hogy már nem is kell költeni annak az irodaháznak a fűtésére, melynek építése jövő év tavaszán kezdődik meg Fótligeten. Területe háromszor 400 négyzetméter, melyből az irodák 800 négyzetmétert hasítanak ki, míg az alsó szintet kávézó és raktár foglalja el. Az irodaház nem drágább mint bármely másik: négyzetméterenként nettó 200 ezer forintba kerül.

A mai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy míg egy 100 éve épült ház fűtésére évente négyzetméterenként 25 liter fűtőolajat használnak fel, addig ez egy mai szabványok szerint épülő háznál 10-12 liter, míg egy passzív háznál 1,5 liter. Ez azonban már helyettesíthető a tetőre szerelt napelemekkel.

Napelem a tetőn
Napelem a tetőn
Mindezt úgy érik el, hogy csak minimális mennyiségű hőt enged ki ablakain és falain az épület. Nagy hidegben egy elektromos fűtőpatron ugyanakkor melegíti a levegőt, s azt állandóan 18 fokon tartja. Ha valaki ennél melegebbre vágyik, azt az ablak-radiátorral érheti el. Utóbbi az ablak belső felületére szerelt, alig látható fémfólia, amelyet villany fűt. Ezt az árnyékolóként a déli oldalon elhelyezett napelemek termelik.

 

 

Címkék: fűtés irodaház passzív számla

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu