Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Alapanyagok, italok

A koktélkészítés különleges alkalom és fel kell rá készülni az alapanyagok terén. Valószínűleg otthon van néhány italfajtánk, a gazdaságos és egyszerű megoldás ilyenkor ezekhez keresni italokat. A legtöbb koktél 1-2 tömény italfajtát, likőrt vagy keserűt, illetve néhány gyümölcslevet tartalamaz.

Minőségi koktélokhoz minőségi alapanyagokra lesz szükségünk.

Érdemes lehet ízlésünk szerint beszerezni a tömény szeszeket, egy keserűfajtát és grenadine szirupot, amelyek már kellően sok koktél alapját képzik.

Fontos még megjegyezni, hogy gyenge minőségű alapanyagokkal koktéljaink is gyengébbek lesznek. A jó minőségű koktélhoz annak minden alkotóeleme jó minőségű kell, hogy legyen - egyetlen rosszabb ital is sokat ront az ízen. Így ha például jó márkájú töményt használunk, ne rontsuk el a hatást gyengébb minőségű gyümölcslével.

Az oldalon található koktélok némelyike olyan alapanyagot is tartalmazhat, amiről sejtelmünk sincs, hogy mi lehet.

Különleges likőrök és szószok

Sok koktél receptjében különleges italok is szerepelnek, amelyekről nem biztos, hogy tudjuk, mik is azok. Ezen az oldalon a leggyakoribb ilyen hozzávalók megismerésében próbálunk segítséget nyújtani.

Angostura

Gyógynövényekből készült keserűfajta, a keserűk között a legismertebb márka. Alkoholtartalma 44%.

Először a venezuelai Angostura városában (a mai Ciudad Bolivarban) készítette egy német katonaorvos, 1824-ben. 40 növényi kivonatát tartalmazza, így például kínafakérget, gyömbérből, szerecsendiót, szerecsendióvirágot, szegfűszeget és fahéjat.

Bénedictine

Sötétvörös színű francia gyógynövénylikőr. Normandiában készítik 27 féle gyógynövényből, alkoholból és gyümölcsökből egy titkos recept alapján és érésig agyagkorsókban tárolják.

1510 óta létezik, ekkor állítoták elő először a Benedek-rendi szerzetesek, akikről a nevét is kapta. Alkoholtartalma 30%.

Cointreau

Keserű francia likőr. Kesernyés narancsból és citromból készül, alkoholtartalma 40%.

1849-ben készítette először Edouard és Adolphe Cointreau a franciaországi Angersben.

Drambuie

Skót whiskey-méz likőr. Skót gyógynövényekből és mézből áll. Alkoholtartalma 40%.

A legenda szerint az ital Charles Edward herceg likőrje volt. 1745-ben az angolok előli menekülésben és egy skót klán segített Edwardnak, aki hálából elárulta nekik a Drambuie receptjét.

Galliano

Aranyszínű, édes, fűszeres, vaníliás ízű gyógynövénylikőr, Olaszországban készítik kb. 70 különböző gyógynövény-kivonatból, előállítási módja a mai napig titok.

Létezik narancs és mandula aromában is. A galliano és a narancsízű Sambuca di galliano alkoholtartalma 35%, a manulaízű Amaretto di galliano-é 28%.

Grand Marnier

Áttetsző borostyánszínű, konyak alapú francia likőr, alkoholtartalma 40%.

1880-ban készítette először a Lapostoll francia család egyik tagja, aki a konyakot narancslikőrrel elegyítette. A francia likőrök közül elsőként exportálták, napjainkban is az egyik legismertebb francia likőr világszerte. Manapság két változatát lehet kapni: a piros címkéjű konyak alapú, míg a sárga finomszesz alapú töményt takar.

Ír krémlikőr

Édes, whisky alapú krémlikőr.

Hagyományosan ír whiskyből, tejszínből és néhány édesítőből készítik. Világszerte és itthon is az legnépszerűbb márkája a Bailey's.

Kalúha

Mexikói kávélikőr. Gyógynövényekből és vaníliából állítják elő, alkoholtartalma 26,5%.

Southern Comfort

Bourbon Whiskey alapú, őszíbarack aromájú ital, az USA legrégebbi likőrmárkája. Az 1870-es években találták fel New Orleansban. Alkoholtartalma 40%.

Tia Maria

Aromás kávélikőr. Jamaicai rumból, gyógynövény-kivonatokból és vaníliából készül. Alkoholtartalma 26,5%.

Tabasco szósz

Pikáns, csípős mexikói szósz, amely Tabasco pirospaprikából, ecetből és sóból készül.

Worchester szósz

Különleges ízű angol szósz, amely ecetből, hagymából, pirospaprikából, szegfűszegből, kukoricaléből, vízből és még több más alapanyagból készül.

 

Címkék: alap anyag koktél mérték

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu