Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

gondola 2007. október 22. 21:09
Miközben Gyurcsány néhány száz híve előtt megbékélésről szónokolt az Operában, vízágyúkkal oszlatták a tüntetőket


A tavalyihoz hasonló kiszorítósdi volt az Opera körül, állítólag gumilövedéket is bevetettek a rohamrendőrök. A tömeg Gyurcsány lemondását követelte.

Nem engedélyezett tüntetést kezdeményezett a Szabadság téren tüntető 64 Vármegye Mozgalom az Opera körül, mert ott folyt a hivatalos állami ünnepség, Gyurcsány Ferenc kormányfő szónoklatával. Toroczkai Lászlót letartóztatták.

A félrehajtott fejű Gyurcsány, bent az Operában, szenvedő pózban emlékezett 56-ról és megbékélésről beszélt, ideges hangvételű beszédében. Magát és csoportosulását "polgárnak" nevezve azt fejtegette, hogy a demokráciát nem néhány száz tüntető veszélyezteti, hanem azok, akik nem a "jó oldalra" állnak.

Közben a rohamrendőrök a Nyugati tér irányába tolták ki a néhány ezres létszámúra becsült tüntetőket, akik üvegekkel válaszoltak a vízágyús oszlatásra. Állítólag a rohamrendőrök gumilövedéket is bevetettek, a sérülésből erre lehet következtetni, a HírTv tudósítása szerint.

Korábban autók felgyújtásáról is érkeztek hírek. Barrikád is készült, az autókból készült torlaszt a rendőrök széttolták. A Kossuth teret erősen védik a rendőrök, oda nem engedik a tüntetőket, a környéket hermetikusan lezárták. Rendőrkutyák őrzik a területet, amelyet ismét műveleti területté nyilvánítottak.

A rendőrök nyilvánvaló célja, hogy az Operában szónokló miniszterelnök híveinek az ünnepség végén elvonulási egérutat biztosítsanak, a dolgok természetéből fakadóan - Buda felé.

Állítólag a Nyugati tér környékén a tüntetők Molotov koktélok gyártásába kezdtek, a rohamrendőrök ezt terjesztik a tudósító újságírók között, akik egyébként nem nyertek bebocsájtást az Operában zajló állami ünnepségre.

A híradások öt sérülésről tudnak, a gumilövedék használata nem nyert megerősítést.

Az oszlatás vélhetően befejeződött.

Címkék: nemzeti október történet ünnep

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu