Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Skóciában a sütés tradicionális és elengedhetetlen. Kihagyhatatlan például reggelizés közben a morning roll, amit legegyszerűbben reggeli zsömlécskének lehet lefordítani, bár a magyar kifejezés nem tökéletes. A roll mindig friss és puha kell, hogy legyen, épp a sütőből kivéve, alig forrón. Ebédidőben sokan választják a simple scottish lunch-ot, vagyis a „pie and a pint” nevezetű fogást. Lényege a nevében: pite és egy pint sör (egy pint alig több fél liternél). A másik kedvenc ebben a napszakban a Birdies, ami egy vajas porhanyós tészta legtöbbször hússal, hagymával és szafttal megtömve. Mondjuk úgy: húsos bukta és akkor elkerültük a félreértéseket. Mindezek azonban csak amolyan tízóraik, az egyik legfontosabb és legkedvesebb étkezés a teaidő. Időpontja délután öt és hat között a leggyakoribb, ehhez igyekszik mindenki tartani magát. A fogások pedig a következők lehetnek: fish and chips (hal hasábkrumplival), sült kolbászka, tojás és sült paradicsom. Utóbbiak részei az „all day breakfast”-nek is, vagyis a hagyományos brit reggelinek. Kinek-kinek szokása szerint. Emellett gyakori még a kippers (füstölt lazac vagy hering), a haddock (tőkehal) és a smokies. A hideg ételek toplistáját a sonka, a pite és a bridies vezeti. Desszertként Dundee-torta, gyömbéres kenyér és a zabliszt lepény dukál, nem elfelejtve a különböző tortákat, marcipánokat, truffle-ket és a már említett shortbread.

/Fruit Cafe/

Címkék: skót sütés

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu