Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Levesek és egyebek
Hasonlóan tápláló ételeknek számítanak a skót levesek, hiszen ezek is amolyan egytálételként szolgáltak annak idején. A feljegyzések szerint a levesekből mindig nagy mennyiséget készítettek az üstökben, feltehetően spórolási szándékból. A Scotch Broth, azaz a skót zöldséges húsleves zsíros ürü- vagy birkahúsból készül, ehhez jön még hozzá az árpagyöngy vagyis gersli. A Cock-a-leekie ezzel szemben nem éppen a legfrissebb baromfiból készült leves, de ott van még a Cullen Skink is, ami nem más, mint krumplileves megbolondítva egy kis tőkehallal. A testes levesek mellett sütni is imádnak a skótok, a különféle kalácsoknak nagy hagyománya van. Házilag készített vagy pékségben vett sütemény, mind nagy gonddal készül. Legkedvesebbek a cukros kalácsok, de van krumplis kalács, zablisztes kalács, vagy a bannocks, ami egy zablisztből készült lepényfajta. Emellett természetesen több mint említést érdemelnek a különféle teasütik, kenyérfajták, bukták és kuglófok, vagy a shortbread, ami egy leveles tésztafajta, de leginkább kekszhez hasonlít, és főleg teához fogyasztják

/Fruit Cafe/

Címkék: leves skót

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu