Kis türelmet...
Az első és legfontosabb étek a már bemutatott haggis. Attól függetlenül számít nemzeti eledelnek, hogy számos skót szinte egyáltalán nem kedveli, sokkal inkább előnyben részesít mondjuk egy jó zsíros beafsteak-et. A haggis azonban már hagyományos és legendás. Leginkább egy kisgömböchöz hasonlít, amely tulajdonképpen maga a birka gyomra. Ezt később megtöltik mindenféle földi jóval, belekkel, belsőségekkel, majd pedig szépen kifőzik. Olyasmi, mint egy hurka vagy egy kolbász. Igen tápláló étel, története szerint a hegylakók hozták divatba még a korai századokban. A nomád életet élő felföldiek ugyanis naphosszat a hűvös mezőkön, erdőkben voltak, szükségük volt hát energiára. A haggis pedig mindenképpen energiadús étel. A Robert Burns születése napján megtartott Burns-vacsorákon már hagyományosan csak haggis-t esznek.
/Fruit Cafe/
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Levesek Skóciában
Sütés Skóciában
Drága skót whisky
Farkasokat telepítenének a skót felföldre