Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:



Az alapos fogmosás az első lépés az egészséges fogak és íny felé vezető úton. A megfelelően hatékony fogmosásnak legkevesebb két percig kell tartania. Akár hagyományos, akár elektromos fogkefét használ, legalább harminc másodpercig mossa fogsorának minden negyedét (felső, illetve alsó jobb és bal).

 

Mi a legjobb módja a fogmosásnak?

Fogat mosni sokféleképpen lehet. Kérjen ötleteket, javaslatokat fogorvosától! Addig is, íme egy gyakran ajánlott módszer hagyományos fogkefét használók számára:


66052_236865_normal



Első lépés:
A külső fogfelszín mosásához tartsa a fogkefét 45 fokos szögben az ínyszélhez képest! Mossa a fogait és ínyét rövid, gyengéd mozdulatokat végezve!

66053_894315_normal




Második lépés:
Hasonló mozdulatokkal mossa meg a rágófelszínt és a fogak belső felületét!



66054_024418_normal
Harmadik lépés:
Ne felejtse ki az ínyszél vonalát, és győződjön meg, hogy a fogak hátsó felét is eléri! Mossa meg a nyelvét is - segít frissen tartani a leheletét!


66055_831443_normal
Hogyan használja az elektromos fogkefét?

Az oszcilláló-rotáló technológiával működő elektromos fogkefékkel nagyobb hatékonyság érhető el, mint a hagyományos, kézi fogkefékkel. Az Oral-B 1991-ben fejlesztette ki az oszcilláló-rotáló technológiát, aminek nagyobb hatékonyságát azóta már több, mint hatvan klinikai tanulmány igazolta. Ezúttal egy független, irányadó tanulmány megállapította, amit az Oral-B-nél már régóta tudunk, hogy az oszcilláló-rotáló technológia hatékonyabb a többi elektromos fogkefénél. Ez a kefélő mozgás nagyban különbözik a hagyományos fogkefék mozgásától, mivel elvégzi Ön helyett a munka nagy részét, csak ne felejtse ki fogsorának egyetlen részét sem!

Kövesse az elektromos fogkeféjéhez tartozó használati útmutatót! Az Oral-B rotációs elektromos fogkefékre vonatkozó tudnivalók a következők:


Első lépés:
Vezesse fogkeféjét lassan, egyik fogról a másikra, kövesse az ínyszél görbületét és a fogak körvonalát

 66056_038705_normal



 

 

Második lépés:
Ne felejtsen ki egyetlen területet sem, a fogak belső- és rágófelületét, valamint hátsó oldalát sem!

66057_339016_normal
Harmadik lépés:
Kövesse fogkeféjével az ínyszél vonalát! Ne nyomja rá túlságosan a fejét, hagyja, hogy a fogkefe dolgozzon Ön helyett!

66058_595026_normal

Mi az a fogkő?

Ön minden fogmosás alkalmával eltávolítja a fogai felületén folyamatosan képződő lepedéket. Ha viszont hagyja felhalmozódni, fogkővé keményedhet, amit már csak a fogorvos képes eltávolítani. 
Hogyan tartsam fogaimat természetesen tisztán?

Mindenki fehérebb fogakra vágyik, és ma már számtalan termék kapható, mely kémiai úton fehéríti a fogakat. Ezért is szentelünk egy teljes fejezetet a fogfehérítésnek.

A rendszeres, fogkrémmel történő fogmosás eltávolítja a kávé-, tea- és vörösbor-fogyasztás miatt kialakuló elszíneződés egy részét. Klinikai tanulmányok megmutatták, hogy a 3D Excel hatékonyabban képes fehéríteni a fogakat, mint a hagyományos fogkefék, vagy egy másik vezető elektromos fogkefe.1

 

 

Sharma NC et al. Am J Dent 2002; 15: 71 - 76 3D Excel vs Sonicare
sonicare is a trademark of Philips Oral Healthcare, Inc.

Címkék: elektromos fogkefe fogkő hagyományos fogkefe hatékony fogmosás

Kapcsolódó cikkek:

  Milyen a jó fogkefe?

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu