Kis türelmet...
Rakjunk a shakerbe jégkockákat (még jobb, ha tört jeget használunk) és adjuk hozzá a gint, citromlevet és cukorszirupot.
Rázzuk jó alaposan legelább fél percig, majd szűrjük Collins-pohárba. Adjunk hozzá néhány jégkockát és töltsük fel jéghideg szódavízzel.
Díszítsük citromdarabokkal, tálaljuk szívószállal.
Ne felejtsük: a shakerben semmiképp se rázzunk szódavizet (vagy szénsavmentes ásványvizet) - hacsak nem vágyunk egy kiadós fürdésre.
Alternatív megoldásként helyettesíthetjük a citromlevet és cukorszirupot limelével, így kapjuk a Lime Gin Fizz -t.
Tojást használva Royal Fizz-t készíthetünk, a gint rummal helyettesítve pedig máris kész a Rum Fizz.
Történet
A Gin fizzel az élén sokáig az egyik legnépszerűbb koktélként tartották számon a fizz-eket, a trópusi italok megjelenésével azonban csökkent a jelentősségük.
1888-ban Henry C. Ramos találta fel a Gin Fizzt, amelyet a bárjában Ramos Gin Fizz néven árult. A recept sokáig titkos volt, a koktél lényege pedig a sok rázásban rejlett - Ramos állítólag több fiút fogadott fel, akiknek csak az volt a dolguk, hogy rázzák az italt. A recept végül valahogy kiszivárgott és az alkoholtilalom idején vált szélesebb körben ismertté.
Számos klasszikus fizz recept tartalmaz tojást is. Ha mi is teszünk bele ilyet, legjobb az italt turmixgépben készíteni.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Mojito
Orange Blossom
A koktélok díszítése
Milyenek a megfelelő poharak?