Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

 A megbocsájtás képessége

 

 

A megbocsátás képessége Istentől származik. Megbocsátani annyit jelent, mint a megbocsátáson túl a szívünket is átadni. Megbocsátani annyit jelent, mint a másiknak vétkét magunkra vállalni, szeretetünkre váltani. A megbocsátás titkos felhívás arra, hogy önmagunkat legyőzzük és önmagunkat elfelejtsük. Mindez azért nehéz, mert az ember legérzékenyebb pontját érinti, a személyes méltóságunkat, ezért minden megbocsátás egy hősies tett. Amikor megbocsátunk, akkor a másiknak és önmagunknak egy új esélyt adunk, hogy újra szerethetjük és újra szerethet bennünket. Valahol ez azt jelenti, hogy egészen oldozzuk fel a másikat, tegyük szabaddá, engedjük, hogy újra szülessen, és ezáltal segítsük megtalálni számára az újrakezdést. Megbocsátásunk azt jelenti, hogy bízunk a másikban és hiszünk a vétkek eltörlésében. S így történik meg saját magunk legnagyobb legyőzése, amely benső szabadságunkhoz vezet.

 

 

 

Címkék: A megbocsájtás képessége

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Nagy Döme üzente 15 éve

Üdv!
Nem vagyok keresztény, sem hívő( de inkább elfogadom istent, minthogy semmiben nehigyjek),sem pesszimista sem materialista,vagy olyan ember aki akárcsak egy sort is elolvasna ebből normális esetben.
Viszont lehet hogy itt nagy segítséget kaphatok, amiért viszont nagyon hálás lennék.
Egy szerelmi ügyről van szó,amiben a lány,megbocsájthatatlan és vérlázító tettek özönével ajándékozott meg.Nem vagyok, mártír meg szent sem ( az éremnek két oldala van ugye ) ,viszont ez annyira különös történet volt( JÓPÁR dolgot megálmodtam előre vele kapcsolatban,egészen fúrcsamódon alakult sokminden, és hihetetlen véletlenek is voltak szép számmal ), hogy teljesen összezavarodtam.Az aktuális érdekesség, hogy:
lesz egy baráti talállkozó, amit én szervezek( titkon persze egyedül a lány miatt )és szept 6.-lesz úgy néz ki az idő pont.Sok helyről szerzek magamnak segítséget,hogy eltudjak igazodni.Sokszor a megbocsájtásnál kötöttem ki,ami régóta forog bennem mint az egyik esetleges lezárási mód.
http://www.ezoterikus.hu/hir.php?id=3441
Ezt az oldalt, ma találltam, és érdemes elolvasni hogy szept 6-ra mit ír.Ez is kicsit fúrcsa, mintha "valaki","valahonnan" nagyon azt szeretné hogy én emellett döntsek ( a megbocsájtás mellett ),de ez valóban kifizetődő ,vagy ha úgy tetszik ,"kielégítő" megoldás lenne nekem? És ha csak rosszabb lesz, mert a lány ezáltal csak még gonoszabb lesz ? Hogy őszinte legyek,annyira nincs kedvem ehez és nem tudnám tiszta szívből megtenni. Vagy hazudjak magamnak is ?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Szia Judit!Köszönöm,hogy válaszoltál és olvashatom a gyönyörű irásaidat.Nagyon sok jó ember van a világon és aki itt van és olvassa a soraidat közöttük van.Szeretettel ölellek:Anna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

HÁROM DOLOG NEM TÉR VISSZA SOHA,AZ ELLŐTT NYÍL A KIMONDOTT SZÓ,ÉS AZ ELMÚLT NAP.Mindig úgy élj hogy ne legyen mit megbánnod.Tudjál megbocsájtani mert a harag rossz tanácsadó. Megbocsátás mindenféle gyógyulás előfeltétele.A MÁSIKNAK ELSŐSORBAN MAGUNK MIATT BOCSÁTUNK MEG.Mert ha nem,saját magunkat betegítjük meg.Lelkünkben a negatív érzések elfoglalják a szeretet helyét.Nem leszünk boldogok,és ez befolyásolja életünket.Megbocsátás megkönnyebbülés,ellazulás és gyógyulás.

Válasz

Baumgartner Ilona üzente 16 éve

Hát igen a megbocsátás az igazi művészet, ami sajnos nem mindig sikerül.Köszönöm!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Kedves Judit!
Olyan csodálatos anyagjaid vannak ezekől már kreálhatnál egy szép honlapot!Probáld meg !!

Válasz

Hát igen, amig élünk tanulnunk kell a megbocsátás müvészetét!

Válasz

István Halhóber üzente 16 éve

Milyen igaz.
Köszönöm.

Válasz

busa maria üzente 16 éve

Juditkám!Ezek is igazi Krisztusi gondolatok!Bizony a szereteten,és megbocsátáson kívül, kevés dolog kellene legyen fontosabb egy ember számára!Kösz,hogy feltetted!Szeretettel ölellek ,Mária

Válasz

id.Csik József üzente 16 éve

Szervusz!
Köszönöm szépen ,nagyon szép és mélyre ható ...!
Baráti üdvözlettel!
id.Csík József

Válasz

pasztor istvav üzente 16 éve

Köszönöm Judit.

Válasz

További hozzászólások 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu