Kis türelmet...
Tortilla (Burgonyás omlett)
A burgonyát meghámozzuk, körömnyi darabokra vágjuk, a hagymát lehéjazzuk, felaprítjuk. A szalonnát felkockázzuk és
2 evõkanál olívaolajon kisütjük. Ezután a hagymát is megfuttatjuk rajta, majd a burgonyát rádobjuk, 5-6 percig együtt pirítjuk. Amikor a burgonya megpuhult, a serpenyõbõl szûrõlapáttal kiszedjük és félretesszük.
A tojásokat sóval habosra keverjük, és a burgonyára csorgatjuk. A maradék olajat az üres serpenyõben megforrósít-juk, a tojásos, burgonyás masz-szát beleöntjük. Lepényszerûen szétterítjük, s kis lángon mindkét oldalát pirosra sütjük. Salátalevéllel díszítve tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!