Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Estélyi ruha? Koktél ruha? 2006. november 30.

Image

Ünnepek, partyk, bulik, események. Ilyenkor a legjobb formánkat szeretnénk nyújtani, a legszebb, a leglenyűgözőbb mivoltunkat. Ehhez nem kell más, csak egy jó frizura, jó cipő, na persze meg jó ruha is. Eseménytípustól függően (jó ízléssel)  megválasztott jó ruha csodákra képes az ember önbizalom-építésében. A világban megszokott és elvárt a társadalmi normák betartása öltözködés terén is, ezért az általános műveltség részét képezi tudni, hogy milyen eseményre mit illik felvenni. Black Tie, White Tie, Business Formal, Casual... Ugye te is hallottad ezeket a kifejezéseket? Hát persze, hiszen keringenek a köztudatban. És tudod is, hogy mit jelentenek?

Black Tie

A "Black Tie" meghívó olyan eseményre szól,  amely a szabályszerű öltözéket írja elő: a férfiak szmokingot, frakkot vagy zsakettet, a nők koktélruhát, hosszú estélyit vagy ünnepélyes estélyi kétrészeseket viselhetnek.     
Van, amikor az előírásos öltözetet kicsit lazábban kezelik, ez a nagyvárosok trendibb eseményeire vonatkozik, ilyenkor a férfiak ugyanazt viselhetik, mint a fent említett esetben, azzal a különbséggel, hogy akár fekete inget vehetnek a szmoking alá vagy elhagyhatják a nyakkendőt.  A nők öltözete ugyanolyan, mint az első esetben.

Image  Image

White Tie

A "White Tie" eseményre szóló meghívó ultra-szabályszerű öltözetet ír elő, a szmokinghoz fehér ing, fehér mellény és fehér nyakkendő viselendő. Ilyenkor a hölgyek kizárólag elegáns, hosszú ruhákban jelenhetnek meg.

Image ImageImage

Black Tie  - opcionális

A "Black Tie - opcionális" kód olyan eseményt jelez, ahol a férfi viseletben megengedett a választási lehetőség (szűkre szabottan ugyan...): választhat a Balck Tie szabályszerű öltözéke és egy sötét színű öltöny-ing-nyakkendő opció között. A hölgyek koktélruhát, hosszú estélyit vagy ünnepélyes estélyi kétrészeseket viselhetnek.    

Kreatív Black Tie

A "Kreatív Black Tie" kódolású esemény  teret enged a hagyományos szmoking-ing-nyakkendő viselet trendibb interpretálásának, elhagyható a nyakkendő, a fehér ing helyett viselhető fekete is.  A hölgyek viselete lehet rövid koktélruha vagy hosszú estélyi, esetleg kétrészes estélyi komplett. Előfordul, hogy az esemény tematikus jellege a viselendő öltözetet is érinti, ilyenkor megengedett a kreativitás - leginkább a kiegészítőket érinti.

Semi-Formal vagy Daytime (fél-hivatalos, délutáni esemény kód)

A "Semi-Formal" olyan esemény kód, ahol a férfiak részére nem kötelező a szmoking, helyette inkább a sötét öltöny ajánlatos, a hölgyek se vegyenek fel délutánra hosszú estélyi ruhát, ez az az esemény, ahova a koktélruha leginkább a megfelelő - de semmi kihívó, semmi szexy! Ilyenkor vehetnek fel a nők olyan kosztümöket, amelyek a szabásukból eredően a munkahelyi viseletre nem megfelelőek - díszesebbek a business-look által előírtaknál.

Image Image

Business Formal

A  "Business Formal" lényegében megegyezik a fenti, délutáni esemény kóddal, a férfiak viselete ugyanaz, mint fent, a nőké inkább a kosztümök felé hajlik. Itt is igaz: semmi kihívó, semmi szexi!

ImageImage

ImageImage

Image

Koktél öltözet

A " Koktél öltözet" sötét öltönyt jelent a férfiak számára, a hölgyek elegáns rövid ruhát viselhetnek. Ilyen eseményre kiválóan alkalmas a kis fekete ruha.

Image Image

ImageImage

 

Ünnepi öltözet

Az "Ünnepi öltözet" kódot nem kell magyarázni, ez leginkább természetesen az ünnepek környékén előforduló party-kód (pl. Mikulás-party). A viselet - amennyiben az esemény nappal van - ugyanaz, mint a délutáni fél-hivatalos eseményeknél, de lyenkor megengedett a csillogás (csakis mértékkel!). Esti ünnepségen természetesen estélyi ruhákat hordhatnak a hölgyek, és kicsit bátrabban válszthatják a színeket, mintákat - de csakis ügyelve arra, hogy a jó ízlés határain belül maradjanak....

Image Image

ImageImage 

Image

Dressy Casual - lezser, de azért jól öltözött légy

A "Dressy Casual" kód olyan eseményt takar, ahol a férfiak a fentiekhez képest lezserebb viseletben jelennek meg, de ez még mindig vasalt nadrágot jelent... A hölgyek végre nadrágot húzhatnak :)
Farmernadrág, rövidnadrág, short, póló - nem megengedett viselet ennél az esemény kódnál.

 

Casual - a lezser

A "Casual" - lezser eseménykódnál a farmernadrág, rövidnadrág, short, póló és egyéb sportos viselet ajánlatos.

Címkék: koktél ruha stílus trend öltözet

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu