A dubai konyha mesterien ötvözi a különbözõ közel-keleti konyhák hagyományait.
A régióban jól ismert "kötelezõk" - mint a rizzsel töltött szőlőlevél, a humusz vagy a shawarna (alias gyros) - mellett a helyi specialitásokat se hanyagoljuk el! A bárány elkészítéséhez Dubaiban is remekül értenek, különösen finom a matchbous (fűszeres bárányhús rizzsel) és a hareis (zsenge bárány párolt búzával).
A desszertek szintén kitűnőek: az Umm Alit - szó szerint Ali mamáját -, az Esh asarayát - a hárem kenyerét - és a mehalabiyát, a rózsavízzel és pisztáciával ízesített pudingot feltétlenül kóstoljuk meg. Alkoholt csak a szállodák éttermei és szórakozóhelyei árusíthatnak, ezeken kívül egyetlen vendéglátóhely - még a night clubok sem - tarthatnak szeszes italt.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kapcsolódó cikkek:
Érdekességek és megszívlelendő adatok a világ ételeiről, csomagolásról, összetevőkről
Új ételkészítési eljárások
Ételkészítési eljárások néhány irodalma
Nyers-, táp-, és adalékanyagokról