Kis türelmet...
Legfőbb elv, ami maradék a konyhában van az mind bele. Minden húsféle, tengergyümölcsei, és akár zöldségfélék is. Ha vásárolni kell hozzávalókat, akkor a minimum:
20 dkg. sertéshús, 1 csirke mell, 20 dkg. rákhús, 20dkg. kagyló, 20 dkg rizs, 20 dkg. zöldborsó, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db paprika, 3 db paradicsom, 1/4 liter húsleves, 2 dl fehérbor. 1 mokkáskanál sáfrány, só, bors, olívaolaj.
A húsokat apró darabra vágjuk (ragu nagyságura) A hagymát finomra a paprikát vékony csíkokra a meghámozott paradicsomot gerezdekre vágjuk.
Kevés olajat hevítünk és a húsokat kb. 10 percig sütjük benne. Közben sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, gyakran kevergetve.
Hozzáadjuk a hagymát és a tört fokhagymát a paradicsomot és a paprikát, 5 percig együtt pároljuk.
A rizst olajban megpirítjuk, ráöntjük a levest, a fehérbort és hozzáadjuk a sáfrányt. Belekeverjük az előkészített húst, a zöldborsót, a kagyló és rákhúst. Amikor felforrt , a rizs megfőtt, akkor 15-20 percre 180 fokos melegített sütőbe tesszük. Tálaláskor ha van egész kagylóval, citrommal, paprikával díszítjük.
Serpenyőben illik tálalni. Én igazából úgy szeretem, ha nyúl, kecske, tintahal,
(legalább a bajuszkái) mindenképp kerül bele.
20 dkg paprika, 15 dkg. paradicsom, 20 dkg. kovászos uborka, 2 újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál majonéz, 1 dl tejszín, 1/2 dl. félszáraz fehér bor, 2 dl. paradicsom ivólé, 1 citrom, petrezselyem zöld.
A megmosott kicsumázott paprikát, paradicsomot a kovászos uborkával együtt összedaraboljuk, kissé megsózzuk és fél óráig állni hagyjuk. Finomra vágott hagymát, tört fokhagymát, vágott petrezselymet, citromlevet és egy kevés paradicsomlevet adunk hozzá és alaposan összeturmixoljuk. Átpaszírozzuk, hozzákeverjük a majonézt, a tejszint, a fehérbort és a maradék ivólevet.
Jól lehűtve pirított zsemleszeletekkel tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!