Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

a paella

Legfőbb elv, ami maradék a konyhában van az mind bele. Minden húsféle, tengergyümölcsei, és akár zöldségfélék is. Ha vásárolni kell hozzávalókat, akkor a minimum:

20 dkg. sertéshús, 1 csirke mell, 20 dkg. rákhús, 20dkg. kagyló, 20 dkg rizs, 20 dkg. zöldborsó, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db paprika, 3 db paradicsom, 1/4 liter húsleves, 2 dl fehérbor. 1 mokkáskanál sáfrány, só, bors, olívaolaj.

A húsokat apró darabra vágjuk (ragu nagyságura) A hagymát finomra a paprikát vékony csíkokra a meghámozott paradicsomot gerezdekre vágjuk.

Kevés olajat hevítünk és a húsokat kb. 10 percig sütjük benne. Közben sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, gyakran kevergetve.

Hozzáadjuk a hagymát és a tört fokhagymát a paradicsomot és a paprikát, 5 percig együtt pároljuk.

A rizst olajban megpirítjuk, ráöntjük a levest, a fehérbort és hozzáadjuk a sáfrányt. Belekeverjük az előkészített húst, a zöldborsót, a kagyló és rákhúst. Amikor felforrt , a rizs megfőtt, akkor 15-20 percre 180 fokos melegített sütőbe tesszük. Tálaláskor ha van egész kagylóval, citrommal, paprikával díszítjük.

Serpenyőben illik tálalni. Én igazából úgy szeretem, ha nyúl, kecske, tintahal,

(legalább a bajuszkái) mindenképp kerül bele.

 

 



Gazpacho

20 dkg paprika, 15 dkg. paradicsom, 20 dkg. kovászos uborka, 2 újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál majonéz, 1 dl tejszín, 1/2 dl. félszáraz fehér bor, 2 dl. paradicsom ivólé, 1 citrom, petrezselyem zöld.

A megmosott kicsumázott paprikát, paradicsomot a kovászos uborkával együtt összedaraboljuk, kissé megsózzuk és fél óráig állni hagyjuk. Finomra vágott hagymát, tört fokhagymát, vágott petrezselymet, citromlevet és egy kevés paradicsomlevet adunk hozzá és alaposan összeturmixoljuk. Átpaszírozzuk, hozzákeverjük a majonézt, a tejszint, a fehérbort és a maradék ivólevet.

Jól lehűtve pirított zsemleszeletekkel tálaljuk.

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

B Klári üzente 16 éve

Gazpacho hideg leves a spanyol - elsősorban az andalúziai - konyhában. Régi étel, ógörög és római források is említik, habár a paradicsom és a zöldpaprika, tehát a modern változat két legfontosabb alapanyaga az Újvilágból való, Európában csak a XVI. század óta ismert. A spanyol szakácskönyvek a gazpachót a saláták közé sorolják.Legismertebb változatában a gazpacho paradicsom, fokhagyma, olívaolaj, víz, ecet, hagyma, uborka és zöldpaprika nyers keveréke, amelyet friss kenyérbélmorzsával sűrítenek. A gazpacho szó az arab nyelvből származik, eredeti jelentése: „áztatott kenyér”. Néha aprított zöldséget, tojást és zsemlekrutont is kínálnak hozzá, az andalúziai Malaga tartományban készülő változat pedig mandulát és szőlőt is tartalmaz.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu