Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Dóra blogja

Sólett!!!!!!!!!!   Iszonyat jo kaja pedig nem is csipem a babot!!!

Hozzávalók: 60-70 dkg nyers füstölt tarja, 40 dkg nagy szemű bab, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zsír (legjobb a libazsír), 4 tojás, 1 teáskanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, törött fekete bors, 10 dkg árpagyöngy.

A sóletet a legjobb előzőleg beáztatott cserépedényben készíteni. A szintén előre beáztatott babot és árpagyöngyöt levétől leszűrjük, hozzáadjuk a megtisztított és nagyon apróra vagdalt vöröshagymát, szétzúzott fokhagymát, és beleöntjük a cseréptálba.

Címkék: sólett

Tovább 

Túró Rudi

 

Hozzávalók:
½ kg túró
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor (legalább 4 bár én nagyon édes szájú vagyok )
1 tasak étkezési zselatin (! nem tortazselé!!)
2 dl tejföl
1 tábla tortabevonó (pl. Katica)
"extrák": lekvár vagy mazsola

Elkészítés:
A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
Felfőzzük a zselatint, a túróhoz öntjük, majd jól elkeverjük.
Fóliával kibélelt őzgerinc formába öntjük, majd kb.

Címkék: túró rudi

Tovább 

Hozzávalók (6 fős adag)

lasagnelap (szárazat szoktam használni és én lebbencsleves tésztát teszek bele olcsóbb és ugyan olyan ) 
60 dkg darált hús (borjú vagy borjú-sertés vegyesen)
3 közepes sárgarépa
1 nagy vagy 2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
3 szál angolzeller ( ezt én kihagytam igy is baromi jo lett )
1 kis sűrített paradicsom
40 dkg darabos paradicsomkonzerv
fehérbor
só, bors, cukor
bazsalikom, oregánó
6 dkg vaj
6 dkg liszt
7,5 dl tej
parmezán ( trapista is megfelel )
szerecsendió
25 dkg mozzarella ( ezt is trapistával helyetesitettem )


A darált húsos ragut sokszor előző nap elkészítem.

Címkék: lasagne

Tovább 

Régi gyermekkorunk nagy kedvence !!! Igazán fini olyan mint amit az állatkertben vagy bár milyen kirakodó vásárokon veszed meg !

Nosztalgia perec

  • 0,5 kg BL 55 liszt
  • 12,5 dkg olvasztott margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 csapott kk cukor
  • 2,5 dl víz
  • Kenyérsütő gépben kevertem és dagasztottam össze a hozzávalókat, majd hagytam duplájára kelni.
  • Három részre osztottam a tésztát, hosszú rudakat sodortam, majd 3 nagyobb perecet formáztam belőle.

Címkék: nosztalgia perec

Tovább 

NA ha valami igazán finom akkor az ez !


 

 

Almás vagy meggyes pite

Hozzávalók :

45dkg liszt

1 sütőpor

2 tojás sárgája

2 ek. cukor    pici só

25dkg Ráma

1 pohár tejföl

Ezt az egészet össze gyúrjuk lisztet még lehet hozzá tenni ha nem jól gyúrható a tészta de ne legyen kemény .

Töltelék :  Meggyes töltelék

1 kg meggy

1cs vaniliás puding

A pudingot a meggy levével főzzük meg 4dl lével. Ízlés szerint cukrozzuk . A pudingot és a meggyet össze keverem az alsó tésztát meghintem zsemlemorzsával rárakom a tölteléket utána a tetejét is meghintem morzsával és én még fahéjal is megszoktam szórni így ízletesebb.

Címkék: almás vagy meggyes pite

Tovább 

Ez a csokis süti igazán mennyei !!!  Igazi csoki imádoknak való !!!!  A  sütésnél tényleg nagyon kell figyelni nem szabad túl sűtni!

Csokis csoda!(brownie)

  • 185 g vaj
  • 185 g étcsoki (legalább 65 %-os kakaótartalmú)
  • 3 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 55 g liszt
  • 55 g darált dió
  • csipet só
  • Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat és csokoládét. Hűlni hagyjuk.
  • A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük.
  • A lisztet elvegyítjük a finomra darált dióval és a csipet sóval.

Címkék: browni

Tovább 

Ez a blog azéret születet hogy olyan kisérletezni vágyó kis szakácsok mint én megoszthasák egymás közt a tapasztalataikat sikerélményüket !

Nagyon sok receptet szeretnék ide leirni és persze olyanokat amiket én már kiprobáltam !

Itt van pár kezdésnek igazán finomak és egyszerűek !

 

 

VAKONDTÚRÁS TORTA KISVAKONDDAL

Piskóta:

  • 5 tojás
  • 80 g (4 ek) kristálycukor
  • 1 dl étolaj
  • 100 g (5 ek) finomliszt
  • 40 g (2 ek) holland kakaópor ( hát igen én másik félével csináltam de a holland az igazi J )
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

  • 2 cs habfixáló
  • 2 ek porcukor
  • 0,5 l habtejszín ( én 6dl tejszint tettem bele de a 8 dl is bőven elbírja sőt úgy lenne az igazi ) 
  • 80 g csokilencse vagy kakaós tortadara ( ezt kihagytam szerintem nem kell )
  • 3 db banán
  • citromlé




Elkészítés:

1.

Címkék: nyalánkságok. receptek sütik ételek

Tovább 

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu