Kis türelmet...
Ez a blog azéret születet hogy olyan kisérletezni vágyó kis szakácsok mint én megoszthasák egymás közt a tapasztalataikat sikerélményüket !
Nagyon sok receptet szeretnék ide leirni és persze olyanokat amiket én már kiprobáltam !
Itt van pár kezdésnek igazán finomak és egyszerűek !
VAKONDTÚRÁS TORTA KISVAKONDDAL
Piskóta:
Töltelék:
Elkészítés:
1. Előmelegítem a sütőt. Sütőpapírral kibélelek egy 26 cm (én 22cm-be
tettem nem jó a nagyobb-a ) átmérőjű tortaformát.
2. Szétválasztom a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verem. A
tojássárgákat a cukorral habosra keverem és belecsurgatom az olajat. A lisztet
összeszitálom a kakaóporral és a sütőporral majd a fehérjehabbal váltakozva
óvatosan a tojássárgákhoz forgatom. A tésztát a tortaformába öntöm.
3. Középfokozaton kb. 30 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!) Kiborítom a
formából, rácson hűlni hagyom.
4. Miután kihűlt, kiskanállal kikaparom a tészta közepét úgy, hogy a
piskótalap szélén 2 cm-es perem maradjon. A kikapart tésztát durvára(!)
morzsolom és félreteszem.
5. Elkészítem a tölteléket: a tejszínhabot, porcukorral és habfixálóval
kemény habbá verem. Lyukas fakanállal óvatosan beleforgatom a csokilencsét vagy
a tortadarát.
6. A megtisztított banánokat hosszában félbevágom és megkenem
citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatom.
7. A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozom a tortára. A félretett,
szétmorzsolt tésztával mindenhol befedem, enyhén rányomom.
8. Letakarva egy éjszakára hűtőbe teszem! Tényleg adjunk neki egy
éjszakát!!! A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik és gyönyörűen
szeletelhető.
Itt ott átírtam mert szerintem igy jobb! De ott hagytam az eredeti receptet is !
Jo sütést neked remélem megcsinálod!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!