Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Ez a blog azéret születet hogy olyan kisérletezni vágyó kis szakácsok mint én megoszthasák egymás közt a tapasztalataikat sikerélményüket !

Nagyon sok receptet szeretnék ide leirni és persze olyanokat amiket én már kiprobáltam !

Itt van pár kezdésnek igazán finomak és egyszerűek !

 

 

VAKONDTÚRÁS TORTA KISVAKONDDAL

Piskóta:

  • 5 tojás
  • 80 g (4 ek) kristálycukor
  • 1 dl étolaj
  • 100 g (5 ek) finomliszt
  • 40 g (2 ek) holland kakaópor ( hát igen én másik félével csináltam de a holland az igazi J )
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

  • 2 cs habfixáló
  • 2 ek porcukor
  • 0,5 l habtejszín ( én 6dl tejszint tettem bele de a 8 dl is bőven elbírja sőt úgy lenne az igazi ) 
  • 80 g csokilencse vagy kakaós tortadara ( ezt kihagytam szerintem nem kell )
  • 3 db banán
  • citromlé




Elkészítés:

1. Előmelegítem a sütőt. Sütőpapírral kibélelek egy 26 cm (én 22cm-be tettem nem jó a nagyobb-a ) átmérőjű tortaformát.

2. Szétválasztom a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verem. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem és belecsurgatom az olajat. A lisztet összeszitálom a kakaóporral és a sütőporral majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatom. A tésztát a tortaformába öntöm.

3. Középfokozaton kb. 30 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!) Kiborítom a formából, rácson hűlni hagyom.

4. Miután kihűlt, kiskanállal kikaparom a tészta közepét úgy, hogy a piskótalap szélén 2 cm-es perem maradjon. A kikapart tésztát durvára(!) morzsolom és félreteszem.

5. Elkészítem a tölteléket: a tejszínhabot, porcukorral és habfixálóval kemény habbá verem. Lyukas fakanállal óvatosan beleforgatom a csokilencsét vagy a tortadarát.

6. A megtisztított banánokat hosszában félbevágom és megkenem citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatom.

7. A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozom a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedem, enyhén rányomom.

8. Letakarva egy éjszakára hűtőbe teszem! Tényleg adjunk neki egy éjszakát!!! A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik és gyönyörűen szeletelhető.

Itt ott átírtam mert szerintem igy jobb! De ott hagytam az eredeti receptet is !

 

Jo sütést neked remélem megcsinálod!


Címkék: nyalánkságok. receptek sütik ételek

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu