Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Dóra blogja - 2009. július

Sólett!!!!!!!!!!   Iszonyat jo kaja pedig nem is csipem a babot!!!

Hozzávalók: 60-70 dkg nyers füstölt tarja, 40 dkg nagy szemű bab, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zsír (legjobb a libazsír), 4 tojás, 1 teáskanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, törött fekete bors, 10 dkg árpagyöngy.

A sóletet a legjobb előzőleg beáztatott cserépedényben készíteni. A szintén előre beáztatott babot és árpagyöngyöt levétől leszűrjük, hozzáadjuk a megtisztított és nagyon apróra vagdalt vöröshagymát, szétzúzott fokhagymát, és beleöntjük a cseréptálba.

Címkék: sólett

Tovább 

Túró Rudi

 

Hozzávalók:
½ kg túró
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor (legalább 4 bár én nagyon édes szájú vagyok )
1 tasak étkezési zselatin (! nem tortazselé!!)
2 dl tejföl
1 tábla tortabevonó (pl. Katica)
"extrák": lekvár vagy mazsola

Elkészítés:
A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
Felfőzzük a zselatint, a túróhoz öntjük, majd jól elkeverjük.
Fóliával kibélelt őzgerinc formába öntjük, majd kb.

Címkék: túró rudi

Tovább 

Hozzávalók (6 fős adag)

lasagnelap (szárazat szoktam használni és én lebbencsleves tésztát teszek bele olcsóbb és ugyan olyan ) 
60 dkg darált hús (borjú vagy borjú-sertés vegyesen)
3 közepes sárgarépa
1 nagy vagy 2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
3 szál angolzeller ( ezt én kihagytam igy is baromi jo lett )
1 kis sűrített paradicsom
40 dkg darabos paradicsomkonzerv
fehérbor
só, bors, cukor
bazsalikom, oregánó
6 dkg vaj
6 dkg liszt
7,5 dl tej
parmezán ( trapista is megfelel )
szerecsendió
25 dkg mozzarella ( ezt is trapistával helyetesitettem )


A darált húsos ragut sokszor előző nap elkészítem.

Címkék: lasagne

Tovább 

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu