Kis türelmet...
15 éve | 0 hozzászólás
Túró Rudi
Hozzávalók: |
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók (6 fős adag)
lasagnelap (szárazat szoktam használni és én lebbencsleves tésztát teszek bele olcsóbb és ugyan olyan )
60 dkg darált hús (borjú vagy borjú-sertés vegyesen)
3 közepes sárgarépa
1 nagy vagy 2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
3 szál angolzeller ( ezt én kihagytam igy is baromi jo lett )
1 kis sűrített paradicsom
40 dkg darabos paradicsomkonzerv
fehérbor
só, bors, cukor
bazsalikom, oregánó
6 dkg vaj
6 dkg liszt
7,5 dl tej
parmezán ( trapista is megfelel )
szerecsendió
25 dkg mozzarella ( ezt is trapistával helyetesitettem )
A darált húsos ragut sokszor előző nap elkészítem.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Sólett
15 éve | 0 hozzászólás
Sólett!!!!!!!!!! Iszonyat jo kaja pedig nem is csipem a babot!!!
Hozzávalók: 60-70 dkg nyers füstölt tarja, 40 dkg nagy szemű bab, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zsír (legjobb a libazsír), 4 tojás, 1 teáskanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, törött fekete bors, 10 dkg árpagyöngy.
A sóletet a legjobb előzőleg beáztatott cserépedényben készíteni. A szintén előre beáztatott babot és árpagyöngyöt levétől leszűrjük, hozzáadjuk a megtisztított és nagyon apróra vagdalt vöröshagymát, szétzúzott fokhagymát, és beleöntjük a cseréptálba.
Címkék: sólett
Tovább